Akce

Hlavní stránka » Akce

  • Mirazur je podle The World´s 50 Best Restaurants letos nejlepší restaurací na světě
    Pro mnohé příjemné překvapení, pro jiné možná rozčarování. Středomořská restaurace Mirazur je letos na prvním místě prestižní The World´s 50 Best Restaurants.
  • BÁRA ŠVIHLOVÁ: Chivas Masters 2019
    Bára Švihlová z pražského L’Fleur baru se nedávno stála vítězkou českého finále prestižní soutěže Chivas Masters, a bude proto Českou republiku reprezentovat na srpnovém globálním finále v Londýně. Jako bázi pro pro drink použila Chivas Regal 18, využila chuťový profil této whisky a přidala cosi navíc, o čem se rozhovořila v rozhovoru pro Beverage & Gastronomy.
  • MAREK ŠÁDA: Chci, aby jídlo na talíři vypadalo jinak
    Marek Šáda v této chvíli vede jako šéfkuchař dva zajímavé podniky – restaurace Bellevue a Mlýnec, které obě spadají pod společnost Zátiší Group. Ze všech podniků náležících k této gastronomické skupině se jeví – i díky výhledu na Pražský hrad – právě Bellevue jako nejelegantnější a neluxusnější.
  • Garden Food Festival – potkejte špičkové kuchaře a objevte netradiční chutě a vůně
    Na Garden Food Festivalu (GFF) v městském parku v Rožnově pod Radhoštěm, který se koná 25. a 26. května 2019, návštěvníci zažijí chutě a vůně nejen z Valašska ale celého Česka, Evropy a světa.
  • První březnový víkend si dejte s vůní jalovce
    V prostoru Vinohradského Pavilonu (Vinohradská 50, Praha 2) se příští víkend, v sobotu 2. března 2019, uskuteční již čtvrtý Ginfest by Barlife, zábavně vzdělávací oslava jalovcového nápoje určená především široké veřejnosti.
  • Není to jen sklenice, je to Lehmann!
    A právě ve sklenici Grand Champagne bude šumět šampaňské již tuto sobotu na La Bouteille de Champagne 2019. No a co na ní říká jeden ze dvou zakladatelů festivalu Antonín Suchánek?
  • Barista roku a Brewers Cup 2019
    Barista roku 2019 a Brewers Cup 2019 – dvě národní soutěže v přípravě kávy a kávový festival, který provoní Pragovku 16. a 17. února. Během víkendu můžete vidět 18 soutěžících, kteří budou před mezinárodní porotou připravovat espresso, cappuccino a signature drink v rámci Baristy roku, a 12 soutěžících, kteří připraví porotě filtrovanou kávu.
  • Master of Scotch – Zdeněk Kortiš
    Stejně jako naše Becherovka i společnost Chivas Brothers (CBL) je součástí nadnárodní skupiny Pernod Ricard, která je druhým nevětším výrobcem prémiových destilátů na světě. Chivas Brothers mají tradici s výrobou whisky od roku 1801 a dnes jsou majiteli značek Chivas Regal, Ballantines, Passport Scotch, 100 Pipers, Clan Campbell nebo Long John.
  • Fine dining ve Vršovicích?
    V Norské ulici už nějakou chvíli sídlí ojedinělý gastronomický koncept Benjamin. Nutno dodat, že je ojedinělý nejenom pro Vršovice.
  • Třetí říjnový víkend nabídne již sedmý ročník Prague Coffee Festivalu
    O víkendu 20. a 21. října 2018 proběhne v Pražské tržnici v Holešovicích sedmý ročník Prague Coffee Festivalu. Jedná se o největší kávový festival v České republice, na kterém se pravidelně potkávají odborníci ze světa kávy i nadšenci z řad laické veřejnosti.
  • AKTUALIZOVÁNO: Slovak Bar Show
    Ahoj slovenský barman/barmanka! Nemáš čas a peniaze na návštevu svetových barových show v Londýne, Berlíne atď? Čo tak podporiť domácu scénu a posunúť svoje limity bez dalších výhovoriek? Alebo sa ti zdá tá naša “malá show” nezaujímavá ? Top udalosť roka je za rohom, tak prečo by si si mal kúpiť lístok?
  • Velká swingová noc v pivovaru MMX
    Přijďte si s námi užít v pátek 22. 6. Velkou swingovou noc v režii Jiřího Vejdělka v MMX Pivovaru v Letech u Dobřichovic. U našeho vydavatelství si rezervujte stůl (6 míst) a degustaci v pivovaru za cenu 3000Kč a užijte si krásný večer s přáteli, spolupracovníky či obchodními partnery.
  • Metropole České republiky ožije v květnu festivalem Praha pije víno
    I v letošním roce bude Praha opět pít víno, a to už popáté. Od 18. do 19. května 2018 se v prostorách Novoměstské radnice na Karlově náměstí v Praze uskuteční festival Praha pije víno – vinařský festival autentických, přirozených vín, který patří k největším v Evropě.
  • Kdo ovládne kávovar a stane se Baristou roku 2018?
    O víkendu 7. a 8. dubna ožije pražská Pragovka kávou. Čeští baristé se zde utkají v národním soutěži Barista roku 2018. Káva. Pražírny z celého světa. Přednášky. Food truck parade. Tak by se dal shrnout nadcházející ročník festivalu.
  • Tomáš Levý a Milan Šavel pro Hotel Lomnica
    Tatranský Hotel Lomnica tento týden představil nové vedení své luxusní kuchyně, Tomáše Levého a Milana Šavelu.
  • Entrée restaurant – zápisky z degustace
    Olomoucká přední restaurace, večer se zaměřující na fine dining, před nedávnem oslavila své druhé výročí. Team vypadá stabilně a sehraně, všemu přihlíží a koordinuje šéfkuchař Přemek Forejt. Působí v pohodě a opravdově; není to na první pohled žádný excentrický umělec, byť některé servisy z menu tak na hosty působit můžou.
  • PAVEL KYZR: Dave B. má pět chuťových okruhů
    Dave B. – Taste Five na pražském Smíchově svojí gastronomickou nabídkou sází na neotřelost a čerstvost surovin. Menu je každý měsíc komplet nové, takže se nenudí jak personál, tak ani pravidelní hosté, kteří sem zavítají nejenom z okolních center, ale třeba i ze Smíchovské náplavky.
  • La Bouteille de Champagne 2018
    La Bouteille de Champagne, festival zaměřený na exkluzivní rukodělná šampaňská vína, se odehraje 24. února 2018. Přinášíme rozhovor se zakladatelem festivalu Antonínem Suchánkem a festivalovým partnerem Milošem Danihelkou. Časopis Beverage & Gastronomy je mediálním partnerem této nevšední akce.
  • Veletrh TOP GASTRO & HOTEL v Praze Holešovicích
    Již 12. ročník tradičního veletrhu bude v termínu 15. – 18. února 2018 patřit příznivcům gastronomie, hotelnictví a cestování.
  • HANKA GRACLÍKOVÁ: Hrášek je super!
    Hanka Graclíková je právě teď ve fázi příprav pro únorové světové finále Beefeater MIXLDN, které se tradičně odehraje v Londýně. V Praze soutěžní porota složená z velkých jmen – Desmond Payne, master distiller ginu Beefeater, přední český barman Eduard Ondráček a slovenská barmanská legenda Luboš Rácz rozhodla, že právě Hanka a její koktejl poputují do Velké Británie, do hlavní soutěže. V rozhovoru pro Beverage&Gastronomy mluví o přípravách a jak to všechno vlastně bylo.
  • Vánoční koktejl no.1
    Nastanou už za pár dní, tak je potřeba se na to napít ;-) A když už, tak od skvělých barmanů a s prvotřídními ingrediencemi! Honza Melzer, Martin Hůla, Tomáš Trnka a Radek Cedivoda; aneb X-treme Bar, Bar, který neexistuje, Hemingway Bar a Modrá Myš Bar. Jak letos mixologicky vystihnou Vánoce ve svém baru?
  • Šampion Salonu vín bude vyhlášen 7. prosince!
    Vyhlášení nejlepšího vína České republiky pro rok 2018 proběhne v budově Centrum Excelence ve Valticích ve čtvrtek 7. prosince. Šampion bude vybrán ze 200 finalistů naší nejvyšší a největší soutěže vín Salonu vín – národní soutěže vín. Soutěž pořádá Národní vinařské centrum za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci se Svazem vinařů ČR.
  • Skotské dny na Svachovce do 30.11.
    Destilérka Svach představuje první mladý destilát, který otevírá historii produkci whisky Svach´s OLD WELL v destilérce Svach.
  • WHISKY LIFE! PRAGUE
    Již pátý ročník úspěšného Pražského festivalu opět v Novoměstské radnici v srdci historické Prahy s koná na Novoměstské radnici, 3. a 4. listopadu 2017.
  • Food Film Fest 2017
    28.10.2017!!! Více vědět znamená lépe jíst & pít. 2. ročník festivalu filmů o jídle & vědě za jídlem & jídla v žaludku. Letos ve znamení pálenek, kořalek a lihovin.
  • První ročník festivalu Pavillon francais
    Již v sobotu 21. října začíná festival francouzskcýh vín Pavillon francais v pražském Pavilonu Grébovka.
  • Dočesná v Žatci již po šedesáté
    Již tradiční akcí u příležitosti ukončení sklizně chmele je slavnost s názvem Dočesná, která se koná ve dnech 1. a 2. Září v Žatci.
  • 7. ročník Mikulovského Pivobraní
    Šťastná sedmička podtrhne letošní ročník (11. - 12. srpen 2017) Mikulovského pivobraní, který bude znovu ve znamení rockové hudby a profláknutých i méně známých pivních speciálů.
  • Rendezvous In July / Letní slavnost autentických vín
    Chcete - li objevit další rozměry vína a poznat celý jeho příběh ukrytý v každém doušku, pojďte s námi na rande.
  • Prague Ice Cream Festival 2017
    25. 6. 2017 v čase od 10:00 do 19:00 na Výstavišti Praha Holešovice - opět Ice Cream Festival! 3. kopeček Prague Ice Cream Festivalu je tady! Nenechte si ujít největší středoevropský svátek zmrzliny s doprovodným programem pro všechny!
  • Chivas Masters míří do finále
    Pražský Mánes bude 18. května hostit české národní finále prestižní barmanské soutěže Chivas Masters. Vítěz bude Českou republiku na počátku července reprezentovat na globálním klání v Tokiu.
  • Obalový klub tentokrát ve vinařství Salabka
    Think-tank on Packaging je klub top manažerů postavený na pravidelných setkáních nad aktuálními a ožehavými tématy, které hýbou obalovým světem.
  • Jsme opět mediálním partnerem BARISTA ROKU!
    …a je to už pro nás také srdeční záležitost:-) V posledním vydání Beverage&Gastronomy (1-2/2017) naleznete třeba punkový rozhovor se Štěpánem Neubauerem.
  • ProWein 2017 v startovních blocích
    Na mezinárodní branži čekají jedinečné nabídky. Zcela ve znamení svého hesla „To Another Great Year“ nastavuje veletrh ProWein od 19. do 21. března 2017 nová měřítka: na odborníky mezinárodní branže vína a lihovin čeká tentokrát více než 6.300 vystavovatelů z 60 zemí, v tom představitelé všech relevantních vinařských regionů tohoto světa.
  • Valentýn v Costa Coffee
    Svátek svatého Valentýna možná neslavíte, ale zajděte si do některé z kaváren Costa Coffee.
  • Vánoční trhy na Smíchově
    Tradiční a očekávané Vánoční trhy začnou koncem listopadu (26. 11. 2016 – 23. 12. 2016). Na pražském Smíchově (a nejen tam) se bude ochutnávat i nakupovat.
  • Týden kávy: Poznej svůj šálek kávy
    Oslavy Mezinárodního dne kávy, který připadá na 1. října, jsou již v kavárenském Brně tradicí, na níž milovníci kávy již po šesté narazí od 1. do 7. října všude tam, kde voní káva.
  • Najděte svého gastronomického vítěze!
    Prague Food Battle 20.8.2016, 10:00 – 22:00 na Smíchovské náplavce
  • A zase ta okurka
    Kilometry plastů použité v procesu balení okurek by se mohly zdát zbytečné a jsou předmětem dobře míněných antibalicích kampaní (pokud jablko nebo brambora může být bez fólie, proč ne okurky?).
  • Křest portugalského vydání Beverage & Gastronomy
    V nových prostorách portugalské restaurace Oliveira (Čermákova ulice, Praha 2) jsme ve čtvrtek 7. dubna křtili nové vydání časopisu, zaměřené na portugalskou gastronomii.
  • Absolutním vítězem Baristy roku 2O16 je Ondřej Hurtík
    Nejvyšší ocenění ze soutěže Barista roku 2016 zůstává letos opět v Praze. Od loňského vítěze, Adama Neubauera z kavárny EMA espresso bar si jej převzal Ondřej Hurtík z pražírny Doubleshot. Ondřej byl letos doslova neuvěřitelný a bezkonkurenční. Povedl se mu totiž husarský kousek. Kromě této hlavní ceny si odnesl i všechny ceny vedlejší!!! Vyhrál tedy soutěž o nejlepší espresso, mléčný nápoj a signature drink. Více informací a fotografií v novém vydání Beverage & Gastronomy!
  • B&G je partnerem Barista roku
    Ve dnech od 29. do 31. ledna proběhne v pražském divadle Studio DVA národní nominační kolo soutěže Barista roku. Kromě samotné soutěže se zde budou prezentovat dvě desítky českých a světových pražíren kávy. Více najdete v článku...
  • Křest Beverage & Gastronomy 11-12/2015
    Nejen tematickým vydáním Beverage & Gastronomy byla korunována spolupráce redakce časopisu a vedení Francouzského institutu v Praze, ale i symbolickým křtem tohoto francouzského čísla na půdě institutu, v Cafe 35.
  • Horeca konference, Praha 2015
    Summit Leaders in HORECA pořádaný Mezinárodní obchodní radou, která sdružuje podniky z celého světa a podporuje budoucí lídry v oboru, se bude konat v Praze 26. a 27. listopadu 2015 a Beverage & Gastronomy bude u toho!

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.