Akce

Hlavní stránka » Akce

  • Fine dining ve Vršovicích?
    V Norské ulici už nějakou chvíli sídlí ojedinělý gastronomický koncept Benjamin. Nutno dodat, že je ojedinělý nejenom pro Vršovice.
  • Třetí říjnový víkend nabídne již sedmý ročník Prague Coffee Festivalu
    O víkendu 20. a 21. října 2018 proběhne v Pražské tržnici v Holešovicích sedmý ročník Prague Coffee Festivalu. Jedná se o největší kávový festival v České republice, na kterém se pravidelně potkávají odborníci ze světa kávy i nadšenci z řad laické veřejnosti.
  • AKTUALIZOVÁNO: Slovak Bar Show
    Ahoj slovenský barman/barmanka! Nemáš čas a peniaze na návštevu svetových barových show v Londýne, Berlíne atď? Čo tak podporiť domácu scénu a posunúť svoje limity bez dalších výhovoriek? Alebo sa ti zdá tá naša “malá show” nezaujímavá ? Top udalosť roka je za rohom, tak prečo by si si mal kúpiť lístok?
  • TOMÁŠ KALINA: Culinary Symposium Prague popáté
    Letos v listopadu se v Praze uskuteční už pátý ročník prestižní gastronomické akce Culinary Symposium Prague.
  • PETR KUNC: Léto na Salabce
    Úroveň restaurace a vinařství Salabka jde díky svým odborníkům stále nahoru. Vedle skvělých vinařských odborníků má své důležité místo v trojském unikátu zkušený kreativní šéfkuchař restaurantu, Petr Kunc. Právě díky dovednostem Petra a celého jeho kuchařského týmu je letní menu Salabka Restaurantu opět luxusní záležitostí.
  • TOMÁŠ LEVÝ: Inspirace tatranskou přírodou
    Přední český kuchař Tomáš Levý v posledních několika měsících zastává pozici Executive Chefa v slovenské Tatranské Lomnici, v Hotelu Lomnica. Mnoho restaurací si hosté považují třeba proto, že mají vlastní zahradu, kde si kuchař rovnou natrhá surovinu a může ji hned zpracovat.
  • OMG, Žufánek má gin!
    Je to pět let, co v našem lihovaru destilujeme gin. Ale mně to přijde, jako by tu byl od začátku, tak silně jsme s ním dnes spjati.
  • Velká swingová noc v pivovaru MMX
    Přijďte si s námi užít v pátek 22. 6. Velkou swingovou noc v režii Jiřího Vejdělka v MMX Pivovaru v Letech u Dobřichovic. U našeho vydavatelství si rezervujte stůl (6 míst) a degustaci v pivovaru za cenu 3000Kč a užijte si krásný večer s přáteli, spolupracovníky či obchodními partnery.
  • Metropole České republiky ožije v květnu festivalem Praha pije víno
    I v letošním roce bude Praha opět pít víno, a to už popáté. Od 18. do 19. května 2018 se v prostorách Novoměstské radnice na Karlově náměstí v Praze uskuteční festival Praha pije víno – vinařský festival autentických, přirozených vín, který patří k největším v Evropě.
  • Kdo ovládne kávovar a stane se Baristou roku 2018?
    O víkendu 7. a 8. dubna ožije pražská Pragovka kávou. Čeští baristé se zde utkají v národním soutěži Barista roku 2018. Káva. Pražírny z celého světa. Přednášky. Food truck parade. Tak by se dal shrnout nadcházející ročník festivalu.
  • Tomáš Levý a Milan Šavel pro Hotel Lomnica
    Tatranský Hotel Lomnica tento týden představil nové vedení své luxusní kuchyně, Tomáše Levého a Milana Šavelu.
  • Entrée restaurant – zápisky z degustace
    Olomoucká přední restaurace, večer se zaměřující na fine dining, před nedávnem oslavila své druhé výročí. Team vypadá stabilně a sehraně, všemu přihlíží a koordinuje šéfkuchař Přemek Forejt. Působí v pohodě a opravdově; není to na první pohled žádný excentrický umělec, byť některé servisy z menu tak na hosty působit můžou.
  • PAVEL KYZR: Dave B. má pět chuťových okruhů
    Dave B. – Taste Five na pražském Smíchově svojí gastronomickou nabídkou sází na neotřelost a čerstvost surovin. Menu je každý měsíc komplet nové, takže se nenudí jak personál, tak ani pravidelní hosté, kteří sem zavítají nejenom z okolních center, ale třeba i ze Smíchovské náplavky.
  • La Bouteille de Champagne 2018
    La Bouteille de Champagne, festival zaměřený na exkluzivní rukodělná šampaňská vína, se odehraje 24. února 2018. Přinášíme rozhovor se zakladatelem festivalu Antonínem Suchánkem a festivalovým partnerem Milošem Danihelkou. Časopis Beverage & Gastronomy je mediálním partnerem této nevšední akce.
  • Veletrh TOP GASTRO & HOTEL v Praze Holešovicích
    Již 12. ročník tradičního veletrhu bude v termínu 15. – 18. února 2018 patřit příznivcům gastronomie, hotelnictví a cestování.
  • HANKA GRACLÍKOVÁ: Hrášek je super!
    Hanka Graclíková je právě teď ve fázi příprav pro únorové světové finále Beefeater MIXLDN, které se tradičně odehraje v Londýně. V Praze soutěžní porota složená z velkých jmen – Desmond Payne, master distiller ginu Beefeater, přední český barman Eduard Ondráček a slovenská barmanská legenda Luboš Rácz rozhodla, že právě Hanka a její koktejl poputují do Velké Británie, do hlavní soutěže. V rozhovoru pro Beverage&Gastronomy mluví o přípravách a jak to všechno vlastně bylo.
  • Vánoční koktejl no.1
    Nastanou už za pár dní, tak je potřeba se na to napít ;-) A když už, tak od skvělých barmanů a s prvotřídními ingrediencemi! Honza Melzer, Martin Hůla, Tomáš Trnka a Radek Cedivoda; aneb X-treme Bar, Bar, který neexistuje, Hemingway Bar a Modrá Myš Bar. Jak letos mixologicky vystihnou Vánoce ve svém baru?
  • Šampion Salonu vín bude vyhlášen 7. prosince!
    Vyhlášení nejlepšího vína České republiky pro rok 2018 proběhne v budově Centrum Excelence ve Valticích ve čtvrtek 7. prosince. Šampion bude vybrán ze 200 finalistů naší nejvyšší a největší soutěže vín Salonu vín – národní soutěže vín. Soutěž pořádá Národní vinařské centrum za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci se Svazem vinařů ČR.
  • Skotské dny na Svachovce do 30.11.
    Destilérka Svach představuje první mladý destilát, který otevírá historii produkci whisky Svach´s OLD WELL v destilérce Svach.
  • WHISKY LIFE! PRAGUE
    Již pátý ročník úspěšného Pražského festivalu opět v Novoměstské radnici v srdci historické Prahy s koná na Novoměstské radnici, 3. a 4. listopadu 2017.
  • Food Film Fest 2017
    28.10.2017!!! Více vědět znamená lépe jíst & pít. 2. ročník festivalu filmů o jídle & vědě za jídlem & jídla v žaludku. Letos ve znamení pálenek, kořalek a lihovin.
  • První ročník festivalu Pavillon francais
    Již v sobotu 21. října začíná festival francouzskcýh vín Pavillon francais v pražském Pavilonu Grébovka.
  • Dočesná v Žatci již po šedesáté
    Již tradiční akcí u příležitosti ukončení sklizně chmele je slavnost s názvem Dočesná, která se koná ve dnech 1. a 2. Září v Žatci.
  • 7. ročník Mikulovského Pivobraní
    Šťastná sedmička podtrhne letošní ročník (11. - 12. srpen 2017) Mikulovského pivobraní, který bude znovu ve znamení rockové hudby a profláknutých i méně známých pivních speciálů.
  • Rendezvous In July / Letní slavnost autentických vín
    Chcete - li objevit další rozměry vína a poznat celý jeho příběh ukrytý v každém doušku, pojďte s námi na rande.
  • Prague Ice Cream Festival 2017
    25. 6. 2017 v čase od 10:00 do 19:00 na Výstavišti Praha Holešovice - opět Ice Cream Festival! 3. kopeček Prague Ice Cream Festivalu je tady! Nenechte si ujít největší středoevropský svátek zmrzliny s doprovodným programem pro všechny!
  • Chivas Masters míří do finále
    Pražský Mánes bude 18. května hostit české národní finále prestižní barmanské soutěže Chivas Masters. Vítěz bude Českou republiku na počátku července reprezentovat na globálním klání v Tokiu.
  • Obalový klub tentokrát ve vinařství Salabka
    Think-tank on Packaging je klub top manažerů postavený na pravidelných setkáních nad aktuálními a ožehavými tématy, které hýbou obalovým světem.
  • Jsme opět mediálním partnerem BARISTA ROKU!
    …a je to už pro nás také srdeční záležitost:-) V posledním vydání Beverage&Gastronomy (1-2/2017) naleznete třeba punkový rozhovor se Štěpánem Neubauerem.
  • ProWein 2017 v startovních blocích
    Na mezinárodní branži čekají jedinečné nabídky. Zcela ve znamení svého hesla „To Another Great Year“ nastavuje veletrh ProWein od 19. do 21. března 2017 nová měřítka: na odborníky mezinárodní branže vína a lihovin čeká tentokrát více než 6.300 vystavovatelů z 60 zemí, v tom představitelé všech relevantních vinařských regionů tohoto světa.
  • Valentýn v Costa Coffee
    Svátek svatého Valentýna možná neslavíte, ale zajděte si do některé z kaváren Costa Coffee.
  • Vánoční trhy na Smíchově
    Tradiční a očekávané Vánoční trhy začnou koncem listopadu (26. 11. 2016 – 23. 12. 2016). Na pražském Smíchově (a nejen tam) se bude ochutnávat i nakupovat.
  • Týden kávy: Poznej svůj šálek kávy
    Oslavy Mezinárodního dne kávy, který připadá na 1. října, jsou již v kavárenském Brně tradicí, na níž milovníci kávy již po šesté narazí od 1. do 7. října všude tam, kde voní káva.
  • Najděte svého gastronomického vítěze!
    Prague Food Battle 20.8.2016, 10:00 – 22:00 na Smíchovské náplavce
  • A zase ta okurka
    Kilometry plastů použité v procesu balení okurek by se mohly zdát zbytečné a jsou předmětem dobře míněných antibalicích kampaní (pokud jablko nebo brambora může být bez fólie, proč ne okurky?).
  • Křest portugalského vydání Beverage & Gastronomy
    V nových prostorách portugalské restaurace Oliveira (Čermákova ulice, Praha 2) jsme ve čtvrtek 7. dubna křtili nové vydání časopisu, zaměřené na portugalskou gastronomii.
  • Absolutním vítězem Baristy roku 2O16 je Ondřej Hurtík
    Nejvyšší ocenění ze soutěže Barista roku 2016 zůstává letos opět v Praze. Od loňského vítěze, Adama Neubauera z kavárny EMA espresso bar si jej převzal Ondřej Hurtík z pražírny Doubleshot. Ondřej byl letos doslova neuvěřitelný a bezkonkurenční. Povedl se mu totiž husarský kousek. Kromě této hlavní ceny si odnesl i všechny ceny vedlejší!!! Vyhrál tedy soutěž o nejlepší espresso, mléčný nápoj a signature drink. Více informací a fotografií v novém vydání Beverage & Gastronomy!
  • B&G je partnerem Barista roku
    Ve dnech od 29. do 31. ledna proběhne v pražském divadle Studio DVA národní nominační kolo soutěže Barista roku. Kromě samotné soutěže se zde budou prezentovat dvě desítky českých a světových pražíren kávy. Více najdete v článku...
  • Křest Beverage & Gastronomy 11-12/2015
    Nejen tematickým vydáním Beverage & Gastronomy byla korunována spolupráce redakce časopisu a vedení Francouzského institutu v Praze, ale i symbolickým křtem tohoto francouzského čísla na půdě institutu, v Cafe 35.
  • Horeca konference, Praha 2015
    Summit Leaders in HORECA pořádaný Mezinárodní obchodní radou, která sdružuje podniky z celého světa a podporuje budoucí lídry v oboru, se bude konat v Praze 26. a 27. listopadu 2015 a Beverage & Gastronomy bude u toho!

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.