Les Moules v tónech léta

Hlavní stránka » Akce » Les Moules v tónech léta

Populární belgická restaurace v Pařížské ulici odhalila své letní menu. Je odlehčené, svěží, plné delikátních chutí a odráží pohodu luxusního pražského „boulevardu“.

„Naše nové menu v Les Moules samozřejmě odpovídá sezoně. Máme léto, zahrádka v Pařížské ulici je hodně oblíbená a host si tam chce užít kromě skvělých chutí i pohodu. Proto jsme sice zůstali u klasických receptů belgické kuchyně, ale celkově jsme nabídku odlehčili, aby si mohli všichni vybrat,“ říká hned v úvodu kreativní šéfkuchař gastronomické skupiny GARE Restaurants Jan Kvasnička. Jeho tým znovu ukázal, že belgická gastronomie má stále čím inspirovat.

V předkrmech i hlavních jídlech se objevily chutě, se kterými váš organismus v létě prostě počítá. Ať už ochutnáte marinované kachní foie gras doplněné krouhaným jablkem, belgickým jablkovým máslem a sladkým závěrem – pusinkou merince, nebo cokoli jiného, budete se cítit fantasticky. Jablka jsou typickým prvkem belgické kuchyně, protože, jak nám vysvětlil Jan Kvasnička, belgickým národním stromem je právě jabloň.

Z nových předkrmů rozhodně stojí za ochutnání koktejl z tygřích krevet s Armagnacem na křupavém salátu, podávaný s unikátem Les Moules: tomatovou vaflí, což je perfektně vybalancovaný pokrm plný zajímavých chutí. Byla by škoda vynechat i krémový kozí sýr s višňovou tapiokou a krekry z domácího ořechového chleba. Tento nadýchaný, lehký předkrm ve vás zanechá jen ty nejlepší pocity.

Pokud si chcete do Les Moules přes oběd zaskočit jenom na salát, pak rozhodně musíte ochutnat marinovaný seafood salát s citronem, nakládaným žampionem, konopnými semínky a petrželí. „Kalamáry, kousky chobotnice z grilu, k tomu žampiony v estragonovém octu a pražená konopná semínka jsou pro mě výtečnou kombinací, jak si vychutnat salát i v horkých letních dnech,“ komentuje šéfkuchař a jedním dechem doporučuje i nové mušle připravované na asijský způsob s wakame řasami, miso pastou a sezamem. Ty si prostě musí zamilovat každý.

Další novinkou, tentokrát v hlavních pokrmech, je populární pánev, ovšem v tomto případě ve formě De Luxe pro jednu osobu, díky níž si host vychutná luxusní marinovanou chobotnici, krevety, slávky ve snoubení se zeleninou a šafránovou rýží. „Hosté si tuto verzi hodně žádali,“ komentuje šéfkuchař.

Navečer, ke skvělým pivům a pivním speciálům, kterých každý den Les Moules nabízí více než sto druhů, doporučujeme například hovězí Chuckroll steak. A co k němu? Z místních příloh si určitě vyberete, ale tajným tipem šéfkuchaře jsou belgické hranolky smažené v hovězím loji. Nutností je ochutnat i domácí grilovanou jehněčí klobásu té nejvyšší kvality, kterou místní řezník vyrábí exkluzivně pro Les Moules. Klobása je podávaná s pivním glazé s pálivou papričkou piment d´espelette, pokud si na ni tedy troufnete. Tento pokrm se opět krásně snoubí s belgickými pivy či skvělým vínem, která pro vás vybírá sommelier GARE Restaurants stejně tak jako pro hosty připravuje delikátní dezerty a belgické pralinky osobně šéfcukrářka celé gastronomické skupiny Eva Boňková. Jenom tak může být požitek na letní terase Les Moules v Pařížské ulici dokonalý.

Zdroj: TZ

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.