Mistrovský kulinární koncert pro šest rukou

Hlavní stránka » Akce » Mistrovský kulinární koncert pro šest rukou

Pražská restaurace Triton a berlinská dvouhvězda Facil pro jeden večer spojí své síly. 23. listopadu v Tritonu tři špičkoví šéfkuchaři představí sedm svých pokrmů.

Ojedinělá gastronomická akce se uskuteční koncem listopadu v restauraci Triton. Během degustační večeře poměří své síly trojice špičkových šéfkuchařů. Na jedné straně pomyslné barikády bude stát jeden z nejkreativnějších pražských šéfkuchařů Tomáš Horák, jeho protivníky budou duo šéfkuchařů berlínské restaurace Facil, oceněné dvěma michelinskými hvězdami.

A právě tato kombinace dělá z celé akce unikátní záležitost. Šéfkuchaři se dvěma hvězdami Michelina se v Praze výjimečně objevují, ale aby vařili společně s pražským kolegou, to tu ještě nebylo. Degustační večeře bude navíc probíhat v noblesním interiéru umělé krápníkové jeskyně z počátku minulého století, která je pro podobné akce jako stvořená.

Tři špičkoví šéfkuchaři připraví celkem sedm pokrmů, čtyři pod značkou Facil týmu, tři z dílny Tritonu. Hosté tak budou mít skvělou příležitost porovnat vybroušené pokrmy oceněné dvěma hvězdami s prací jednoho z největších es moderní pražské gastronomie. Zajímavá je také skutečnost, že všichni tři šéfkuchaři vycházejí ze stejných kořenů, neboť měli stejné učitele. A všichni tři sázejí na moderní pojetí gastronomie včetně špičkového „uměleckého“ stylingu, byť třeba berlínští kuchaři nepoužívají maso fermentované v koji rýži, což je právě velká doména Tomáše Horáka.

A co se bude v Tritonu podávat? Berlínští šéfkuchaři Jaochim Gerner a Michael Kempf si připravili několik signature pokrmů svého podniku, jedním z velkých hitů restaurace Facil je rafinovaná prezentace švábského vepříka, respektive vepřového bůčku doplněného prémiovým kaviárem, ústřicí Gillardeau a zeleným kardamonem. Další překvapení nabízí špičková chuť prémiového lososa v kombinaci s čočkou a mořskou řasou či fantastické holubí prso v překvapivém chuťovém souznění s grapefruitem a tamarillem.

A nyní k trumfům na české straně. Tomáš Horák se svým týmem bude servírovat svěží předkrm s okurkou, gin-tonic-kefírem a avokádem či svou legendární prezentaci srnčího hřbetu fermentovaného v koji rýži, který na talíři doplňuje lanýžový gel, brusinky či špekový prach. Celé menu bude doprovázené pečlivě vybranými, špičkovými víny, včetně elegantní champagne.

A s jakým očekáváním vyhlíží tohle přátelské měření sil šéfkuchař Tritonu? "Překvapilo mě, že v podstatě vaříme úplně stejně, že dodržujeme stejná pravidla, jaká jsme se před více než deseti lety naučili. Samozřejmě, konečný výsledek je odlišný, protože gastronomie je umění. A i když máte stejné barvy a stejnou techniku, každý vykouzlí něco jiného a neopakovatelného. Proto se těším, jak budou naše pokrmy souznít a jak se budou doplňovat. A současně mám radost, že našim hostům nabídneme jedinečný a nezapomenutelný zážitek,“ dodává Tomáš Horák.

Praktické informace

Unikátní akce se bude konat pouze jednou: v sobotu 23. Listopadu 2019 – zahájení v 18:30 hod

Počet míst je striktně omezen. Svá místa si REZERVUJTE
E-mailem: info@tritonrestaurant.cz
nebo Tel: +420 221 081 218

Místo konání: TRITON Restaurant, Václavské náměstí 26, Praha 1
Cena: MENU 7 chodů vč. aperitivu, sommelierem vybraných vín, nealkoholických nápojů a kávy/čaje
4 888,– Kč/ 190,– EUR/osoba

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.