Tomáš Levý a Milan Šavel pro Hotel Lomnica

Hlavní stránka » Akce » Tomáš Levý a Milan Šavel pro Hotel Lomnica

Tatranský Hotel Lomnica tento týden představil nové vedení své luxusní kuchyně, Tomáše Levého a Milana Šavelu.

V roku 2018 si Slovensko a Česko připomínají několik významných výročí a mezi nimi se hrdě vyjímá také 100. výročí založení Československé republiky, společného státu Čechů a Slováků. Protože se Hotel Lomnica řadí k nejnavštěvo­vanějším prvorepublikovým hotelům, s radostí zde v tomto týdnu představili spolupráci dvou stěžejních osobností, šéfkuchařů – Čecha Tomáše Levého a Slováka Milana Šavelu.

Dva za všechny, všichni za jednoho

I tak by se snad dal transformovat historický výrok ze slavné knihy Tři mušketýři, který novinky Hotelu Lomnica celkem dobře vystihuje. A přesně v tom duchu se ponese nová kulinářská éra hotelu. Předznamenává jí fúze dvou šéfkuchařů Tomáše a Milana. K nim se samozřejmě již přidal talentovaný kuchařský tým První dámy Tater, jak se Hotel Lomnica mnohokrát označuje.

Nový koncept sebou přináší změny v oblasti flexibility rezervací, například možnost využití degustačního menu bez nutnosti vytvoření rezervace 24 hodin před příchodem do restaurace, jak tomu bylo zvykem. Více se dozvíte v průběžných informacích na facebookovém a instagramovém profilu Hotelu Lomnica.

Gastronomická vize První dámy Tater

Nové kroky, které hotel podnikl v oblasti gastronomie, naznačují cestu nových trendů. Vedení chce především spokojené, nadšené hosty, kteří se do Hotelu Lomnica budou rádi vracet. Chce své hosty neustále inspirovat novými zážitky, překvapovat invencí. I z toho důvodu hotel před několika dny představil krkonošského rodáka Tomáše Levého a tatranského šéfkuchaře Milana Šavelu, kteří si oba do Lomnice přinesli obrovské množství profesionálních zkušeností.

V horách zazáří hvězdy

Výrazná osobnost české gastronomické scény, Tomáš Levý, je známý také svým spojením s pražskou restaurací La Degustation Bohême Bourgeoise, která se pyšní michelinskou hvězdou. Tomáš hodně jezdí a sbírá nové nápady různě po světě, nechává se inspirovat, sleduje gastronomické trendy. „Jsem nadšená z této naší ´mezinárodní´ fůze, která přináší do našeho hotelu novou energii, chuť a neskutečnou radost z práce. Tomáš se v této chvíli již plně věnuje supervizi Restaurace Sissi, Milan dohlíží na zabezpečení Restaurace s vinárnou Franz – Josef a na celkový provoz hotelové gastronomie“, komentuje situaci ředitelka Hotelu Lomnica, Zuzana Kovaľová.

Od této chvíle se hosté mohou těšit na zcela unikátní zážitek nové „Tatranské gastronomie“. Ozvláštní a svým způsobem poznačí je celá řada významných gastroprofesionálů, kteří do Lomnice přijedou a předvedou své umění. Pro začátek je možné zmínit Pavla Tvarohu, světově proslulého barmana, majitele jednoho z nejlépe hodnocených barů na světě. Následovat ho bude Radek Kašpárek, šéfkuchař pražské michelinské restaurace Field. Oba mistři s Tomášem Levým vytvoří jednorázové speciální menu pro dva večery, které se už nikdy nebude opakovat.

A další obdobné akce budou následovat.

Red.
Foto: Marek Hajkovský

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.