Vánoční koktejl no.1

Hlavní stránka » Akce » Vánoční koktejl no.1

Nastanou už za pár dní, tak je potřeba se na to napít ;-) A když už, tak od skvělých barmanů a s prvotřídními ingrediencemi! Honza Melzer, Martin Hůla, Tomáš Trnka a Radek Cedivoda; aneb X-treme Bar, Bar, který neexistuje, Hemingway Bar a Modrá Myš Bar. Jak letos mixologicky vystihnou Vánoce ve svém baru?

Anketní otázky:

  1. Jehličí? Skořice? Pomerančová kůra? Jaká ingredience vám v koktejlu připomene právě vánoční svátky?
  2. Bude se ve vašem baru nabízet taky vánoční speciální drink? Pokud ano, tak jaký?
  3. Váš recept na vánoční alko-koktejl – prosím ingredience, případně i recept.

Honza Melzer, X-treme Bar, Hradec Králové

  1. Podle mého k duchu vánoc neodmyslitelně patří pomeranč a skořice.
  2. Sice přímo speciální vánoční cocktail nabízet nebudeme, ale v novém menu jsme na tyto chutě nezapomněli.
  3. V menu najdete například OC Sour , který se skládá z:

Beefeater ginu
domácí anglické pomerančové marmelády
citrónové šťávy
skořicového sirupu naší výroby a bílku

Martin Hůla, Bar, který neexistuje, Brno

  1. Pro mě je to jednoznačně zázvor. Toho v tuto dobu spotřebovávám velké množství a to nejen proto, že miluji jeho chuť a aroma, ale dělám i spoustu zázvorové limonády, kterou si spousta lidí oblíbila. S oblibou říkám, že teplé drinky se zázvorem zahřejí třikrát: teplotou, pálivostí a alkoholem. A to je v tuto dobu víc než vhodné.
  2. Přímo v baru žádný vánoční speciál nechystáme. Toto necháváme na vánoční trhy všude po Brně, kde se ve stáncích Turbomoštu prodávají drinky, které často buďto pochází z pera barmanů z Baru, který neexistuje, nebo jim barmani vymýšlí ingredience. Převládají tu osvědčené jednoduché kombinace, kterým vládnou jablka, kvalitní pálenky, nebo třeba výše zmíněný zázvor.
  3. Pokud si jdu v zimě dát drink do baru, tak rád piju koktejly typu manhattan – těžší stirované drinky. Jeden můj oblíbený twist pracuje s dřevitou ovocností mé další lásky-cognacu:

5cl Courovoisier V.S.
2cl Cinzano 1757
1cl Bentianna
2× cash Walnut bitters
Příprava: stir
Ozdoba: hvězdička badyánu

Foto: Kristýna Vysloužilová

Tomáš Trnka, Hemingway Bar, Praha

  1. Když se řeknou Vánoce ve spojení s drinkem, vždy se mi vybaví typické vánoční koření jako je skořice, hřebíček, pomerančová kůra, které velmi rád používám ve formě Becherovky (jsou to skvělé Vánoce v lahvi). Ale také hřebíček, vanilka a hlavně horký eggnog s muškátovým ořechem. Eggnog dělám o Vánoce rád doma, a vždy si recepturu upravím podle toho co je zrovna “po ruce.”
  2. V Hemingway Baru budeme nabízet Christmas Punch, který jsme vymysleli v rámci speciálních tzv. Daily Special drinků, které máme již připravené pro různé příležitosti během celého roku, jako jsou právě Vánoce nebo Velikonoce, ale i na výročí různých cocktailů, likérů a podobných “barmanských svátků.”
  3. Christmas Punch

Flor de Caña 5y
Baileys
Bombardino
Orgeat sirup
Smetana
Plnotučné mléko
Všechny ingredience ohřát v rendlíku, přelít do šálku a postrouhat muškátovým ořechem, servírujeme s Oreo sušenkou.

Radek Cedivoda, Modrá Myš Bar, Ostrava

  1. Vánoce v drinku mi pravděpodobně nejvíce připomene anýz.. nejlepe čerstvý
  2. Žádný speciální Vánoční drink v nabídce nemáme, páč máme přes svátky zavřeno pod podmínkou, že zaměstnanci budou trávit čas s rodinou, stejně tak i na Silvestra. Když nás navštívíte mimo svátky tak Vám rádi namícháme drink ‚na míru‘ a to i ten Vánoční.
  3. Můj vánoční alko-koktej. Doporučuji svůj vlastní sinature drink – Christmas Blazer, který se skládá z:

3,5cl Havany Selection de Maestros
2cl sedmileté Havany
1,5cl domácího medovo-perníčkového sirupu
6cl horké vody
3 kapky vanilkového bitteru
1 cl Becherovky a pár zrnek anýzu podle chuti
Podává s domácím s láskou pečeným perníčkem.

Drink však raději nezkoušejte připravovat doma a přijďte ochutnat raději k nám na bar.

Foto: Archiv barmanů a barů

Můj účet

  • Přihlášení
  • Registrace
  • Moje předplatné
  • Zapomenuté heslo

Sledujte nás

Copyright © 2015 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.