Aktuality

Hlavní stránka » Aktuality

  • Montacké vlny …běžecký závod, hudba a pivo PRIMÁTOR
    Náchodský pivovar PRIMÁTOR myslí na všechny, jak na milovníky pivního moku, tak na milovníky sportu, především pak běhu. Nově v letošním roce zastřešil a stal se hlavním partnerem 1. ročníku běžeckého seriálu Primátor CUP.
  • Svijany ke Dnům českého piva uvařily světlý speciál DUX
    Stále oblíbenější Dny českého piva - svátek všech milovníků zlatavého moku a oslava tradice českých hospod - se letos uskuteční od 27. září do 1. října. Do akce Českého svazu pivovarů a sladoven se stejně jako při předchozích ročnících zapojí i Pivovar Svijany, který pro tuto mimořádnou událost uvařil jedinou várku speciálního světlého piva DUX.
  • Čeští teatendeři chtějí v Číně dosáhnout na „bednu“
    Čeští teatendeři stojí před branami světového finále soutěže Tea Masters Cup. Za pár dnů odlétají do Číny, aby si tam užili týdenní soutěžní i poznávací program.
  • Hlavním lákadlem Dnů českého piva budou pivní speciály
    Celonárodní svátek čepovaného piva, který mimo jiné oslavuje i unikum tradiční české hospody, se nezadržitelně blíží. Již pátý ročník Dnů českého piva si mohou milovníci piva vychutnat ve všech dobrých hospodách.
  • Oslava 20 let Viña Tarapacá v České republice
    Gran Reserva Tarapacá uvádí na trh Anniversary Edition k oslavě 20 let Viña Tarapacá v České republice.
  • Nejlepší podzimní koktejl s Rotkäppchen SEC
    Chystáte rodinnou oslavu, setkání s přáteli nebo romantiku s partnerem? A stýská se vám po tropických letních koktejlech? Nezoufejte! Máme pro vás tip na opravdu lahodný koktejl s granátovým jablkem.
  • Brnem!
    Brno vyrostlo. Především část Brno-Střed se může pyšnit neuvěřitelnou koncentrací snad všeho gastronomického, na co si vzpomenete. Asijská i indická kuchyně, lokální piva i podniky větších pivovarů, skvělá káva i koktejly. Ceny jsou, jak se říká, mnohokrát pražské. Nicméně Brno je jiné. Pokud v moravské metropoli vyrazíte na tah právě za vynikajícími koktejly, zde jsou tři z barů, které byste na nočním výletě určitě neměli opomenout. Mají pověst, atmosféru a nestane se, že by vám v nich namíchali blaf. Na to jsou až příliš chytré.
  • Bezlepkový ležák Ferdinand získal ocenění Regionální potravina
    Pivovar Ferdinand Benešov přišel před několika měsíci s novým druhem piva – bezlepkovým ležákem Premium a už za něj získal první prestižní ocenění.
  • Pro velký úspěch potřetí. Březňák Originální Märzen opět uctí svátek svatého Václava a Dny českého piva
    Už třetím rokem v řadě přispějí pivovarníci z Velkého Března ke Dnům českého piva, které se letos konají od 27. září do 1. října. Milovníkům speciálních piv uvařili polotmavé pivo Březňák Originální Märzen. Celkem ho je k dispozici 700 hektolitrů. Prodávat se bude ve vybraných hospodách v celé České republice.
  • Ve Vizovicích se nejlépe vedlo Martinu Vogeltanzovi
    Nový formát soutěže, stará dobrá porce zábavy. Takový byl 17. ročník International Rudolf Jelínek Cupu, který se uskutečnil v sobotu 9. září v areálu vizovické likérky Rudolf Jelínek.
  • 1 zakoupený výrobek = 1 den pitné vody
    Procter & Gamble ve spolupráci s Makrem poskytne prostřednictvím programu Čistá voda dětem pitnou vodu v oblastech s jejím nedostatkem
  • Práce na největší investici v historii Pivovaru Svijany pokračují podle plánu
    Ve zkušebním provozu začne nová stáčírna piva do plechovek pracovat již v říjnu. Celková investice překročí částku 100 milionů korun. Na obsluhu poloautomatické linky s maximální roční kapacitou až sto milionů plechovek bude stačit pět zaměstnanců. Pivovar stavbou reaguje na aktuální spotřebitelské trendy a připravuje se na zvyšování exportu.
  • METAXA GRANDE FINE COLLECTOR´S EDITION
    ESENCE CHUTI A DESIGNU ŘECKA V JEDNÉ LAHVI. METAXA Grande Fine je nyní k dostání v nové sběratelské edici, kterou navrhla řecká umělkyně Rodanthi Senduka.
  • Brány zavřela první Slovak Bar Show
    Včera, 6. září, proběhla první Slovak Bar Show, která nejenom očekávání naplnila, ale je dokonce předčila.
  • Již za dva týdny se koná vinobraní sv. Kláry v trojské botanické zahradě
    Máte rádi česká vína? Pak jste srdečně zváni na oslavu sklizně na vinici sv. Kláry, která se koná již za nedlouho o víkendu 16. a 17. září. Ochutnáte nejen vína z místních hroznů, ale nabídku dalších českých i moravských vinařů.
  • Costa Coffee: Nový druh kávy v limitované edici!
    V oblíbených kavárnách Costa Coffee budete moci ochutnat nový exkluzivní druh kávy - 100 % arabiku původem ze samotné Kolumbie. V prodeji bude od 12. září. Jedinečná káva ovšem nezůstane v sortimentu kaváren natrvalo, ale jen do konce října. Jedná se totiž o limitovanou edici. Bude k dostání pouze v pražských kavárnách.
  • SLOVAK BAR SHOW 2017
    Každú chvíľu sa na Slovensku otvárajú nové kvalitné bary, barmani používajú kvalitnejšie suroviny, lepší ľad, zlepšuje sa servis – slovenská barová scéna scéna sa hýbe dopredu míľovými krokmi a dobieha svet. Posledná vec, ktorá barovej komunite doma na Slovensku chýbala, bola národná barová show, miesto na stretnutie profesionálov, platforma na výmenu informácií a vedomostí.
  • Dny českého piva na Smíchově
    Dny českého piva jsou už tradičně jednou z nejoblíbenějších akcí milovníků zlatavého moku u nás. I letos se akce účastní řada velkých i malých pivovarů a tisíce hospod či restaurací. Kromě podzimního menu připraveného výhradně na dobu trvání akce se příznivci dobrého piva mohou těšit i na speciální Extra chmelenou nepasterizovanou dvanáctku z pivovaru Staropramen. Na Smíchově proběhnou i prohlídky pivovaru přímo s tamními sládky.
  • Na drink v bance
    The Banker´s Bar v Haštalské ulici je jednou z pražských „mladých pušek“, barů, které v poslední době vyrostli a zároveň chtějí svojí nabídkou sledovat aktuálně nastolené mixologické trendy. Rodina Dvořákových, která kromě tohoto podniku stojí také za známým rumovým barem La Casa de la Havana vieja, se zde rozhodla pro osvědčený koktejlový bar.
  • Bar, který neexistuje a jeho Ozvěny léta
    Jeden z prvních klasických koktejlových barů v Brně představuje nové menu a načasování se zdá být dokonalé. Ozvěny léta totiž přicházejí právě na konci prázdnin a otvírají dveře podzimu.
  • Echt pivo, fest hudba – to bude letošní Pardál Fest
    Třetí ročník rockového festivalu Pardál Fest proběhne 23. září na českobudějovickém výstavišti. Na největším rockovém festivalu v jihočeském kraji vystoupí osm kapel. Předprodej vstupenek již probíhá.
  • Zámecký park se opět promění v dějiště Garden Food Festivalu
    Již po druhé bude Zlín hostit nejchutnější festival jídla a pití na Moravě. Své kulinářské umění zde předvedou nejen místní kuchaři, ale i známá kuchařská esa z významných moravských a českých restaurací. Brány areálu se pro veřejnost otevřou v sobotu 2. září v 10 hodin.
  • Když je někde můj monogram, tak je to osobní
    Barista roku 2015, Adam Neubauer si letos otevřel v Brně vlastní kavárnu. Nese název Monogram a nachází se na klidném místě centra moravské metropole, přesněji na Kapucínském náměstí. Navzdory nevelké rozloze působí kavárna vzdušně, zároveň také útulně. A kafe tu chutná… jako od baristy roku. „Je to kavárna s výběrovou kávou, která je svojí polohou nejblíže brněnskému hlavnímu nádraží“ říká Adam.
  • Víme přesně, co chceme, a vyrábíme to, co nám chutná
    „Můžete mít klidně zlatou pánvičku, ale pokud budete mít špatné maso, tak z toho dobrý řízek nikdy neuděláte,“ komentuje Jan Kleiner, ambasador značky Kleiner Distillery, výrobu prémiových jednoodrůdových ovocných destilátů. Nabídnou vám je například ve všech třech českých michelinských restauracích. Ale ty opravdu archivní limitované edice bude možné degustovat pouze v jejich vlastním nově otevřeném degustačním sklepě kousek od Prostějova.
  • Delmart brzy otevře další pobočku
    Řetězec plánuje na přelomu října a listopadu další pobočku, představí největší bistro a nově také asijskou kuchyni.
  • Strongbow podpořilo vznik zelené oázy na střeše paláce Lucerna
    Značka Strongbow do města opět přináší kousek přírody. Podpořila totiž projekt kavárníka Ondřeje Kobzy, kterým je právě vznikající zahrada na střeše Paláce Lucerna. A přispěla nejen zelení, ale i finanční částkou 600 000 Kč.
  • Menu ještě více punkově
    Jirka Zajíček, vede kuchyň brněnské restaurace Kohout NA VÍNĚ zhruba tři čtvrtě roku. Celý podnik je v přerodu, který právě tento šéfkuchař nastartoval. Co očekává na konci těchto změn? „Nejde nám jenom o to, aby bylo jídlo skvělé po chuťové stránce, ale aby si lidé odnesli komplexní zážitek“ říká Jirka v rozhovoru pro Beverage & Gastronomy.
  • TESCO SE ZAVAZUJE K ODBĚRU 100% BEZKLECOVÝCH VAJEC VE STŘEDNÍ EVROPĚ DO ROKU 2025
    Největší obchodní řetězec ve Spojeném království rozšiřuje svůj bezklecový závazek na celou Střední Evropu.
  • Brno má 7 hříchů!
    Nedaleko brněnského Náměstí svobody, v lokalitě barů, bister, kaváren a restaurací doslova před pár dny otvíral nový bar, nesoucí vcelku atraktivní název – 7 hříchů. Noví nájemci prostor na Jakubské ulici č. p. 7 využili patrového prostoru a v relativně poklidné ulici zřídili i zahrádku. Tam je fajn si dát kafe (v týdnu podnik otvírá už v devět hodin ráno) ale třeba i gin & tonic.
  • Jak bude vypadat Pavillon?
    Ondřej Dulanský je kuchař v brněnském Restaurantu Pavillon, který právě nastupuje na pozici šéfkuchaře. Střídá tak všeobecně hodně známého Jana Kaplana a to už je – co do významu – co říct. Na adresu svého předchůdce říká: „máme tu například svíčkovou, která je opravdu hodně dobrá. Skutečně moc dobrá.“ Jak ale bude vypadat jeho Pavillon? Zůstane na menu například právě svíčková?
  • BEEFEATER MIXLDN 7
    Beefeater Gin je a vždy byl doma v Londýně a je průběžně ovlivňován tímto kulturním duchem a jeho neuvěřitelnou rozmanitostí. Buďte u toho a zapojte se do BEEFEATER MIXLDN 7 GLOBAL BARTENDER COMPETITION.
  • SERIÁL O VÍNĚ: Archivní vína doma – odměnou za trpělivost je potěšení ze sklepa
    Také je vaším snem jezdit v autě bez střechy, jíst plesnivé sýry a pít archivní vína? Minimálně to poslední není až tak nedosažitelný cíl, jak by se mohlo zdát. Archivovat víno můžete do určité míry i sami doma ve sklepě nebo osobní vinotéce. Chce to jen dodržet pár zásad, které Vám objasní sommelier Víno Mikulov Sommelier Club David Král.
  • Do Říma a zadarmo? Soutěžte s Costa Express na čerpacích stanicích Shell!
    Udělejte si během řízení příjemnou pauzu a „nadopujte se“ na čerpací stanici Shell kávou ze směsi Mocha Italia z automatu Costa Express.
  • Probíhají Mezinárodní dny Albariño
    Milovníci vína z celého světa si již pošesté připomínají Mezinárodní dny Albariño. Oslavy populární španělské vinné odrůdy letos připadají na dny 2. – 7. srpna.
  • SERIÁL O VÍNĚ: Louis Girardot – muž s vášní pro krásné ženy a sekt
    Byl velkým milovníkem světských radostí, od dobrého vína po krásné ženy. Jeho nejoblíbenějším nápojem byl však sekt. Ten před vínem preferoval z jednoduchého důvodu: „Je blízký ženám a ženy jsou pak bližší vám.“ Tato slova pronesl Louis Girardot – Francouz, který naučil Čechy pít kvalitní sekt.
  • Food festival s jedinečným výhledem na Prahu
    Všichni jsou už v Mexiku, ale vy jste zůstali na prázdniny v Praze? Za americkými specialitami tentokrát nemusíte cestovat do zámoří. Stačí přijít do botanické zahrady na American Food Day, kde se seznámíte s vybranými dobrotami ze zemí Severní i Jižní Ameriky.
  • Osvěžte se originálními letními nealko drinky
    Jak se zaručeně osvěžit v letních vedrech? Vyzkoušejte ledově vychlazené míchané nealko drinky, které navíc skvěle chutnají a nezamotají vám hlavu. „Koktejly z ryze nealkoholických ingrediencí jde v létě v namíchat z každé limonády, koly a samozřejmě přírodních ovocných šťáv.
  • Český chléb zažívá renesanci. Prim hrají retro produkty i celozrnné pečivo
    Český spotřebitel se po letech, kdy pro něj při výběru pečiva hrála hlavní roli cena a podléhal kouzlu pestré nabídky dopékaného pečiva, vrací k tradici a hledá kvalitu.
  • SERIÁL O VÍNĚ: Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět
    Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objednáte kvalitní víno a číšník najednou začne mluvit cizím jazykem a jednotlivá vína představovat pomocí pojmů, ve kterých se ztrácíte? Co je to ten zbytkový cukr? Čím by měl být barrique tak speciální?
  • Pivní láhve a tácky s historií
    Pro milovníky retra, historie a piva je zde takové malé účtování s historií Pilsner Urquell. Především první láhev byla nádherná!
  • Husa s Londýnem
    Letní rozhovor Beverage & Gastronomy s Petrem Kuncem, šéfkuchařem restaurace Salabka, o letním menu, o risku v kuchyni i o tom, jaké je to mít od majitele restaurace úplně volnou ruku na menu i finance.
  • SERIÁL O VÍNĚ: Sedm věcí, které nevíte o víně
    Vydejte se s námi na cestu do světa vinařů a sommelierů a oslňte své přátele! Sestavili jsme pro vás sedm tipů a zajímavostí o víně, které se budou hodit nejen při výběru vína.
  • Výrobce rumů Flor de Caña se zapojil do iniciativy na podporu životního prostředí
    Proslulá nikaragujská značka rumů Flor de Caña spustila ekologickou iniciativu na podporu životního prostředí.
  • Thule představuje Thule Vea, batohy určené pro přepravu mezi prací a posilovnou
    Elegantní řadu batohů Thule Vea BackPack oceníte pokaždé, kdy vaše cesta z práce povede rovnou do posilovny nebo za jiným sportovním koníčkem. A to především díky oddělením místům pro sportovní oblečení a potřeby do kanceláře.
  • Použití konopí v kuchyni
    Vcelku známé jsou už blahodárné účinky konopí v kosmetických přípravcích a zdravotnictví. Mimo jiné jej lze využít ve stavebním a textilním průmyslu. Spolu se zvýšeným zájmem o zdravé potraviny však nyní přichází také do našich kuchyní. Běžně konopí používali celé generace našich předků a dnes zažívá svůj návrat.
  • Namíchejte si svěží drinky Apple D.E.W. a Ginger D.E.W.
    Velmi jednoduché a chuťově skvělé drinky, které si jednoduše namícháte i doma.
  • Rady vítěze národního kola MGD Jana Lukase
    Jan Lukas míchá koktejly za barem vyhlášeného českokrumlovského podniku Apotheka bar. Jako jediný český barman obstál v silné celosvětové konkurenci na finále mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink. Se svým nevšedním drinkem ECO-TTONI servírovaným na kousku pařezu, společně s mechem a květy nadchl porotu a získal druhé místo.
  • Extra panenský olivový olej Franz Josef Kaiser - aktuální cena
    V novém vydání Beverage & Gastronomy naleznete, kromě jiného, také GALERII OLIVOVÝCH OLEJŮ. Jeden z nich má jinou cenu, než je uzvedeno.
  • Skvělý letní koktejl v Praze i mimo ní
    Hradec Králové? Český Krumlov? Brno? Praha? Kam na dobrý letní koktejl? V aktuálním tištěném vydání Beverage & Gastronomy naleznete pět barmanů (plus Sandra Šalátová a její vítězný Old Fashioned z Chivas Masters), kteří pro nás napsali typy na letní koktejly 2017. Zde jsou další z nich, rozmístěný různě po republice. Ať víte, kam zajít na skvělý drink ;-)
  • Crazy Daisy těsně před zkušebním provozem
    V souvislosti s nově připravovaným konceptem, barem Crazy Daisy, se doposud psalo spíše v souvislosti s rekonstrukcí památkově chráněných prostor, kde se bar staví a Palácem Astra, kterému toto náleží. S Achimem Šiplem, autorem konceptu, jsme si v rozhovoru pro Beverage & Gastronomy právě proto povídali především o tom, jak bude vypadat menu Crazy Daisy a proč ho vytvořili právě tak, aby stěžejní část mohla nést název Praha.
  • Připravte si v létě chutné nealkoholické koktejly podle receptů světových barmanů!
    Počasí českého léta se rok od roku přibližuje tomu, co jsme dříve znali jen z jižních krajin, proto je načase zvykat si na osvěžující drinky bez alkoholu, které v parných dnech nahradí obligátní vodu či pivo.
  • Za hudbou i za pivem již tuto sobotu na Slavnosti svijanského piva
    Tradiční slavnosti ve Svijanském Újezdě i letos nabídnou bohatý hudební program a řadu doprovodných atrakcí
  • Někdo tu změnu udělat musí
    S Davidem Andrle, předním pražským barmanem a spolumajitelem Cash Only Baru nejen o letním koktejlovém menu, živé hudbě v baru a o kvalitním hot dogu tak, jak by měl být.
  • Nejlepší pivo v Západních Čechách čepuje Miroslav Štych
    Nejlepší výčepní ze Západních Čech se setkali v plzeňském pivovaru, aby ukázali, zda mají na postup do finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017.
  • Nejlepší pivo ve Středních Čechách čepuje Jan Dvořák
    Nejlepší výčepní ze Středních Čech se setkali v Poděbradech v restauraci Náš Hostinec, aby ukázali, že mají na postup do finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017.
  • Mattoni míchá koktejly za Vás
    Mattoni pluje na oblíbené vlně letních koktejlů a osvěžujících střiků – přináší „horkou“ novinku pro letošní teplé dny – Mattoni Spritz! Nová limitovaná edice představuje již hotový nealkoholický koktejl, který je připraven k vypití kdykoli na něj dostanete chuť.
  • Chivas Regal Icon 43%
    Jak chutnají vzpomínky? Přesně jako tento blend dvaceti nejvzácnějších skotských whisky, ve kterém najdete i kousky z už dávno neexistujících palíren. Chivas Regal Icon. Symbol luxusu, více než 200 let skotské tradice a festival perfektně vybalancované chuti.
  • Nejlepší pivo v Praze čepuje Simon Balonek
    Nejlepší pražští výčepní se setkali v karlínské restauraci U zábranských, aby ukázali, že mají na postup do finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017.
  • 3 tipy na nejlepší osvěžující koktejly s Rotkäppchen Rosé Sec
    Již zanedlouho si budeme užívat horkých letních dnů, příjemných posezení s přáteli, zahradních party nebo posedávání na terase. Vhodným společníkem k těmto příjemným aktivitám je sekt s výjimečnou chutí Rotkäppchen Rosé Sec, růžová varianta nejoblíbenějšího německého sektu.
  • Českým národním koktejlem veřejnost zvolila Beton
    Drink s Becherovkou byl díky tomu zapsán na exkluzivní seznam míchaných nápojů, které reprezentují jednotlivé státy.
  • Léto ve znamení aperitivů a sofistikovaných míchaných nápojů z nich
    Před pár dny uspořádala společnost Alkohol.cz v nádherných prostorách Pachtova paláce dámskou letní párty pro zástupkyně významných českých médií.
  • Ledová Frostina v Costa Coffee
    Po úspěchu z minulého roku, kdy se ledová Frostina stala hitem léta, si pro vás v oblíbených kavárnách Costa Coffee pro letošek připravili zcela nové příchutě - Caramel Popcorn Frostino a Tiramisu Frostino.
  • DISCOVERING THE VALPOLICELLA
    26. června pořádají konzorcia Valpolicella a Lugana ve spolupráci s Itaslko-českou obchodní komorou Masterclass pro pozvané odborníky s víny právě z těchto oblastí.
  • Ginposium 2017
    Gin má bohatou a pestrou historii, od ginového šílenství přes dlouhé cesty na zaoceánských lodích, válečné nepokoje, až po velkou oblibu u bohatých vrstev, byl lékem i prokletím, ale hlavně, zdrojem pýchy a chvály barmanů a uspokojením jejich hostů.
  • Novou „nealko“ mistryní světa je Finka Alina Laaksonen
    Jubilejní 20. ročník soutěže Mattoni Grand Drink (MGD), která je koncipována jako mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů, je minulostí. Event spolupořádaný Českou barmanskou asociací (CBA) a společností Karlovarské minerální vody se uskutečnil v pátek 16. a sobotu 17. června.
  • Nejlepším výčepním severní Moravy je Pavol Kravec
    Nejlepší výčepní ze severní Moravy se 13. června setkali v ostravské restauraci PUOR Slezská, aby ukázali, že mají na postup do finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017.
  • Ron de Jeremy Extra Ordinary Cocktail Challenge III má vítěze i nový příběh
    „Very very long and stressful day. I have too many people to thank for helping me through today“ napsal Nathan Larkin, vítěz včerejšího světového finále. A je to stoprocentní pravda.
  • Nejlepším výčepním jižní Moravy je Vít Školl
    Nejlepší výčepní z jižní Moravy se setkali v brněnské restauraci Plzeňský dvůr, aby ukázali, že mají na postup do celorepublikového finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017.
  • Na Mattoni Grand Drink bude ČR reprezentovat Jan Lukas
    Jubilejní 20. ročník národního kola Mattoni Grand Drink opět dokázal, že největší úspěch v moderní mixologii slaví neotřelé kombinace chutí i nezvyklé ingredience, jako jsou například vaječný bílek, lázeňské oplatky či kurkuma.
  • První dáma Tater má otevřeno
    Začátkem roku byl po dvaceti pěti letech znovu otevřen Hotel Lomnica v Tatranské Lomnici. Komplexní rekonstrukce historické budovy, nastavení standardu na čtyři hvězdy a velmi luxusní služby by mohly být dobrým důvodem, proč v Tatrách navštívit právě tento hotel. Konstelace první dámy Tater, jak se hotelu přezdívá, je ale mnohem zajímavější.
  • Coca-Cola vás zve na dovolenou snů
    Vyhrajte nezapomenutelný týden v exotice nebo v nejkrásnějších světových metropolích
  • Revoluce vzešla z drinku Gin & tonic
    Energická, plná entuziasmu a přátelská – tak působí. A na to, že je globální ambasadorkou prestižního ginu, konkrétně značky Tanqueray, možná i trochu mladá. Stephanie Jordan.
  • Boom minipivovarů stále trvá
    Na tiskové konferenci Českomoravského svazu minipivovarů uvedl jeho prezident Jan Šuráň, že boom minipivovarů pokračuje.
  • Co když půjdeš soutěžit ještě za světla?
    Rozhorov Beverage & Gastronomy se Sandrou Šalatovou, českou vítěžkou Chivas Masters 2017.
  • Mattoni Koktejl Festival na Staroměstském náměstí
    Staroměstské náměstí se 16. - 17. června přemění v dějiště světové soutěže v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2017.
  • Mimořádný úspěch našich vinařů na Concours Mondial de Bruxelles 2017
    Na letošním 24. ročníku prestižní mezinárodní soutěže vín Concours Mondial de Bruxelles bylo hodnoceno 9080 vín z 50 zemí světa. V takto silné konkurenci se naši vinaři medailově prosadili s 34 víny.
  • Letošní grilovací sezona bude ve znamení burgerů
    Více než dvacet novinek pod značkou Tesco Grill čeká letos na zákazníky obchodů Tesco. Vedle burgerů se mohou těšit i na hovězí steak, vepřová žebírka nebo grilovací sýry.
  • Víkend s Ferdinandem
    V pátek 19. května je den otevřených dveří a v sobotu 20. května oslavy 120 let pivovaru společně s Dnem veteránů.
  • Zdravá tyčinka stvořená pro děti
    FIT KID je bezlepková tyčinka pro děti, která byla vytvořena ve spolupráci s odborníky na dětskou výživu. Tyčinka má jedinečné nutriční parametry a je certifikovaná bez „éček“.
  • Kaufland zvyšuje počet fairtradových výrobků, zájem zákazníků roste
    V předloňském a loňském roce došlo v síti prodejen Kaufland Česká republika ke zdvojnásobení počtu prodaných výrobků, vyprodukovaných v rámci tzv. fair trade neboli spravedlivého obchodu. Kaufland od samého začátku prodeje fairtradových výrobků spolupracuje se společností GEPA a zároveň zvyšuje počet těchto produktů v rámci vlastní značky K-Classic.
  • Salanova a Salanova Crispy, to jsou čerstvé saláty v květináčích dostupné v obchodech Tesco
    Venku i v obchodech propuká jaro a do Tesca se po loňské úspěšné premiéře vrací oblíbené saláty v květináči. Vyzkoušejte saláty Salanova a Salanova Crispy.
  • 21 medailí získali naši vinaři na CONCOURS DES GRANDS VINS BLANCS DU MONDE 2017
    Štrasburský Concours des Grands Vins Blancs du Monde patří mezi jedno z největších klání bílých vín na světě, je neoficiálním odrůdovým šampionátem. Moravským a českým vinařům vynesl obrovský úspěch - v soutěži získali celkem 21 medailí, z toho 2 šampiony, 13 zlatých a 6 stříbrných. Společnou prezentaci moravských a českých vín organizačně zajišťovalo Národní vinařské centrum za finanční podpory Vinařského fondu.
  • ČESKÁ CHUŤOVKA – LÁSKA NA PRVNÍ OCHUTNÁNÍ
    Kolikrát denně zažijete radost nebo vás něco potěší? Na to asi není snadné odpovědět, nicméně minimálně pětkrát denně by se mělo jíst, takže přinejmenším tolikrát také máte každý den příležitost zažít drobnou nebo i větší radost či potěšení z dobrého jídla. Pokud ovšem nekupujete potraviny výhradně podle jejich nejnižší ceny a nic jiného vás nezajímá.
  • DEN P ... den plný piva
    DEN P … den plný piva se koná v sobotu 20. května 2017 od 13 do 24 hodin v areálu pivovaru PRIMÁTOR.
  • CBA 2017 – dorazilo rekordních 1.300 účastníků
    Inspirativní soutěžní výkony, přítomnost velkých osobností oboru, hledání národního koktejlu i interní změny v organizaci. Taková byla výroční konference České barmanské asociace, která se o víkendu 29. a 30. dubna 2017 uskutečnila v brněnském hotelu Voroněž.
  • Michelinský LE TERROIR po rekonstrukci otevírá brány
    Gastronomický klenot v centru hlavního města – tak je vnímán restaurant LE TERROIR především těmi nejnáročnějšími milovníky gastronomie. Před několika dny tento vybroušený diamant znovu otevřel své brány. Pod taktovkou šéfkuchaře Thomase Venela se ale tato unikátní restaurace výrazně změnila.
  • Jedinečný Cold Brew v Costa Coffee
    Baví vás, když si barista dokáže s kávou vyhrát tak, že vás hned první doušek naplní pocity slasti a chcete víc a víc?
  • V Praze se otevřel nový bar s hororovým prostředím
    Jedinečný podnik s názvem Prague Fear House, kde si návštěvníci mohou vychutnat barové prostředí plné hororových rekvizit, okořeněné v tomto případě navíc velkou dávkou nepopsatelně mrazivé energie, otevřel své brány již koncem března. Vodičkova ulice č. 32.
  • Pivovar Ferdinand slaví 120 let
    Historie pivovaru Ferdinand v Benešově, tak jak ho známe dnes, se začala psát před 120 lety. Tehdy koupil krachující pivovarský areál na okraji města František Ferdinand d´Este a vystavěl tu zcela nový.
  • Zelený čtvrtek s náchodským pivem Evergreen
    Jarní zelené pivo s výstižným názvem Evergreen uvařil opět po roce sládek Náchodského pivovaru Petr Kaluža.
  • Tradice pití ovocných destilátů ve střední Evropě nejen v období Velikonoc
    Včerejší degustace tradičních slivovic z portfolia společnosti AlkoholCZ byla i díky místu konání - nově otevřené luxusní restauraci Atelier Kalina, velice výjimečná. Zájem o skvělé lihoviny potvrdila také vysoká účast, odhadem asi 40 lidí mělo možnost řízené degustace.
  • PRIMÁTOR přivezl z Barcelony dvě ocenění
    Náchodský pivovar a především jeho svrchně kvašené pšeničné pivo PRIMÁTOR® Weizenbier slaví další úspěch za hranicemi naší země. Zlaté ocenění, letos již po třetí v řadě, získal na mezinárodní soutěži Barcelona Beer Challenge 2017.
  • Mezinárodní den mrkve: superpotravina, nebo obyčejná zelenina?
    Podle Českého statistického úřadu zkonzumuje každý Čech ročně zhruba 82 kilogramů čerstvého ovoce a 84 kilogramů zeleniny. Mezi oblíbené druhy patří mrkev. Tato zelenina má dokonce svůj svátek. Mezinárodní den mrkve se slaví každý rok 4. dubna. Není ale tento druh zeleniny přeceňován?
  • Velikonoční dobroty doporučené Mlékárnou Valašské Meziříčí
    Velikonoce jsou všeobecně známé nejen jako významné křesťanské svátky, ale také jako slavnosti jara a probouzející se přírody. S tím jsou spojeny četné lidové zvyky, tradice i festivaly. Teprve na Nikajském koncilu roku 325 bylo rozhodnuto, že Velikonoce mají připadnout na první neděli po prvním jarním úplňku po jarní rovnodennosti.
  • V neděli začíná seriál běžeckých závodů Primátor CUP
    Všichni milovníci sportu a běhu především zpozorněte. Pivovar PRIMÁTOR a.s. pro Vás jako generální partner projektu připravil společně s jednotlivými organizátory a partnery první ročník běžeckého seriálu Primátor CUP.
  • Metaxa - ČESKO ŘECKÉ VELIKONOCE
    Zpestřete si Velikonoce něčím netradičním. Například trochou řeckého slunce v podobě Metaxa Grande Fine. Ta si na letošní rok navíc připravila malé překvapení, k lahvi získáte speciální obtisky na vajíčka.
  • Královský pivovar Krušovice uvádí pivo s charakterem:
    Královský pivovar Krušovice představuje unikátní pivní novinku. Výrobní tým pivovaru a jeho sládek Michal Havrda splnili slib, který si dali před dvěma lety, a uvařili populární, za studena chmelený ležák, který v celonárodním objemu nabízí jako vůbec první v České republice.
  • Inspirujte se našimi velikonočními recepty
    Mazanec nebo beránka? Punč? Tesco přináší inspiraci na velikonoční dobroty, ať už se jedná o nápoj, předkrm, hlavní chod či dezert.
  • Pivovar Zubr slaví své 145. výročí Narozeninovým speciálem
    Oslavit 145. narozeniny pivovaru Zubr mohou jeho příznivci již od pondělí 27. března, kdy se na čepech restaurací objeví ZUBR Narozeninový speciál, který byl uvařen u příležitosti oslav položení základního kamene pivovaru.
  • Moravské víno míří do Číny
    První z řady kontejnerů moravského vína opustil v pátek 17. března Českou republiku a zamířil do Číny. Tato zásilka zahajuje dlouhodobou spolupráci na vývozu moravských vín do Číny, na které se dohodli představitelé Vinařského fondu a zástupců Číny při loňské návštěvě prezidenta ČLR v Praze.
  • První kolo semifinále World Class 2017 v Praze - hotovo
    V pražském baru a klubu Le Valmont se o víkendu za bar postavili barmani, kteří chtějí letos do Mexika na globální finále World Class 2017.
  • Bistrot 104 kombinuje industriální prostředí a moderní skandinávský design
    "Bistrot 104, to je neformální fine diningové bistro inspirované skandinávskou kuchyní", představil nový gastronomický koncept šéfkuchař Pavol Pavlík. "Jenže tady nejde čistě o skandinávskou kuchyni, my totiž využíváme v naprosté většině lokální a naturální suroviny, v tom je síla naší gastronomie."
  • 5th year of Leaders in Hospitality Summit
    Over the years, Leaders in Hospitality Summit has established itself as the only industry platform in that gathers most prominent hospitality sector decision makers and senior industry professionals from across the 30 countries of the CEE & CIS region.
  • U Supa se vaří spodně kvašený ležák SUP
    Pivovar U Supa je nejstarším pivovarem s hostincem v Praze. Dne 2. 3. byl slavnostně znovuzahájen provoz. Pivo se bude vyřit pod taktovkou sládka Ivana Chramosila a Martina Melzera.
  • Výsledky hlasování o Hotel roku 2017 jsou již sečteny
    Hlasy v 6. ročníku udílení cen Hotel roku 2017 - Czech Hotel Awards jsou již sečteny.
  • Česká pšenice jde do světa
    Pšeničná piva se na náš trh vrátila po dlouhé době v 90. letech minulého století a žádný převratný úspěch v té době nezaznamenala. Teprve druhá vlna.
  • Kvalitu vinic, hroznů a vína Vinařství Mutěnice a Vinařství NEOKLAS Šardice ohlídá špičkový enolog
    Strmý růst poptávky po moravských vínech stojí za rozšiřováním týmu odborníků druhé největší vinařské skupiny v České republice. Tu tvoří Vinařství NEOKLAS Šardice a.s. a Vinařství Mutěnice s.r.o.
  • Lákavá jarní vyhlídka: v pivovaru Starobrno opět vaří slavné velikonoční Zelené pivo
    Dvanáct let. Tak dlouho už se v pivovaru Starobrno v ulici Hlinky v Brně každoročně v lednu či únoru vaří slavné Zelené pivo. Fenomén, který dávno překročil hranice města, Moravy i České republiky.
  • Pětadvacáté výročí Mlékárny Valašské Meziříčí
    Mlékárna Valašské Meziříčí slaví dvacet pět let od svého založení, kdy vznikla privatizací Beskydských mlékáren. Současný výrobní program tvoří smetanové, ovocné či nízkotučné jogurty, kysané tekuté výrobky, BIO jogurty nebo čerstvé tekuté výrobky.
  • Mistrovství ČR v řezu révy vinné letos ovládly ženy
    Překvapivé výsledky přinesl letošní 13. ročník Mistrovství ČR v řezu révy. Přední příčky v hlavní kategorii poprvé v historii soutěže ovládly ženy. Celkovou vítězkou se stala Martina Klašková z Vinofruktu Dolní Dunajovice.
  • Becherovka odhalí část svého tajemství
    Už více než 200 let je recept na Becherovku stejný a hlavně tajný. A tak to i zůstane. I když ne tak docela. Část tajemného receptu vám poodhalí na čtyřech nových etiketách z limitované edice.
  • Valentýnské recepty s výrobky Mlékáren Valašské Meziříčí
    Den svatého Valentýna, který připadá na 14. února slaví mnoho zamilovaných na celém světě. Vzájemně se obdarovávají různými valentýnskými dárky. U nás je tento svátek spíše příznakem současné moderní doby. Tradice oslav svatého Valentýna je však prastará, jako legenda o něm. Odkud pochází?
  • Chivas Masters s japonskou stopou
    Až do 28. února se mohou barmani a barmanky z celé České republiky přihlásit do třetího ročníku prestižní soutěže Chivas Masters. Deset nejlepších se v květnu utká v národním finále. Na jeho vítěze čeká na počátku července cesta do Japonska, kde poměří svou kreativitu, znalosti a dovednosti s barmany z celého světa.
  • Nová strategie a změna jména na Palírna U Zeleného stromu
    Druhá největší česká likérka - Palírna U Zeleného stromu (dříve GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries) přichází s novou strategií. Likérka chce více navázat na svou ojedinělou, téměř 500 let dlouhou tradici prostějovské palírny a budovat své strategické značky Stará myslivecká, Blend 42 vodka a Hanácká vodka.
  • Pivovar PRIMÁTOR otevírá nový distribuční sklad
    Náchodský pivovar PRIMÁTOR a.s. rozšiřuje své skladovací prostory a začátkem února otevírá v průmyslové zóně na Vysokově nový distribuční sklad.
  • Bocuse d’Or 2017
    Nejlepším šéfkuchařem na světě je Mathew Peters z USA
  • Nový portál Práce ve vinařství.cz pro profesionály
    Koncem letošního roku startuje svou činnost webový portál Práce ve vinařství.cz určený všem odborníkům ve vinařství.
  • Sto nejlepších moravských a českých vín
    Valtice – Salon vín České republiky představuje sto nejlepších moravských a českých vín pro rok 2017.
  • Rekordní medailový rok pro naše vinaře - bodoval hlavně ročník 2015
    Kvality ročníku 2015 vyzdvihovali vinaři i sommeliéři už krátce po sklizni, ale až ostré srovnání s konkurencí nejlepších světových vín definitivně potvrdilo, že jde o ročník výjimečný.
  • Zdravé lahodné novinky, to je to pravé po vánočním obžerství
    Novinky ze sortimentu alternativní výživy bez laktózy a cukru od firem Sojaprodukt a Ehrmann jsou k dostání exkluzivně v obchodech Tesco.
  • Lahůdky Cajthaml a jejich dorty Mrkváč a Bubu a Terky
    Firma Lahůdky Cajthaml s.r.o. sídlí v Nučicích nedaleko Prahy, kam svou výrobu přesunula v roce 2014, po tom, co byl celý závod nově zrekonstruován.
  • Čtěte i v roce 2017. Hodně!
    Deset knižních typů dokud je tu zima. Murakami, Eco, Walsh, Holmströmová, Berzsiová a další.
  • Vánoce s rybou tak trochu jinak
    Kapr se salátem na Vánoce je klasika, ale proč to také jednou nezkusit trochu jinak? Zkuste letos na štědrovečerní hostinu místo klasického kapra třeba vynikající pražmu.
  • KFC rozšiřuje dovážkový servis do regionů
    KFC, expert na kuřecí speciality, rozšiřuje službu „KFC Rozvoz“. Po půlročním provozu v Praze nyní přicházejí na řadu i další města České republiky. Prvním bude Brno, kde se služba rozjíždí 6. prosince 2016 a bude k dispozici na třech pobočkách. Další regiony přijdou na řadu během příštího roku.
  • Stříbrný pšeničný podzim
    „Nejlepší pivo na světě“ náchodský pšeničný PRIMÁTOR® Weizenbier opět potvrzuje svou kvalitu a dominuje na nejedné degustační soutěži doma i v zahraničí. Stříbro zacinkalo pšenici na soutěži Evropská pivní hvězda v Norimberku.
  • Keřkovské rohlíčky - ty pravé brambory do bramborového salátu
    Na čem stojí dokonalý vánoční salát? Přece na bramborách!
  • Nejlepším vínem České republiky pro rok 2017 se stal Ryzlink vlašský 2015, pozdní sběr ze Zámeckého vinařství Bzenec
    Zástupci Národního vinařského centra, Svazu vinařů České republiky a hodnotící komise vyhlásili 8. prosince ve Valticích absolutního Šampiona Salonu vín – národní soutěže vín 2017, nejvyšší a největší soutěže vín v České republice.
  • ZAHŘEJTE SE PŘI ČEKÁNÍ NA JEŽÍŠKA aneb když už se to fakt nedá vydržet
    Praskající krb, vyhřátá přikrývka, příjemná hudba, za okny první vločky sněhu a horký nápoj. Není nad to vykouzlit si v okamžiku scenérii jako z pohádky a užít si příchod zimy v pohodlí domova.
  • Tesco zjednodušuje výběr produktů pro zákazníky
    Kategorie Čaje a Kávy je první, která prošla zjednodušením, více tak odráží požadavky zákazníků.
  • EXKLUZIVNÍ VÍNA EXKLUZIVNĚ V TESCU
    Vína prvotřídní kvality z nejznámějších vinařských oblastí najdete v obchodech Tesco.
  • VÁNOČNÍ TRHY V CENTRU PRAHY SE LETOS PONESOU V DUCHU LIDOVÝCH TRADIC, LÁSKY K PŘÍRODĚ I NÁDECHU 21. STOLETÍ
    Oslavy vánočních svátků v Praze se ponesou v duchu tradic a lásky k přírodě, ale zásluhou moderních technologií budou mít nádech 21. století.
  • Maxim Velčovský navrhl 10 designových pivních lahví. Budou vydraženy v předvánoční charitativní aukci
    Letos už popáté bude mít veřejnost možnost vydražit si limitovanou edici 10 kusů jedinečných designových pivních lahví Pilsner Urquell. Ty pro tradiční předvánoční online aukci plzeňského pivovaru navrhnul slavný český designér Maxim Velčovský.
  • Jägermeister oslavil 3 miliony lahví v Česku a na Slovensku
    Tento hořkosladký likér s neopakovatelnou chutí, tedy jeho výrobce a prodejce, má důvod k radosti, prodané lahve se u nás počítají na miliony. Nechte se inspirovat speciálními oslavnými koktejly!
  • Nejdůvěryhodnější značky roku 2016
    Templářské sklepy Čejkovice, vinařské družstvo, byly oceněny v rámci ankety o nejdůvěryhodnější značky českých spotřebitelů na slavnostním galavečeru, který se uskutečnil ve čtvrtek 10. 11. 2016 v prostorách Pražské křižovatky – kostele sv. Anny.
  • Nejlepší kuchaři a číšníci studují v Ostravě
    V celostátním finále kuchařské soutěže 4. MAKRO Horeca pětiboj 2016, ve kterém se utkaly čtyři nejlepší střední gastronomické školy, zvítězila Střední škola společného stravování, Ostrava-Hrabůvka.
  • Rozpalte svůj vztah afrodiziakálními koktejly s Mattonkou!
    Každý vztah čas od času potřebuje osvěžit a k tomu se vždy hodí příjemný a rafinovaný drink, zvláště v podzimních měsících. Tyto drinky zahřejí a dodají nám správnou energii, abychom podzim prožili na romantické vlně.
  • RED RYE FINISH: LIMITOVANÁ EDICE SKOTSKÉ ŽITNÉ WHISKY JE TU
    Na český trh míří zbrusu nová skotská whisky, která je inspirována americkými tóny.
  • Tesco představuje novou službu Scan&Shop a Scan&Shop mobile
    Zákazníci Tesco mohou nově nakupovat prostřednictvím skenerů a mobilů.
  • O kapku pohodlnější
    Vychutnejte si i doma kávu jako od profíka s novinkou NESCAFÉAZERA!
  • Za exkluzivními kávovými zážitky do Pařížské
    Nespresso otevírá Experience Center
  • Vychází již čtvrté vydání Knihy kaváren
    Spolek Coffee Embassy, jehož hlavním cílem je rozvoj a propagace kávové kultury v ČR, vydává u příležitosti Mezinárodního dne kávy a 5. ročníku Prague Coffee Festivalu již čtvrté vydání Knihy kaváren.
  • Aurosa - pivo pro ženy
    Všechny cosmopolitní bytosti, které touží po krásných a dobrých věcech, se zamilují do lahodného původně ryze ženského piva Aurosa!
  • Dotykový terminál all in one
    Olomoucká Lorika CZ v srpnu uvedla na trh nový dotykový terminál all in one pro gastro provozy.
  • Devět novinek z řady Albert Veggie zachutná nejen vegetariánům a veganům
    Řada produktů Albert Veggie se aktuálně rozrostla hned o devět novinek.
  • Klobáskofest ve Velkých Popovicích
    Přijeďte se podívat do Pivovaru Velké Popovice nejen na tradiční Klobáskofest. 17. září 2016 10.00 – 17.00. Jak název napovídá, těšit se můžete na ochutnávku klobásek všech možných chutí z dílny regionálních mistrů uzenářů. Celý den bude probíhat soutěž „O nejlepší klobásu“, ve které zvolí vítěze sami návštěvníci.
  • CESTOVNÍ RUCH A CERTIFIKOVANÉ POTRAVINY: EVROPSKÝ ROADSHOW ITALIANFOODXP DORAZILA DO PRAHY
    Projekt Italian FoodXP, vytvořený národním ústavem výzkumu cestovního ruchu ISNART italského svazu hospodářských komor za podpory italského Ministerstva kultury cestovního ruchu, dorazil do Prahy. Jádrem této iniciativy je týden zasvěcený tradičním potravinám a turistickým destinacím jižní Itálie, který vyvrcholí slavnostní večeří v restauraci Casa de Carli, jež drží certifikát Známky italské pohostinnosti už několik let.
  • 2. pražský Oktoberfest, 23. - 24.9.2016
    "Echte" Oktoberfest bier budou i letos mít možnost ochutnat návštěvníci 2. ročníku Pražského Oktoberfestu, který své brány otevře milovníkům této bavorské tradice a jejího zlatavého nektaru v pátek 23. a sobotu 24. září ve Žlutých lázních.
  • 16. ročník mezinárodní barmanskésoutěže ve Vizovicích zná své vítěze
    Již po šestnácté v řadě pořádala v sobotu 3. září 2016 vizovická likérka RUDOLF JELÍNEK mezinárodní barmanskou soutěž RUDOLF JELÍNEK CUP. Tentokrát se o tituly v kategoriích FANCY a BASIC DRINK utkalo 13 účastníků z řad profesionálních barmanů, první místo v obou kategoriích vyhrál Tomáš Kubíček z České barmanské školy.
  • Druhá zářijová sobota bude v Industře ve znamení pouličního jídla
    V kreativní továrně Industra, v areálu mrazíren Rovner na Masné ulici 9 v Brně, se druhou zářijovou sobotu 10. 9. uskuteční druhý ročník Industra Food Festu. Stejně jako v loňském roce nabídne festival jídlo a nápoje jak tradičních, tak i exotických kuchyní. Festivalu se zúčastní profesionální i nadšení a schopní amatérští kuchaři. Chybět samozřejmě nebude ani bohatý doprovodný program.
  • Plzeňský Prazdroj uvařil poprvé v historii světlý ALE amerického typu
    Oslavit druhou půlku léta se dá různě, v hospodách zapojených do programu Plzeňského Prazdroje Volba sládků lze až do konce srpna sklenkou nefiltrovaného amerického světlého ležáku ALE. Ten má v historii Plzeňského Prazdroje premiéru, jeho vrchní sládek si je ale jist, že milovníky piva právě v létě příjemně osvěží a přijde jim vhod díky výrazně chmelové chuti a velmi dobré pitelnosti
  • Skotské hry na zámku Sychrov
    Již po šestnácté ve dnech 19. a 20. srpna 2016 ovládnou Skoti státní zámek Sychrov.
  • Beefeater představuje nový dynamický design lahve ginu London Dry
    Beefeater, nejoceňovanější značka ginu na světě, uvádí nový design lahveginu London Dry, který věnuje městu, jež je jejím domovem – Londýnu. Na zadní etiketě lahve se nachází ručně kreslená mapa hlavního města Velké Británie. Proměna vzhledu lahve upevňuje značku Beefeater jako ikonu Londýna, která se i nadále jako jediná z velkých a tradičních značek ginů destiluje v srdci tohoto města.
  • PILSNER URQUELL UVEDL NA TRH LIMITOVANOU EDICI OLYMPIJSKÝCH PLECHOVEK
    Odhodlání, vytrvalost…vášeň. To jsou hlavní vlastnosti, které bývají podmínkou pro získání úspěchu. Jsou společné pro nadané sportovce, kteří houževnatě trénují pro dosažení olympijských úspěchů, i plzeňské sládky, kteří se od uvaření první várky v roce 1842 snaží šířit slávu plzeňského zlatého ležáku a tím českého umu a dovednosti po celém světě.
  • Kavalan Whisky získává „trofej" v mezinárodní soutěži International Spirits Challenge
    Kavalan, tchajwanský výrobce výběrové whisky, obdržel nejvyšší ocenění ve své kategorii na mezinárodní soutěži International Spirits Challenge (ISC) za svoji whisky Kavalan Solist Ex-Bourbon Single Cask Strength.
  • Zatočte s kaloriemi nealko koktejly!
    Dodržovat pitný režim v teplých letních dnech je pro většinu lidí již samozřejmostí, nicméně často do sebe požadované množství tekutin dostáváme spíše z nutnosti než s chutí. Ze všech stran je nám doporučováno pít především vodu a vyhýbat se alkoholickým nápojům, které organismus dehydrují. Ale chuťové buňky neobalamutíme a nakonec sklouzneme k nápojům slazeným, příliš syceným anebo alkoholickým.
  • Značka Tork byla hlavním partnerem festivalu Raw fest
    Letošní ročník se konal na pražské Štvanici ve dnech 4.-5. června 2016. Značka Tork jako hlavní partner na festivalu nabídla ve svém Eco Hygiene Point dokonalou hygienu pro návštěvníky i vystavovatele.
  • Letošní výkyvy počasí úrodu českého česneku nepoznamenaly
    Tesco uspořádalo trip novinářů přímo ke svému dodavateli českého česneku, konkrétně se jedná o výraznou odrůdu Český dukát.
  • Minipivovary dodávané jako stavebnice
    Minipivovary se v posledních letech stávají jedním z nejzajímavějších českých vývozních artiklů.
  • Muzeum Mattoni je otevřené!
    Společnost Karlovarské minerální vody (KMV) několik let připravovala vytvoření Muzea stáčení minerálních vod a minerálky Mattoni, kde by návštěvníci mohli nahlédnout do historie této slavné značky, která sahá až do roku 1873.
  • Nespresso pozvedlo filmový festival zážitkovou gastronomií
    Výjimečné hosty v Nespresso VIP lounge hostili šéfkuchaři Marek Raditsch a Lukáš Paluska. Fine dining v podání těchto dvou mistrů byl velkým zážitkem a přinesl nečekané a lahodné kombinace.
  • Chia, quinoa, karob, špalda, shiitake aneb 5 netradičních zdravých rostlin ke konzumaci
    Chia, quinoa, karob, špalda či shiitake. Přestože mnozí nevědí, co si pod těmito cizojazyčnými pojmy představit, milovníci zdravé stravy tyto rostliny znají a přesně ví, jak je využívat. Chia semínky ze šalvěje hispánské lze například ochutit salát, semeny quiony neboli jihoamerického merlíku nahradit rýži, zrny špaldy zase kávu. V tomto článku představujeme pět netradičních rostlin, které se mohou stát součástí jídelníčku nejen veganů či vegetariánů.
  • Beskydský FLERET míří na festivaly - s ovocným sadem a skvělými koktejly
    Výborné a originální koktejly, jejichž základem jsou vytříbené ovocné destiláty, a bujný hruškový sad nabídne destilérka FLERET na několika českých a moravských hudebních festivalech.
  • Druhý ročník Prague Ice Cream Festivalu přichází se spoustou novinek
    Druhý ročník největšího zmrzlinového festivalu ve střední Evropě, Prague Ice Cream Festival, přichystal pro své návštěvníky spousty osvěžujících novinek.
  • Staropramen opět spojí léto se zábavou
    Tradičně bude přítomen na velkých hudebních festivalech jako Rock for People, Hrady CZ a nově také na United Islands of Prague či METRONOME
  • Češky se o kvalitu koření zajímají a jsou s ní spokojeny
    To vyplývá z nejnovějšího výzkumu společností TNS Aisa na téma „Koření a Češi“, kde svou spokojenost s kvalitou koření na českém trhu vyjádřilo 81 % respondentek.
  • Proč pít japonský čaj Matcha?
    Čím dál více dbáme na to, jak nakupované potraviny i spotřební zboží ovlivňuje nejen nás, ale i přírodu. I u japonského čaje MatchaTea můžeme najít označení BIO, které vyžaduje splnění přísných podmínek.
  • Jak důstojně a s grácií pít pivo podle Špačka
    Ženy se v Česku podílí jednou třetinou na spotřebě piva. Přitom spousta žen neví, jak vlastně k pivu přistupovat a jak s ním zacházet.
  • SlovenianWinePromotion Prague 2016
    Dnes proběhne v elitní lokalitě Jižních zahrad Pražského hradu akce SlovenianWinePromotion Prague 2016.
  • Letní dobroty z kefíru
    Mlékárna Valašské Meziříčí připravila několik lehkých pokrmů, které osvěží, dodají vitamíny a minerály.
  • Barbecue pečivo je prodejním hitem
    Společnost Tesco zařadila pro letošní grilovací sezonu celkem 35 novineksortimentu pečiva. K dostání jsou tak např. bagely, hamburgerové bulky, ciabatta, tortillové placky nebo flaguetta.
  • Becherovka - Čím větší vášeň, tím větší radost
    Elán, inovativnost, nadšení a odvaha jsou rysy Jana Bechera, osobnosti, která mávelký podíl na vybudování světoznámé Becherovky. Becherovka v novém TV spotu navazuje na jeho odkaz. Spot pochází z dílen kreativní agentury Havas Worldwide Prague a produkční agentury Dream studios.
  • Dvě zdravé novinky z Moštárny Louny
    Moštárna Louny rozšiřuje své portfolio o další dva mošty nabité vitamíny a zdravím. Jedním je Rebarbora nektar, ve složení šťáva vylisovaná z čerstvé rebarbory 60%, cukr z bílých hroznů, voda. Druhým je Višeň nektar.
  • Luxusní toalety – řada Image Design od značky Tork
    Značka Tork, jednička v oblasti hygieny mimo domov, má v nabídce novinku – řadu Image Design.
  • Francouzská vína na ambasádě
    Agentura Business France při Francouzském velvyslanectví v ČR pořádala dne 19. dubna 2016, tak jako každý rok, obchodní setkání, na kterém 17 francouzských společností představilo vybraná francouzská vína a lihoviny.
  • V tradičním duchu jednadvacítky
    Prolog The Exceptional Cocktail Bar představuje místo, kde se snoubí nejen elegance s komfortem, ale i velká dávka tvořivosti s osobitostí. Důkazem toho je nové koktejlové menu, které již tradičně nabízí 21 drinků - 21 proto, že přesně tolik gramů váží lidská duše.
  • Den otevřených dveří v Pivovaru Ferdinand
    Pivovar Ferdinand připravuje na pátek 27. května otevřít své brány nejen na pivovarský dvůr.
  • Ledová káva EISKAFFEE přináší chladivé osvěžení
    Vysoké teploty vybízejí ke konzumaci chladivých nápojů, ale ani milovníci kávy nemusí zoufat, nejen pro ně je připraven drink pro zpestření léta - EISKAFFEE.
  • Probuďte své kreativní já mistrovskou kávou!
    NESCAFÉ® Dolce Gusto®otevírá Café ateliér! Místo plné báječné kávy a dávky inspirace najdete od 1. června na www.dolce-gusto.cz. Tam vám prozradí, jak díky šálku kávy probudit nejen mysl, ale také kreativitu, a navíc se zapojit do soutěže o zajímavé ceny.
  • Pivovar Svijany představuje nové pivo
    V souvislosti s otevřením zrekonstruovaného Zámku Svijany představí Pivovar Svijany na začátku léta nové pivo Zámecký Máz.
  • V InterContinentalu zrenovovali recepci a lobby
    Vedení hotelu InterContinental Prague v Pařížské s radostí oznamuje, že úspěšně dokončilo multi-milionovou rekonstrukci hotelové haly a recepce.
  • Období grilování je tu!
    Vyzkoušejte si originální i ověřené recepty a staňte se grilovacím mistrem.
  • Frostino – skvělý letní drink v Costa Coffee
    Těšíte se na léto už jenom proto, že jste zvědaví, jaké novinky pro vás chystají ve vaší oblíbené kavárně Costa Coffee? Letos to bude obzvlášť lákavé!
  • Nový člen bednářské party Plzeňského Prazdroje
    Pohlavkem za vyučenou se tovaryš Marek Hejduk stal právoplatným členem bednářské party Plzeňského Prazdroj.
  • Bezlepkové pečivo a mouky
    Nutrifree představuje nové výrobky - mouku Quinoa, veganské sušenky a slané krekry
  • Slivovice z Moravy získala bronz ze San Francisca
    Exkluzivní destilát Wild Pin z rodinné destilerie Kleiner získal bronzovou medaili na nejprestižnější světové soutěži lihovin v San Franciscu
  • Fleret dostal v San Francisku bronz
    Prémiové ovocné destiláty FLERET opakovaně uspěly na prestižní světové soutěži v San Francisku
  • Výroba piva vloni rekordní
    Z čerstvých údajů Českého svazu pivovarů a sladoven stojí za pozornost fakt, že celkový výstav pivovarů v ČR v roce 2015 poprvé překročil 20 milionů hl.
  • Fazole, čočka, zelený a žlutý hrách
    Dopřejte svému tělu dostatek minerálních látek v podobě vápníku, draslíku, fosforu a vitamínů skupiny B.
  • TESCOMA slaví 15 let vlastního design centra
    V roce 2016 má společnost TESCOMA hned několik důvodů k pořádným oslavám. Jedním z nich je 15 let od založení vlastního design centra ve Zlíně, druhým pak mimořádné množství ocenění za design a inovativnost výrobků – jen v letošním roce je jich už 16!
  • Nespresso představuje špičkový profesionální kávovar pro baristy Aguila 220
    Nový model umožní restauracím a kavárnám zlepšit nabídku a navýšit prodej kávy.
  • Brand Experience Center společnosti BSH domácí spotřebiče se otevřelo světu
    Na začátku dubna tohoto roku otevřela společnost BSH domácí spotřebiče nové Brand Experience Center – první zážitkové centrum věnované výhradně domácím spotřebičům značek Bosch, Siemens a Gaggenau.
  • Duben v Hustopečích bude ve znamení vína a delikates
    Wine Wellness Hotel Centro Hustopeče 1. dubna slavnostně zahajuje provoz hotelové restaurace založené na servírování jídel jižní Moravy s nádechem Francie.
  • Pivo pro svátky jara
    Pohanská oslava probuzení přírody, křesťanské svátky ukřižování a vzkříšení či prvky židovského pesachu poznamenaly podobu Velikonoc. Po zimě s nimi přichází očekávané jaro, po dlouhém půstu hodokvas. Není divu, že své místo v nich má pivo zvlášť pro tyto dny uvařené či po nich pojmenované.
  • Světově nejoblíbenější příchuť cideru má nyní zástupce i mezi českými řemeslnými výrobci
    Jablka a med k sobě chuťově neodmyslitelně patří. Není tedy divu, že jednou z nejoblíbenějších příchutí cideru, alkoholického nápoje vyrobeného ze zkvašeného jablečného moštu, je po celém světě právě ta medová.
  • 10 tipů na restaurace, kde přivítáte jaro velikonočními hody
    Velikonoce jsou obdobím veselí, nových začátků a vynikajícího jídla. To vše můžete letos hravě spojit a vychutnat si sváteční hody pod taktovkou ostřílených šéfkuchařů. RESTU, největší restaurační průvodce u nás, přináší 10 tipů na skvělé podniky, které vás na Velikonoce rozmazlí specialitami z králičího či jehněčího masa, svěžími salátky nebo mandlovými dezerty.
  • FRIULANO ON TOUR
    Prezentace a ochutnávka vín „Friulano on Tour“.
  • OMLUVA
    Omluva ke Galerii nealko piva
  • 10 tipů na restaurace, kde se na Valentýna zamilujete ještě více
    Svátek všech zamilovaných ťuká na dveře a přeje párům, které si chtějí udělat valentýnský den neobyčejný. A protože láska prochází žaludkem, nejlepší oslavy proběhnou právě při svíčkách za konzumace svátečních delikates šéfkuchařů. Největší gastronomický průvodce v České republice, RESTU, přináší 10 tipů na restaurace, kde se vaše chuťové pohárky budou vznášet v oblacích.
  • Fentimans v Makru
    Co odlišuje nápoje FENTIMANS od jiných? Je to čas. Jejich výroba trvá celých 7 dní, přičemž se používají pouze ty nejjemnější bylinné ingredience. Vyzkoušejte v našich pražských prodejnách Makro.
  • Tesco rozšířilo sortiment speciální výživy o 90 nových produktů.
    Tesco má ve své nabídce více než 700 produktů speciální výživy. Jedná se o výrobky bez přidaného cukru, bez lepku, bez laktózy či bio nebo racio. Na stránkách tescorecepty.cz naleznete stovky receptů pro zdravý životní styl.
  • Kvalitní výběr uzenin a masa na rohlik.cz
    Rohlik.cz je vlastně úplně běžný supermarket. Najdete tu stejné ceny i sortiment jako v “běžném kamenném obchodě”. Pár rozdílů tu ale je. Zaprvé je Rohlik.cz online, takže nákup můžete mít už za 90 minut u dveří. Zadruhé tu koupíte potraviny, které váš supermarket často ani neviděl. Můžete se tak svobodně rozhodnout, jestli si do košíku dáte vaší oblíbenou šunku od Kosteleckých uzenin, paštiku z jihočeského Múúú nebo vyzrálé steaky z pastevního chovu od The Real Meat Society. K tomu si na Rohlíku můžete uzeniny filtrovat podle obsahu masa, takže vám odpadá otravné luštění etiket.
  • Českomoravský svaz minipivovarů: dosáhneme kompromisu
    Na tiskové konferenci konané 26. Ledna 2016 sdělil Jan Šurán, prezident Českomoravského svazu minipivovarů, že v rámci současného označování piva dojde ke kompromisu. Označení „ležák“ (jako typ piva) zůstane pro kategorii 110 a 120, svrchně kvašené pivo se bude označovat jako „plné pivo“. Jedná se tak o kompromis mezi pivovary a Ministerstvem zemědělství.
  • Pravý valašský masopust
    Valašsko patří mezi oblíbené kraje se svérázným kouzlem. Není mnoho podobných oblastí, o kterých mají lidé z celé republiky tak jasnou představu. Jedná se o region se silnými tradicemi, snad proto tak důvěrně známý i daleko za svými hranicemi svoji krásnou přírodou pocukrovanou starými roubenkami, v nichž pohostinní lidé servírují s láskou svou slivovici, frgály a klobásky.
  • Objevte novou kavárnu Starbucks v Brně!
    Zbrusu nová – celkem již třetí – kavárna Starbucks v Brně se právě otevřela v samém srdci města: na náměstí Svobody 5. Velkorysý prostor (téměř 200 m²) se pro zákazníky upravoval šest týdnů podle návrhu interiérové designérky Dikey Katakis-Kotsifakis. Kromě 49 míst uvnitř kavárny si zákazníci budou moci v letním období vychutnat posezení na čtyřicetimetrové terase, která disponuje dalšími 48 místy.
  • Karlovarské minerální vody vstupují do provozu prodejních automatů, Very Goodies bude druhý největší vendingový subjekt v ČR
    Karlovarské minerální vody (KMV) rozšiřují své aktivity do nové oblasti - odkupují české, slovenské a maďarské provozy společnosti Selecta, významného hráče v oblasti vendingu, tj. provozování prodejních a nápojových automatů. Zároveň KMV získaly většinový podíl v české firmě Š&Sch s obdobným zaměřením. Spojením tří odkupovaných operací Selecty a firmy ŠaSch vzniká Very Goodies, která bude působit ve všech třech zemích, přičemž na českém trhu v ČR půjde o druhou nejvýznamnější vendingovou firmu s obratem cca půl miliardy Kč.
  • Nespresso otevírá butik v Brně a 440 na světě
    Společnost Nespresso představuje již třetí butik v Česku, první mimo Prahu a jeho sídlem se stalo Brno. Nespresso Boutique Brno se stává již 440 butikem této značky na světě zastoupené v 62 zemích světa a 277 světových metropolích. Nový Nespresso Boutique v Brně vás okouzlí útulnými, moderními a svěžími prostory, které jsou vytvořeny dle posledních designových trendů.
  • Vánoční koš pro gurmány
    Pokud přemýšlíte, jakým dárkem obdarujte své nejbližší, kteří si rádi pochutnají na nejrůznějších specialitkách, spěchejte do nejbližší prodejny BILLA. Ta nově přichází na trh s novou řadou vysoce kvalitních potravin BILLA Premium, která cílí na všechny zákazníky, již si rádi dopřávají skutečné delikatesy. Kvalitní a propracovaný je i samotný obal produktů, jenž ve stylovém černo-zlaté balení podtrhuje punc kvality luxusního vánočního dárku. Poskládejte dobrůtky z nové řady BILLA Premium podle svého gusta a potěšte své nejbližší.
  • Nová destilérka Svach vstupuje s whisky do historie
    Svachova Lhotka – Whisky, původně skotský nápoj, tradičně spjatý s dalším skotským národním klenotem - golfem, se bude vyrábět v netradičním českém prostředí. Pět kilometrů od Českého Krumlova, v rekonstruovaném statku Svachův dvůr, patřícím k areálu golfového Audi resortu Svachova Lhotka, byla otevřena další významná stavba, likérka Svach. Svachův dvůr jako jedno z mála míst v České republice skutečně naplňuje pojem plnohodnotného a originálního rekreačního resortu. Vedle nové destilérky a zavedeného pivovaru sem patří také hotel, pivovarská restaurace s gastronomickými specialitami, lázně Mladina a osmnáctijamkové golfové hřiště.
  • Lidé chtějí kupovat farmářské potraviny. Neshodnou se ale na jejich definici
    Jaké výrobky jsou farmářské a lze je jasně vymezit? Na to se Sklizeno, síť prodejen s lokálními potravinami, ptalo svých zákazníků ve speciálním anketním průzkumu. Z více než 300 odpovědí vyplynulo, že zákazníci by v prodejnách ocenili označení farmářských potravin (86 %), ale jen pro malou část z nich (13 %) je to opravdu důležité.
  • Navarra
    Království Navarra, jehož historie se začala psát již v roce 824, bylo silným hráčem na středověké politické scéně. V jeho rozkvětu na počátku 11. století Navarra zaujímala většinu území severního Španělska a rozkládala se od Barcelony na pobřeží Středozemního moře až po Bordeaux na severu.
  • Tip na koktejl! Perrier Smoky Mojito
    Ingredience: 4 cl tmavého rumu, pár kapek Angustora bitters, 2 cl sirupu třtinový cukr, 4 cl Perrier. Postup: 1. Nalijeme limetkovou šťávu do vysoké sklenice, přidáme mátu a za pomocí muddleru pečlivě vymačkáme mátový extrakt. Přidáme cukr, několik kapek Angustora bitters a 4 cl rumu, dobře promícháme a přidáme drcený led.
  • Při loupání turecké cibule
    Rozhovor s Yalinem Yüregilem z Česko-turecké smíšené obchodní komory, o gastronomii v různých regionech Turecka.
  • Beverage & Gastronomy je partnerem festivalu Víno bez hranic 2015
    …a ten se uskuteční ve dnech 21. 8. – 22. 8. 2015 ve slavných Valticích, kdy v regionu vrcholí turistická sezóna.
  • Čejkovické bylinné slavnosti – 6. září 2015 od 11:00 do 18:00
    V bylinkovém království v Čejkovicích budete mít v tento den možnost zdarma ochutnat mnoho výrobků Sonnentor.
  • Měšťanský pivovar Strakonice má nového ředitele
    Minulý týden se jím stal dosavadní obchodní ředitel Marek Pohanka. Uspěl ve výběrovém řízení vypsaném poté, co strakonická radnice odvolala dosavadního ředitele Jaroslava Tůmu.

Můj účet

  • Přihlášení
  • Registrace
  • Moje předplatné
  • Zapomenuté heslo

Sledujte nás

Copyright © 2015 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.