16. ročník mezinárodní barmanskésoutěže ve Vizovicích zná své vítěze

Hlavní stránka » Aktuality » 16. ročník mezinárodní barmanskésoutěže ve Vizovicích zná své vítěze

Již po šestnácté v řadě pořádala v sobotu 3. září 2016 vizovická likérka RUDOLF JELÍNEK mezinárodní barmanskou soutěž RUDOLF JELÍNEK CUP. Tentokrát se o tituly v kategoriích FANCY a BASIC DRINK utkalo 13 účastníků z řad profesionálních barmanů, první místo v obou kategoriích vyhrál Tomáš Kubíček z České barmanské školy.

Spoluorganizátorem a odborným garantem soutěže byla Česká barmanská asociace a díky tomu se výsledné body soutěžícím započítávají do soutěže o Barmana roku České barmanské asociace.
Celkem se letos do soutěže přihlásilo 13 špičkových profesionálních barmanských osobností, a to jednak z České republiky, ale také ze Slovenska nebo Estonska.
Barmani soutěžili ve dvou kategoriích. V první z nich připravovali účastníci tzv. FANCY COCTAIL, tedy drink zcela podle své vlastní fantazie a umu, ale s využitím jakéhokoliv druhu ovocného destilátu z produkce společnosti RUDOLF JELÍNEK.
Cílem druhé kategorie BASIC DRINK bylo vytvořit míchaný nápoj vhodný pro běžnou gastronomii s tím, že soutěžící si museli vystačit pouze se třemi ingrediencemi. A to od hlavních partnerů soutěže, R.JELÍNEK, MONIN a COCA COLA. Výkony profesionálních barmanů posuzovala porota složená z řady renomovaných osobností nápojové gastronomie.

Vůbec nejvíce zaujal porotu v kategorii FANCY DRINK Tomáš Kubíček s drinkemPlan­terSour, ve kterém propojil meruňkovici R. JELÍNEK a agricolerhum Saint James Royal Amber.
V kategorii BASIC DRINK zvítězil tentýž soutěžící s drinkem ŽIVICA, ve kterém zkombinoval slivovici, slanou grapefruitovou šťávu a MONIN okurkový sirup.

Kromě hlavního soutěžního programu se barmani i obecenstvo mohliv sobotu účastnit řady doprovodných aktivit. V rámci exkurze si prohlédli areál likérky, bylo možné se zúčastnitworkshopuo whisky (konkrétně značky Glen Moray),rumech (agricole rum SAINT JAMES) či barmanských sirupech MONIN. Zájem byl také o řízenou degustaciročníkové Vizovické slivovice. Vedle destilátůse ochutnávalo také víno z vinařství Zlomek a Vávra a pivo z Pardubického pivovaru Pernštejn. Drinky dle vlastní receptury si mohl každý zkusit umíchat v Red Bull Lab Bar. Celodenní program uzavřela večeře připravená formou foodpairingového menu, kdy byl každý chod doprovázen zvlášť vybraným destilátem nebo koktejlem.

Kategorie FANCY COCKTAIL

1. místo Tomáš Kubíček (Česká barmanská škola) – PlanterSour
• 3cl Rhum Saint James Royal Amber
• 2cl Meruňkovice R. Jelínek
• 2cl Domácí banánové víno
• 1cl Monin Caramel
• 2cl Čerstvá limetková šťáva
• 3cl Cappy Ananas
• 2cl bílek
• 2 kapky AztecChocolate­Bitters
• Ozdoba: Sušený plátek banánu
• Způsobvýroby: dry shake, shake and strain

2. místo Jan Teska (Bugsy‘s bar)

  • BABIČČIN ODKAZ

• 2 cl Moravská Jadernička, čirá zlatá
• 2 cl čerstvá limetovášťáva
• 2 cl domácíčokoládo­véfalernum
• 1 cl cukrový sirup
• 1,5 cl vaječný bílek
• Ozdoba: cookies
• Způsob výroby: Swizzle

3. místo Achim Šipl (brandambassador
R.JELÍNEK) – KISS SOUR
• 3cl Meruňkovice R.Jelínek
• 1cl Grand Marnier
• 3cl citrónová šťáva
• 2cl francouzská vanilka sirup monin
• 2cl vaječný bílek
• barová lžíce meruňková marmeláda
• ozdoba, jedlé květy, meruňkový krém, sušenka, sakura mix, moučkový cukr
• Způsob výroby: šejkr

Kategorie BASIC DRINK
Tomáš Kubíček (Česká barmanská škola) – ŽIVICA
• 3 cl slivovice bílá 3letá
• 12 cl slaná grapefruitovášťáva
• 1 cl Monin okurka
• Ozdoba: osolená okurka
• Způsob výroby: šejkr

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.