Barbecue pečivo je prodejním hitem

Hlavní stránka » Aktuality » Barbecue pečivo je prodejním hitem

Společnost Tesco zařadila pro letošní grilovací sezonu celkem 35 novineksortimentu pečiva. K dostání jsou tak např. bagely, hamburgerové bulky, ciabatta, tortillové placky nebo flaguetta.

Oblíbenost grilování v Česku rok od roku roste, proto se společnost Tesco rozhodla, že sortiment pečiva, určený k této příležitosti, výrazně rozšíří a zařadila 35 nových položek, které se okamžitě staly prodejním hitem. Mezi novinkami zákazníci naleznou např. oblíbené hamburgerové bulky, rajčatový chléb nebo populární ciabattu. Za den se jen těchto výrobků prodá, na obchodech Tesco, desítky tisíc kusů.

Příkladem úspěšného sledování trendů je letošní grilovací sezona. Ta je obvykle poměrně dlouhá a trvá v závislosti na počasí, ale nejčastěji oddubna do září. Pro usnadnění grilování, nabízí Tesco řadu výrobků od samotných grilů a grilovacího náčiní, přes klasický sortiment mas, klobás, sýrů až po pečivo. Právě nabídka pečiva zaznamenala v letošní sezoně poměrně zásadní změnu. „Sortiment pro grilování jsme rozšířilio 35 nových položek. Jedná se především o bagely, oblíbené hamburgerové bulky, populární ciabatty, rajčatový chléb nebo tortillové placky a flaguetty. Novinky v sortimentu pečiva velmi oceňují i naši zákazníci a prodeje tohoto sortimentu stoupají o více než 100 procent,“ vysvětluje Martina Krajňáková, nákupčí pečiva společnosti Tesco. Mezi nejoblíbenější položky patří ciabatta s provensálským­kořením a hamburgerové bulky. Nabízený sortiment je převážně z pšeničné a žitné mouky.
Supermarkety a hypermarkety jsou místem, kde Češi nakupují potraviny ke grilování nejčastěji. Podle aktuálního průzkumu* společnosti Tesco je to 75 % Čechů. Pokud hledáte čerstvou inspiraci ke grilování, zkuste navštívit stránky tescorecepty.cz nebo vyzkoušejte dva recepty níže.

GRILOVANÝ STEAK Z ROŠTĚNCE S PIKANTNÍM CHUTNEY A ŠVÝCARSKÝM CHLEBEM

SUROVINY
2 kousky roštěnce Tesco finest
1 chutney s rajčaty a piripiri chilli Tesco finest
1 švýcarský chleba s olivami Tesco finest
kousek špeku na potření grilu
4 lžíce hrubozrnné soli
pepř

POSTUP
Maso necháme odpočinout alespoň 2 hodiny při pokojové teplotě. Díky tomu se správně propeče a bude chutnat přesně tak, jak má. Připravíme si gril: uhlíky rozpálíme, mřížku pomažeme kouskem špeku.Maso opepříme a ogrilujeme z obou stran asi 3 minuty. Záleží na výšce vybraného kousku a také, jak jej máme rádi propečený. Jakmile je maso hotové, důkladně jej zasolíme hrubozrnnou solí a necháme odpočinout. Mezitím si nakrájíme švýcarský chleba s olivami. Maso nožem očistíme od přebytečné soli a servírujeme s nakrájeným chlebem a chutney, které jídlo krásně osvěží – tato kombinace zkrátka nemá chybu!

LOSOSOVÝ SAMURAI BURGER

SUROVINY
300 g lososa (filet)
sůl
pepř
20 g medu
2 fíky
1 čínské zelí
50 g sójové omáčky
2 polévkové lžíce wasabi pasty, 4 polévkové lžíce tatarské omáčky, 2 burgerové housky, 1 limetka, 20g černého kaviáru

POSTUP
Filet z lososa rozdělíme na dvě porce, osolíme, opepříme a zprudka je opečeme na pánvi zhruba 3 – 4 minuty. Pak pánev vypneme, potřeme povrch lososa medem a necháme ho na rozpálené pánvi dojít. Fíky omyjeme, rozkrájíme na plátky a opečeme je na pánvi. Jakmile se rozvoní, přidáme med s troškou másla a ještě chvilku opékáme, až se medem obalí všechny plátky. Čínské zelí nakrájíme na slabé proužky, osmahneme na rozpáleném másle a přidáme sójovou omáčku. Opékáme, až zelí změkne. Smícháme tatarskou omáčku s wasabi pastou a vytvoříme hladkou omáčku, ochutíme limetkovou šťávou. Opečeme si hamburgerovou housku z vnitřní strany. Na spodní část opečené housky naneseme připravenou tatarskou omáčku s wasabi pastou, přidáme zelí. Položíme plátek lososa, na který vyskládáme fíky, kaviár a přiklopíme druhou polovinou housky s pořádnou porcí wasabi tatarské omáčky.

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.