Brno má 7 hříchů!

Hlavní stránka » Aktuality » Brno má 7 hříchů!

Nedaleko brněnského Náměstí svobody, v lokalitě barů, bister, kaváren a restaurací doslova před pár dny otvíral nový bar, nesoucí vcelku atraktivní název – 7 hříchů. Noví nájemci prostor na Jakubské ulici č. p. 7 využili patrového prostoru a v relativně poklidné ulici zřídili i zahrádku. Tam je fajn si dát kafe (v týdnu podnik otvírá už v devět hodin ráno) ale třeba i gin & tonic.

7 hříchů se totiž profiluje jako ginový bar. Nicméně spodní část přes den funguje více jako kavárna otevřená do ulice. V prvním patře je to už ale o něčem jiném. Čistě ginový bar podle šéfbarmana Petera Szulló v Brně do této chvíle chyběl a právě 7 hříchů má tuto díru zaplnit, a odměnit všechny fanoušky ginových drinků kvalitním koktejlem. „Jsme jedním z barů, které v Brně učí hosty pít kvalitní drinky vytvořené na správných bázích a se zajímavým servisem“ říká v rozhovoru pro Beverage & Gastronomy Peter Szulló.

Petře, jste ještě, předpokládám, s barem ve zkušebním provozu?

Je to tak. Otvírali jsme 1. srpna a provoz je zkušebním nejenom proto, že samozřejmě ladíme bar a menu tak, jak se to dá jenom po otevření. Je tomu tak i z toho důvodu, že ještě nemáme všechny giny, které bychom chtěli mít. Jsme na zhruba 190 různých ginech a ještě bychom chtěli asi další stovku do naší nabídky přidat.

Takže tady nahoře, v patře, je to ginový bar?

Čistě ginový. Výjimku tvoří několik málo spiritů, s nimiž vytvoříme základní koktejly. Chceme všeobecně čerpat z klasických drinků konce devatenáctého a začátku dvacátého století. Prostě ty osvědčené klasiky. Najdete tu taky whisky, cognac anebo rumy, které ale chápeme spíše jako doplňující sortiment tohoto baru.

Dobrá tedy. Pojďme se tedy podívat do ginového menu. O co konkrétně jde v baru 7 hříchů?

Tak především o to, aby host dostal co možná nejkvalitnější gin & tonic. Ten je podle nás jedním z nejchutnějších, nejpopulárnějších a nejpitelnějších drinků vůbec. Jde nám o to, aby lidé dostali správnou kombinaci. I proto máme v nabídce aktuálně 28 druhů toniků a zmíněných 190 druhů ginů. Všechny tyto koktejly se servírují na velkou kostku ledu, což pro nás znamená konstantnější kvalitu a správný servis.

Jak momentálně vypadají signature drinky baru 7 hříchů? Odráží se v nich název baru?

Jistě, všech sedm našich koktejlů je připraveno na základě sedmi hříchů. Takže zde máme pýchu, lenost, závist, hněv, smilstvo, lakomství a obžerství.

Z čeho jste vycházel, když jste tyto drinky stavěl?

Odrážel jsem se opět od některých starých receptur, které jsme našli třeba v Savoy cocktail book. Hledali jsme prostě staré klasiky, na které jsme pak připravovali twisty. Přidali jsme vlastní tinktury, které si sami vyrábíme a upravili jsme také servis jednotlivých koktejlů.

Co třeba drink Závist?

Ten je postavený na Hanky Panky. Využíváme jako spirit Beefeater s tím, že se navíc servíruje ve skleničce, která je nakouřená skořicí.

Tady Lenost mi kombinací něco připomíná…

Je to vlastně twist na starou recepturu Singapore Sling koktejlu a třeba Obžerství je zase twistem na Gimlet. Rozdíl je v tom, že spiritem je Monkey 47 a drink pak servírujeme se schwarzwaldskou šunkou, protože se shodují v jedné ingredienci, v jednom koření.

Když už jsme u těchto ingrediencí, tak musím zmínit, že třeba pro Obžerství si připravujeme vlastní Beefeater, který je infuzovaný opečenou slaninou.

Zmínil jste, že zatím máte v nabídce 190 různých ginů. To znamená, že zde hosté jistě najdou speciality, ke kterým by se jinde nedostali…

To je určitě jedním z našich cílů. Tak třeba Le Gin Occulte je zajímavostí, kterou má snad – kromě nás – jenom pražský Le Valmont bar. Na to mám připravený také hodně zajímavý servis s ovocím nakládaným do velké kostky ledu. Na to si sem hosté prostě budou muset zajít.

Ján Chovanec
Foto: Autor a archiv baru

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.