Duben v Hustopečích bude ve znamení vína a delikates

Hlavní stránka » Aktuality » Duben v Hustopečích bude ve znamení vína a delikates

Wine Wellness Hotel Centro Hustopeče 1. dubna slavnostně zahajuje provoz hotelové restaurace založené na servírování jídel jižní Moravy s nádechem Francie.

Podnik má příznačný název AmandeRestauran­tinspirovaný místním mandloňovým sadem.Krátce po otevření (9. dubna) startuje 1. ročník unikátní akce Wine guru – festival (ne)vinných delikates.

Netradiční restaurace

1. dubnový den bude otevřen nový Restaurant Amande s jedinečným konceptem a nabídkou jídel, která vznikla pod taktovkou dvou výborných šéfkuchařů, milovníků a znalců francouzské kuchyně a zároveň zastánců moderních trendů v gastronomii.

„Hlavní výsadou naší nově otevřené restaurace bude snoubení tradičních surovin z jižní Moravy, připravovaných dle soudobých trendů francouzské kuchyně a tradiční moravská jídla doplněná o neotřelé přílohy ve francouzském stylu. Hosté se mohou samozřejmě těšit na perfektní servis a výborná vína z jižní Moravy i Francie,“ vysvětlil ředitel Wine Wellness Hotel Centro Hustopeče Luboš Doležal.

Název Amande (francouzsky mandle) se nabízel prakticky sám – v Hustopečích jsou největší mandloňové sady ve střední Evropě a mandle se také často promítají v pokrmech, například sladká specialita v nové nabídce je Mandlovník by Amande. Kapacita restaurace je až 80 míst a samozřejmě zde nechybí klimatizace, v letních měsících lze využít romantického posezení na terase pod pergolou, která celkovou kapacitu navýší o 60 míst.

(Ne)vinný festival

V návaznosti na otevření nové restaurace se uskuteční první ročník jedinečného projektu Wine guru – festival (ne)vinných delikates. Formou zábavného programu představíme producenty exkluzivních výrobků z vína, vinných delikates či vinné kosmetiky nejen z České republiky.

Návštěvníci se mohou těšit na rozmanité pochutiny, nápoje z vinné révy, vinnou kosmetiku i dekorace z dubových sudů. Připraveny jsou také besedy na vinná a nevinná témata.

• Účinky vína na lidský organismus, Prof. MUDr. Milan Šamánek
• Ve víně je radost, zdraví i krása kanadská, Dr. L. Vacková

Doprovodný program obsahuje také ochutnávky vína, soutěž o Wine Guru z řad návštěvníků a Wine Guru Delikasu z řady vystavujících. Speciálním hostem bude herečka Veronika Kubařová. Zárukou kvality akce je pak moderátor Jožka Šmukař – král moravského cimbálu, který pozvání přijal s radostí a slovy: „Jsem rád, že konečně přišel někdo s akce, která v okolí zatím nemá obdoby.“Své umění předvedou v live cooking show šéfkuchaři Jaroslav Sapík, David Viktorin a Petr Erin Kováč.

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.