Fleret dostal v San Francisku bronz

Hlavní stránka » Aktuality » Fleret dostal v San Francisku bronz

Prémiové ovocné destiláty FLERET opakovaně uspěly na prestižní světové soutěži v San Francisku

Významný mezinárodní úspěch si v těchto dnech připsala destilérka FLERET z Frenštátu pod Radhoštěm. V prestižní světové soutěži San Francisco World Spirits Competition obdržela ocenění za své prémiové ovocné destiláty z edice FLERET Collection 1850.
Hned čtyři její produkty získaly bronzovou medaili – Slivovice, Hruškovice, Třešňovice a unikátní limitovaná Slivovice z dubového sudu. Slivovice z této výjimečné edice byla vyrobena v pouhých 1250 kusech. Její stáří je pět let a z toho posledních 12 měsíců dozrávala v dubových sudech po vínu Frankovka Burgenland.
„Collection 1850 je špičkovým destilátem pro výjimečné příležitosti. Tomu odpovídá i výběr prvotřídního ovoce i náročný proces výroby. Opakovaný našich destilátů FLERET v prestižní soutěži v San Francisku je pro nás tím nejlepším ohodnocením naší práce a péče, kterou věnujeme jejich výrobě,“ říká Tomáš Novák, manažer značky z investiční skupiny FPD Group, do které FLERET spadá.

O SOUTĚŽI
San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) vznikla v roce 2000 a v krátké době se stala nejuznávanější a nejvlivnější světovou soutěží pro výrobce lihovin. S důrazem na integritu a nestrannost se SFWSC si velmi zakládá na tom, aby se všechny položky přihlášené do soutěže posuzovaly se stejnou péčí odbornou porotou složenou z 39 pečlivě vybraných degustátorů. V letošním roce vybírali porotci z rekordních téměř 1900 vzorků z celého světa.

O DESTILÉRCE FLERET
První zmínky o výrobě ovocných destilátů FLERET ve Frenštátě pod Radhoštěm sahají až do roku 1850. Z původně malé továrny na výrobu likérů, kterou založil měšťan Jakub C. Kohn, se stala velkopalírna Borovičky a Slivovice. Po roce 1948 byla znárodněna a následně zrušena.

K obnově tradice výroby destilátů FLERET došlo v roce 1993. Jen díky znalostem posledního míchače v tehdejší palírně mohou být původní receptury a postupy výroby používány dodnes. Základem jsou průzračně čistá voda z beskydské přírody a více než stoletá harmonizace poměru vypeckovaného a nevypeckovaného ovoce. Současná výroba je založena na kvalitních ovocných destilátech a tradičních lihovinách.

Můj účet

  • Přihlášení
  • Registrace
  • Moje předplatné
  • Zapomenuté heslo

Sledujte nás

Copyright © 2015 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.