Gastro novinky z restaurace Sia

Hlavní stránka » Aktuality » Gastro novinky z restaurace Sia

Ke stálicím a hlavním tahákům asijské restaurace Sia, jako je pravá pekingská kachna nebo dim sum knedlíčky, přidává šéfkuchař Jiří Štift a jeho tým řadu novinek. Společně s vietnamským kuchařem Kevinem připravuje Jiří Štift na začátek února 2019 speciální nabídku, které se bude podávat v době lunárního nového roku.

Autentické asijské menu bude uzpůsobeno evropským chutím, zachová ale většinu tradic z oslav budhistického nového roku. Od červené barvy knedlíčků, až po nezbytný slaný dort Banh Chung, jehož příprava je opředena celou řadou příběhů a pověstí.

Na začátku letošního října se tým restaurace Sia vydal na cestu do Asie, kde v ulicích Hong Kongu a Tai Pei hledal inspiraci pro další jídla. Ty nejzajímavější a nejpozoruhodnější z nich připraví během jarního festivalu “Fakt divných jídel”, přesné menu je prozatím tajné.

K oblíbené pekingské kachně přibude od ledna 2019 každé pondělí také pečená husa servírovaná větším skupinám hostů. Z půlky husy se dobře nají čtyři hosté. I tento recept si Jiří Štift dovezl z cesty po Hong Kongu.

Novinky zařadil kuchařský tým také mezi dezerty, k těm chuťově nejzajímavějším patří v těchto dnech především srílanský Watalapam. Je to zapečený krém z kokosového mléka, který hostům v Sia servírují s badyánem, skořicí a jogurtem.

V zimní zahradě restaurace začali po létě pěstovat houbu Shiitake, česky houževnatec jedlý, která je už po celá staletí vysoce ceněnou a vyhledávanou potravinou především pro své nutriční složení, obsah vitamínů a vynikající chuť. Kuchaři ji přidávají hned do několika jídel, a to včetně knedlíčků dim sum, kde ji najdete v jídle Shiitake buns. Připravují ji také na grilu nebo ve woku s restovanou chobotnicí a svatojakubskými mušlemi.

V letošním roce začala restaurace Sia také podporovat indonéskou organizaci green-books, která se zabývá environmentální výchovou tamních dětí a snížením devastačního dopadu chování lidí na přírodu. Vzhledem k tomu, že Sia čerpá také z indonéské gastronomie, bude v této spolupráci a podpoře pokračovat i nadále. A hosté se mohou přidat.

Zroj: TZ

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.