La Gare otvírá nové designové prostory

Hlavní stránka » Aktuality » La Gare otvírá nové designové prostory

Přední pražská restaurace La Gare, zaměřená na francouzskou kuchyni, otvírá po kompletní rekonstrukci všech prostor. Nový design celého restaurantu navrhl uznávaný architekt Pavel Kříž ze studia KOMPLITS.

La Gare, populární pražská restaurace, uznávaná pro svojí vynikající francouzskou kuchyni, právě otvírá své prostory, které jsou po kompletní rekonstrukci se zcela novým interiérem. Celý návrh vznikl ve spolupráci s předním architektem Pavlem Kříž, který stojí za úspěšnými realizacemi jako je olomoucké Entrée restaurantem. „Nový interiér La Gare je kombinací dřeva, bronzových prvků, doplněný o instalace umělých květin, originální tapety nesoucí motivy vytvořené pro tuto restauraci, s dominantou instalace kolem nové kuchyně“ říká architekt, který navrhoval vše přímo na míru pro La Gare.

Se změnou interiéru přibyl před hosty otevřený gril, na kterém mohou v přímém přenosu sledovat přípravu objednaného pokrmu, stařené maso, které naleznete ve zrárně zabudované přímo v interiéru. „Chceme hostům dopřát pohled pod ruce kuchařů“ doplňuje Pavel Kříž. „Za mě je to fajn zážitek, vidět, jak si hrají s přípravou jídel. Na druhou stranu je to pocta i pro kuchaře, když je vytáhnete mezi hosty a postavíte na pomyslné pódium.“

Zmíněný gril umístěný uprostřed originálního dřevěného masivu přímo pod uměleckou instalací kohoutů je také jasným znamením pro labužníky a znalce francouzské gastronomie. La Gare totiž rozšiřuje své menu. „Stále nám na menu zůstanou osvědčené pokrmy z Alsaska a severnějších francouzských regionů“ vysvětluje generální ředitel gastronomické skupiny GARE Restaurants Jan Mudroch, do které La Gare spadá, „nabídku ale i díky velkému grilu rozšiřujeme o jižnější, teplejší regiony“. Hosté si tak mohou denně dopřát čerstvé grilované ryby, mořské plody přímo z grilu a další lahůdky, které se objevují na novém jídelním lístku La Gare.

K vynikajícím pokrmům patří i skvělé víno a v La Gare se rozhodli jít milovníkům tohoto ušlechtilého nápoje ještě více vstříc. „Nejenom, že si vozíme francouzská vína přímo od tamních vinařů. Rozhodli jsme udělat radost nám a především našim hostům a to tím, že nově rozléváme po skleničce i dražší vína a navíc jsme zařadili po skleničce i originální francouzské šampaňské“ ozřejmuje Jan Mudroch krok, díky kterému se La Gare, v kombinaci se skvělou kuchyní, řadí k předním pražským restauracím vůbec. V přední části restaurace je nově vyhrazený přesně takový prostor pro kolemjdoucí, kteří si chtějí, například v rámci procházky městem, vychutnat jenom sklenku vína a jít zase dál. Navíc se hosté mohou těšit třeba na skvělý ležák SUP z předního pražského minipivovaru U Supa, znalce potěší svrchně kvašené pivo a jiné zase populární, lehčí Stella Artois.

I díky rukopisu uznávaného kreativního šéfkuchaře Jana Kvasničky je restaurace La Gare hojně oblíbenou a navštěvovanou gastronomickou destinací. A to také díky zahrádce, poskytující soukromí a pohodlí uprostřed města, která samozřejmě také projde celkovým redesignem a v květnu. Ukončenou rekonstrukcí se z podniku stává luxusní, přitom velice svěží, moderní a komfortní restaurace, která potěší každého milovníka skvělé francouzské kuchyně.

Zdroj: TZ

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.