Letní dobroty z kefíru

Hlavní stránka » Aktuality » Letní dobroty z kefíru

Mlékárna Valašské Meziříčí připravila několik lehkých pokrmů, které osvěží, dodají vitamíny a minerály.

_____________­________________________­________________________
Mlékárna Valašské Meziříčí, jeden z nejvýznamnějších výrobců kefírových mlék u nás, přináší několik tipů pro toto nadcházející období. Kefírová mléka nízkotučná jsou dostupná ve všech obchodních sítích a můžete vybrat z nízkotučného kefírového mléka. Je vyráběno buď jako ochucené jahodové, višňové či meruňkové s obsahem tuku 0,8% nebo přírodní, které obsahuje 1,1% tuku. Lze je využít také ve studené kuchyni jako zálivku do salátů nebo ingredienci pro domácí zmrzlinu. Příprava pokrmů může být i společnou zábavou celé rodiny.

Výrobky se tak řadí k nízkotučným produktům, tudíž jsou vhodné pro udržení zdravého životního stylu a štíhlé linie. Velkou výhodou je praktický uzavíratelný uzávěr, který umožňuje kefír zabalit i na cesty a lze jej tak konzumovat během celého dne.

Domácí zmrzlina
Použité suroviny: Ovoce dle chuti (nejlépe mražené) – jahody, borůvky, maliny, ostružiny
1 ks Kefírového mléka nízkotučného nebo ochuceného
Cukr nebo med na dochucení
Postup přípravy: Připravíme si hlubokou nádobu, do které nasypeme ovoce dle vlastní chuti a zalijeme ho kefírovým mlékem. Suroviny rozmixujeme do hladka a poté ochutnáme. Podle chuti můžeme dosladit cukrem nebo zdravější variantou je pak med. Poté dáme zamrazit.

Letní salát s kefírovým mlékem
Použité suroviny: 1/4 salát ledový, 1/2 mrkeve, kousek šunky, 1/2 hrnku kefírového mléka nízkotučného, 2 lžičky octa, na dochucení sůl, koření provensálské, 5 vlašských ořechů
Postup přípravy: Listy ledového salátu nasekáme na kousky a omyjeme. Mrkev nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme. Vše smícháme dohromady a poté zalijeme Kefírem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí. Dochutíme octem, solí a případně provensálským kořením. Nakonec přidáme nahrubo posekané vlašské ořechy. Salát necháme před podáváním chvíli odležet v lednici, aby se chutě prolnuly.

Celerový salát s kefírovým mlékem
Použité suroviny: 1 ks celeru, 1 ks listového špenátu, tymián nebo jiná letní bylinka ze zahrádky, kefírové mléko nízkotučné
Postup přípravy:
Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Špenát důkladně omyjeme, nakrájíme na co nejdrobnější kousky a přidáme k celeru. Na dochucení přidáme tymián či jinou bylinku dle vlastního výběru a salát tak ochutíme. Vše zalijeme kefírovým mlékem. Sůl není potřeba.

Dobrou chuť Vám přeje Mlékárna Valašské Meziříčí.

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.