Letní saláty podle šéfkuchaře Radima Gerlicha

Hlavní stránka » Aktuality » Letní saláty podle šéfkuchaře Radima Gerlicha

Saláty jsou do horkých letních tou nejlepší volbou jak k lehkému obědu, tak i večeři. Navíc existuje nespočet kombinací, jak si vytvořit tuto zdravou pochoutku. Vyzkoušejte jeden ze dvou receptů šéfkuchaře Radima Gerlicha.

Chřestový salát s malinovým dresinkem nebo melounový salát s fetou dokonale osvěží váš každý prázdninový den. A pokud zrovna nemáte všechny ingredience po ruce, vydejte se do restaurace La Loca a ochutnejte nejen saláty přímo z rukou Radima Gerlicha.

Chřestový salát (4 porce)

Ingredience:

Chřest zelený 200 g
Chřest bílý 200 g
Rukola 150 g
Maliny 12ks
Máta
Vejce 4ks
Prosciutto crudo 40 g
Malinový ocet 0,15 l
Med 0,1 l
Extra panenský olivový olej 0,3 l
Sůl, pepř

Postup:

Chřest pečlivě očistěte a nakrájejte podélně na tenké plátky ideálně na mandolíně. Přidejte rozmačkané maliny, mátu, dresink (podle potřeby), rukolu a promíchejte. Servírujte s teplým vejcem a drceným křupavým prosciuttem.

Dresink
Malinový ocet, med a olivový olej rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.

Křupavé prosciutto
Šunku nakrájejte na tenké plátky a upečte mezi dvěma plechy v předehřáté troubě na 150 °C 10–15 minut.

Vejce 63 °C
Celá vejce vařte v parní troubě na 63 °C po dobu 45 minut.

Melounový salát s fetou (4 porce)

Ingredience:

Cous cous 70 g
Červená cibule ½
Žlutá paprika ¼
Červená paprika ¼
Rajčata 2ks
Máta 4 snítky
Šťáva ze dvou citrónů
Olivový olej 0,05 l
Granátové jablko
Voda, sůl, pepř
Vodní meloun očištěný 350 g
Feta sýr 150 g
Maliny 12 ks

Postup:

Cous cous smíchejte s citrónovou šťávou, olivovým olejem a vodou a nechte změknout. Osolte a opepřete. Přidejte na drobno nakrájená rajčata, papriky, cibuli, granátové jablko a natrhanou mátu. Připravený cous cous jemně promíchejte s melounem, servírujte s feta sýrem, malinami a mátou.

Zdroj: TZ

Můj účet

  • Přihlášení
  • Registrace
  • Moje předplatné
  • Zapomenuté heslo

Sledujte nás

Copyright © 2015 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.