Letošní grilovací sezona bude ve znamení burgerů

Hlavní stránka » Aktuality » Letošní grilovací sezona bude ve znamení burgerů

Více než dvacet novinek pod značkou Tesco Grill čeká letos na zákazníky obchodů Tesco. Vedle burgerů se mohou těšit i na hovězí steak, vepřová žebírka nebo grilovací sýry.

Konečně jsme se dočkali slunečného počasí a naplno může vypuknout i česká grilovací sezona. Stále populárnější příprava pokrmů na grilu patří už neodmyslitelně ke koloritu většiny společenských akcí. Se vzrůstajícím zájmem zákazníků se neustále rozšiřuje i nabídka. Letošní sezona bude ve znamení burgerů, které u Čechů jednoznačně vítězí. Zkrátka ale nepřijdou ani milovníci steaků nebo žebírek. Na své si přijdou i vegetariáni, ochutnat mohou třeba nové grilovací sýry.

Skupina přátel, dobré pití – nejčastěji pivo a rozpálený gril – to je typický obrázek grilovaček. Díky jednoduché přípravě pokrmů jsou stále častěji za grilem k vidění muži. Grilování je oblíbenou formou nejrůznějších rodinných a společenských setkání. Nabídka produktů na grilování je stále bohatší a vybrat ty pravé není úplně jednoduché.

„Lákavý čerstvý vzhled, jednoduchost přípravy a přijatelná cena – to jsou tři základní požadavky českých spotřebitelů na grilovací sortiment. Díky tomu u zákazníků vítězí jednoznačně burgery, které budou patřit i k hitům letošní grilovací sezony,“ říká Blanka Buchelová, nákupčí masa společnosti Tesco. Právě tyto požadavky bezezbytku splňují i oblíbené produkty řady Tesco Grill.

Právě Burgery jsou i nejhojněji zastoupené mezi novinkami pro letošní grilovací sezonu. V nabídce je např. hovězí burger Texas styl, burger se slaninou, burger s cibulkou, burgerse sýrem, burger klasický s 98 % hovězího masa nebo miniburgery pro děti. Milovníci steaků jistě ocení 200gramový čistý nemarinovaný hovězí steak pouze v olivovém oleji. Dojde ale i na drůbeží masa v podobě kuřecích stehenních řízků nebo kachních prsou. Vyberou si i ti, co mají rádi vepřová žebírka nebo grilovací sýry. Vedle předpřipravených mas je v nabídce i množství nejrůznějšího koření, marinád nebo omáček, tedy vše, co potřebujete k bezchybnému grilování.

Nebojte se dát na gril játra, rostbíf a další méně tradiční pochutiny!

Rádi grilujete a chtěli byste letos vyzkoušet něco nového? Přinášíme vám inspiraci, díky které budete králové a královny každé grilovací party. Konečně jsme se dočkali krásných slunečných dnů a naplno se můžeme pustit do oblíbeného grilování. Rádi byste letos překvapili své přátele méně tradičními pokrmy, které se na gril báječně hodí, ale zatím vás nic necvrnklo do nosu? Inspirujte se našimi recepty níže, které najdete i na webu tescorecepty.cz. Všechny potřebné suroviny pak najdete pod jednou střechou v obchodech Tesco.

Losos na grilu s citronovými plátky

Suroviny

SUROVINY

800 g filetovaného lososa
lžíce citronové šťávy
8 plátků citronu
lžička mořské soli
špetka pepře
2 lžíce oleje
svazek kopru

Postup
Lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Pinzetou jej zbavíme kostiček. Připravené maso pokapeme citronovou šťávou a olejem. Přidáme nasekaný kopr, sůl a pepř. Lososa obložíme plátky citronu a necháme v ledničce odležet asi hodinu. Maso grilujeme na rozžhaveném grilu vyloženém alobalem. Plátky citronu pokládáme střídavě na gril i na lososa, aby také získaly kouřový nádech. Losos by měl být uprostřed lehce narůžovělý, proto jej negrilujeme příliš dlouho. Servírujeme s pečivem nebo bramborami.

Krevety na grilu v medové marinádě

Suroviny

600 g krevet
100 g másla
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
3 špetky strouhaného zázvoru
3 špetky citronové kůry
chilli podle chuti
pepř
sůl

Postup
Máslo rozpustíme a smícháme ho s medem. Přidáme citronovou šťávu, lisovaný česnek, citronovou kůru, zázvor a olivový olej. Podle chuti přidáme chilli, pepř a sůl. Pokud nemáte chilli rádi, lze ho vynechat. Marinádu necháme vychladnout a naložíme do ní krevety na 1 hodinu. Krevety před grilováním utřeme, aby nám marináda nekapala do grilu. Grilujeme z každé strany asi 6 minut a během grilování potíráme marinádou.

Tandoori kuřecí kousky na grilu

Suroviny

4 kuřecí prsa
2 velké bílé jogurty
kurkuma
čerstvý koriandr
olivový olej
kousek zázvoru
1 citron
2 stroužky česneku
4 chlebové placky nebo chleby pita
sůl
pepř
směs koření tandoori

Postup
Kuřecí maso nakrájejte na tenčí plátky, aby se do nich lépe dostala marináda. Jeden bílý jogurt smíchejte s kořením či pastou tandori, přidejte trochu kurkumy. Můžete přidat také trochu čerstvého koriandru, trochu olivového oleje. Maso namočte do marinády a nechte nejméně přes noc marinovat. Připravte dip z druhého bílého jogurtu, nastrouhaného zázvoru, citronové šťávy, nasekaného koriandru a prolisovaného česneku. Osolte a opepřete. Maso v předstihu vyjměte z chladničky a pečte 7 až 8 minut na rozpáleném grilu. Aby bylo propečené a na povrchu zlatavé, až křupavé – ale ne suché. Podávejte s nahřátými plackami a namáčejte do jogurtovo-bylinkového dipu.
TIP: Místo pity můžete podávat také s rýží a zeleninovým salátem.

Hovězí rostbíf na grilu se zeleninovým salátem

Suroviny

1 kg vysokého roštěnce
sůl
pepř
1 vanička Knorr Bohaté šťávy na tmavá masa
70 g hořčice
4 lžíce olivového oleje

Postup
Maso vcelku osolíme, opepříme a potřeme hořčicí a olejem po celé jeho ploše. Necháme odležet v chladu a připravíme si masovou šťávu, kterou maso při grilování potíráme. Masovou šťávu získáme rozpuštěním 1 vaničky Bohaté šťávy v 250 ml horké, nikoliv vroucí vody a krátkým povařením. Máme-li tepelnou sondu nebo vpichový teploměr, snažíme se nepřekročit teplotu 55° C uvnitř masa. Grilujeme pomalu na mírně rozpáleném grilu anebo pečeme v troubě na nižší teplotu. Nakonec necháme maso odpočinout tak, aby došlo do stavu médium a zatáhlo se. Krájíme na tenké plátky a servírujeme na salátovém lůžku společně s křupavým pečivem.

Vepřová játra na grilu zakapaná bílým vínem

Suroviny

600 g vepřových jater
kmín
200 ml suchého bílého vína
sůl
pepř

Postup
Vepřová játra očistěte a nakrájejte na kusy široké přibližně 1,5 cm. Játra opepřete a okořeňte nahrubo namletým kmínem. Vložte je na gril, zakapejte bílým vínem a grilujte dozlatova ze všech stran, asi 6 minut. Játra osolte až po ogrilování. Podávejte s bramborami nebo rýží.

Žebra na grilu v marinádě z černého piva

Suroviny

4 ks vepřových žeber
400 ml černého piva
2 lžičky strouhaného zázvoru
4 lžíce medu
2 lžíce citronové šťávy
4 stroužky česneku
2 větvičky rozmarýnu
sůl
pepř

Postup
Ve větší míse smícháme pivo, med, citronovou šťávu, zázvor, sůl a pepř. Přidáme snítky rozmarýnu a lisovaný česnek. Vše promícháme. Do marinády vložíme vepřová žebírka a potřeme je ze všech stran a nechám 24 hodin uležet v lednici. Žebírka grilujeme 1 hodinu a 30 minut. Hotová žebírka podáváme s oblíbeným dipem.

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.