LEVÝ, KUNC, BUKOVSKÝ, ŠKAROUPKA – co vaříte 14. února?

Hlavní stránka » Aktuality » LEVÝ, KUNC, BUKOVSKÝ, ŠKAROUPKA – co vaříte 14. února?

Praha – Brno – Tatranská Lomnica. Jak bude vypadat menu v Restaurantu Salabka, v Atelieru Cocktail Bar & Bistro či v tatranském Hotelu Lomnica? Co si letos připravili šéfkuchaři, sommelieři a barmani? Menu pro Vás sestavili Tomáš Levý, Petr Kunc, Milan Bukovský a Jakub Zatloukal Škaroupka.

Reštaurácia Sissi, TATRANSKÁ LOMNICA

Hotel Lomnica
Tomáš Levý

ÚHOŘ

čočka, hrušky, lichořeřišnice
Párování: Víno A: Rariga Winery Silvánske zelené 2016
Víno B: Domaine Laporte Pouilly – Fumé 2015

TELECÍ HŘBET A BRZLÍK

jablka, křen, brambory
Párování: Víno A: Via Jur Cabernet Sauvignon Rosé 2017
Víno B: Pichler – Krutzler Grüner Veltliner Ried Supperin 2016

ŠNEK

slanina, tuřín, pepř, petržel, lanýž
Párování: Víno A: Mrva Stanko Chardonnay sur-lie 2015
Víno B: St. Michelle Eroica 2014

KUŘE

tarhoňa, dýně, estragon, sýr Ďumbier
Párování: Víno A: Bott Frigyes Furmint 2016
Víno B: Zind Humbrecht Riesling Turckheim 2016

DIVOČÁK

zelí, cibulový koláč, pivo, řepa
Párování: Víno A: Repa Winery Pinot Noir Oaked d.s.c. 2013
Víno B: Trávníček Kořínek Apri Pinot Noir 2015

CITRON

pomeranč, bílá čokoláda, slunečnice
Párování: Víno A: Fundus Regius Rizling rýnsky bobuľový výber 2006
Víno B: Barone Ricasoli Granello Passito I.G.T. 2015

Salabka Restaurant, PRAHA

Petr Kunc

Pečivo, máslo, chutney

TAPIOKA

mousse z kozího sýra, sladkokyselá řepa, prach, výhonky
Párování: La Perle, Rosé de Noirs, Salabka, CZ

ÚSTŘICE

saké granita, torro vinaigrette, jalapeňo, okurka, bílá ředkev, šalotka, koriandr
Párování: Canard-Duchéne Brut, Champagne, FR

SUMEC

ravioly, ganache z máslové dýně, fenykl, sladkokyselý řapíkatý celer & dýně, amaretti sušenky, pomerančová beurre blanc, petrželový olej
Párování: Ton Regard, Hibernal, Salabka, CZ

JELENÍ HŘBET

černý kořen, jelítkové pyré, ostružina, shimeji houby, sladkokyselá řepa, meringue, emulze, portské Jus
Párování: Romanus, Moulin de Léne, Cotes de Thongue, FR

TEXTURY MUŠKÁTU MORAVSKÉHO

Párování: L'Art, Muškát moravský, Salabka, CZ

ČOKOLÁDOVÝ TART

kaštanový krém, kandovaný pomeranč, vlašské ořechy v medu, portské želé, tonka fazole, jogurtová zmrzlina
Párování: Le Précieux, Neronet, Salabka, CZ

SELEKCE ČESKÝCH FARMÁŘSKÝCH SÝRŮ

řapíkatý celer, hroznové víno, ořechy, džem, sušenky
Párování: Sauternes Mouton Cadet Réserve, Baron Philippe de Rothschild, Bordeaux, FR

ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY SALABKA

espresso, Maddog, Zermatt Kaffee Rosterei, Švýcarsko

Pozn.: Restaurace nabízí také vegetariánskou variantu menu.

Atelier Cocktail Bar & Bistro, BRNO

Jakub Zatloukal Škaroupka a Milan Bukovský

PANNA COTTA

jogurt, dýně, kokos, meloun
Párování: champagne

RAGÚ Z ČERNÉHO KOŘENE

kedlubna, krém z uzené ryby
Párování: Veltlín, Dva Duby

HOUBOVÝ VÝVAR

kořenová zelenina
Párování: vynechává se

LOSOS

černá rýže, Bigarade sauce
Párování: Růžový Leonard, Plenér

KOTLETA PRO DVA

cider kaše, červené zelí
Párování: Mango Cocktail

PRE-DEZERT

FLOATING ISLAND

bílá čokoláda, mučenka
Párování: champagne

Pozn.: Restaurace nabízí také vegetariánskou variantu menu.

Red.
Foto: Archiv restaurací

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.