Luxusní lanýžové týdny v restauraci Bellevue

Hlavní stránka » Aktuality » Luxusní lanýžové týdny v restauraci Bellevue

Restaurace Bellevue připravuje tradičně na podzim dva lanýžové týdny. V termínu od 20. listopadu do 2. prosince bude možné vyzkoušet pečlivě seskládané chody s touto královskou delikatesou, to vše navíc v kombinaci s vybranými víny.

Lanýž je velmi vzácný druh houby rostoucí pod zemí, zpravidla v blízkosti kořenů některého z listnatých stromů. Vzhledově vás nijak neučaruje, o to více vás dokáže překvapit svojí typickou chutí a vůní. Nejen proto patří k nejdražším potravinám vůbec. Naleziště lanýžů jsou po celém světě, ty nejlepší se ovšem díky vhodnosti půdy nacházejí v Itálii, a konkrétně ty z oblasti Piemonte patří k těm nejlepším. Díky letošní výborné úrodě je budete moct ochutnat i vy v restauraci Bellevue, spolu s víny z téhož regionu.

Šéfkuchař Marek Šáda sestavil vybrané menu obsahující plno harmonických spojení lanýžů s masovými i vegetariánskými pokrmy. Vychutnat si tak můžete například jednoduchou kombinaci míchaných vajíček a bílých lanýžů. Ty se objeví také v tradičních tajarin těstovinách nebo dozdobí telecí svíčkovou. Naopak černé lanýže lze vyzkoušet ve spojení s hovězím carne cruda či mořským ďasem. Lanýžové menu není ochuzeno ani o dezert, tentokrát v provedení lískooříškového semifreda dochuceného bílým lanýžem.

Chuť jednotlivých lanýžových chodů ještě více podtrhne správné párování s vínem.

V Bellevue nebude ani letos chybět ochutnávka z piemontského vinařství Marchesi di Gresy. Ve dnech 20. a 21. listopadu bude navíc přítomen sklepmistr vinařství Jeffrey Chilcott.

Pokud si chcete užít letošní lanýžovou sezónu se skutečnou grácií, vyrazte v období od 20. listopadu do 2. prosince do restaurace Bellevue. Užijte si chuť těch nejlepších lanýžů ve spojení s vybranými víny.

  • Lanýžové menu 2018 restaurace Bellevue
  • Amuse bouche
  • Míchaná vejce, bílé lanýže
  • Carne cruda, topinambur, laudemio olej, černé lanýže
  • Tajarin těstoviny, bílé lanýže
  • Mořský ďas, acquerello rizoto, černé lanýže
  • Telecí svíčková, foie gras, bramborové pyré, lanýžová omáčka, bílé lanýže
  • Lískoořískové semifredo, bílé lanýže

Zdroj: TZ

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.