Mícháme jaro!

Hlavní stránka » Aktuality » Mícháme jaro!

Tři pražské bary, tři různé drinky, tři pohledy, jak se skrze sklo koktejlové sklenice dívat na příchod jara. Vítězslav Cirok (L’Fleur Bar), Tomáš Nejedlý (Cash Only Bar) a tým Banker’s Baru představují svůj drink inspirovaný touto sezónou.

Cash Only Bar, Tomáš Nejedlý: SPRING MEADOW

Složení:

Pisco
June Esprit likér
čerstvá limetová šťáva
cukrový sirup
cukrový hrášek

Ozdoba: fialový zvoneček

Jarní menu startujeme v těchto dnech. Neřídíme se podle slunovratu, ale podle aktuálního počasí a jak to cítíme. Pro jarní menu máme připravených 10 drinků – a jedním z nich je právě Spring Meadow. Hlavní myšlenkou byla napodobit rozkvetlou jarní louku. Drink je lehký a jemný díky Piscu, je sladkokyselý a květinové tóny mu dodává June Esprit. Vymadlovaný hrášek překvapivě nedodává hráškovou chuť, ale skvělou svěžest a navíc díky chlorofylu zelenkavou barvu. Fialový zvoneček zdobí a podtrhuje dojem jarní louky.

Banker’s Bar, tým Banker’s Baru: BŘÍZA

Složení:

Plymouth gin
březová voda
Supasawa
Skinos Mastiha
aroma čerstvě posečené trávy

Ozdoba: kůra břízy

Jedná se o highball, který se servíruje na dlouhý válec ledu a je ozdoben březovou kůrou. Krásně tak zapadá do konceptu celého menu, které startuje 21. 3., tedy na 1. jarní den. Menu má 9 koktejlů a každý koktejl odráží nějakou surovinu, která se vždy projevuje nestandardním způsobem. Zde je to právě březová voda nebo spíše míza. Dalším aspektem je „no waste“ přístup, který v menu aplikujeme. Vše se snažíme zpracovat. Když ne v jednom koktejlu, tak „zbytek“ z jednoho využijeme v dalším drinku.

L’FLeur Bar, Vítězslav Cirok: FRESH FOX

Složení:

Johny Walker Black Label
pampeliškové víno
rebarborový fresh (lehce převařený a filtrovaný)
lesní med

Ozdoba: řepné výhonky

Cocktail Spring Fox neboli Jarní liška je Low ABV cocktail – koktejl s nižším obsahem alkoholu. Je postavený na 20 ml skvělé skotské míchané whisky Johnnie Walker Black Label, 20 ml pampeliškového vína a 25 ml čerstvé rebarborové šťávy, kterou lehce převaříme a filtrujeme přes kávový filtr. Přidávám dvě barové lžíce lesního medu. Drink je inspirován prvními jarními procházkami v přírodě a lehce dostupnými lokálními surovinami, se kterými se lze nejčastěji setkat na začátku jara. Drink následuje trend lehčích, méně alkoholických koktejlů. Je lehký, svěží, ovocno-květinový, má ozdobu v podobě řepných výhonků, které dodávají drinku lehkou zemitost a pikantnost.

Red.
Foto: Archiv barů a barmanů

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.