Michelinský LE TERROIR po rekonstrukci otevírá brány

Hlavní stránka » Aktuality » Michelinský LE TERROIR po rekonstrukci otevírá brány

Gastronomický klenot v centru hlavního města – tak je vnímán restaurant LE TERROIR především těmi nejnáročnějšími milovníky gastronomie. Před několika dny tento vybroušený diamant znovu otevřel své brány. Pod taktovkou šéfkuchaře Thomase Venela se ale tato unikátní restaurace výrazně změnila.

Le Terroir razí v úžasných sklepních prostorách zcela nový, neodolatelný trend v gastronomii – párování jídel se signature drinky a degustační menu o 4 a 8 chodech.

Obnovený LE TERROIR prošel citlivou rekonstrukcí, aby jen zvýraznil neobyčejné komorní prostředí románských sklepů měšťanského domu ze 13. století ve Vejvodově ulici v Praze 1. Milovníci špičkové gastronomie si mohou sestavit degustační menu o čtyřech či osmi chodech podle aktuální nálady a chuťových preferencí. A to není v tuzemské gastronomii právě běžné. Vysokou úroveň zdejší gastronomie podtrhuje i fakt, že LE TERROIR je jediný restaurant v České republice, který má v nabídce téměř 100 ročníků armagnaců. Exkluzivně jsou zde zastoupeny prémiové destiláty, které doprovázejí jednotlivé chody menu s osobitými signature drinky.

Mistrovsky sladěné pokrmy servírované takřka v umělecké podobě si podmaní všechny vaše smysly. A jaké jsou hlavní trendy a proudy v gastronomii Le Terroir? BISTROT CHIC – tedy svižná francouzská gastronomie, LA VINOTHÈQUE – francouzská vína v čele s legendárním Romaneé Conti a samozřejmě FINE DINING – degustační menu ze všech koutů Francie.

Restaurace se od roku 2007 pyšní zařazením do průvodce Michelin Guide. Je jasné, že se LE TERROIR stal opět vyhledávaným místem gurmetů a milovníků fine diningu. Jistě nebudou zklamáni

Tým Le Terroir:

Thomas Venel: Chef de Cuisine Le Terroir Restaurant

Narozený v Le Terroir de Franche-Comté, město Besançon. Studoval hotelovou školu v Lille pod vedením šéfkuchaře Bertranda Simona.
Pracoval v l'Hôtellerie les 3 mousquetaires, restaurantu Le buffet Isbergues France, a stejně jako jeho kolega Alexandre, i on na čas zakotvil v Anglii v hotelu The Majestic v Harrogate. Poté přišel do České republiky a pracoval v hotelu Marriott a restauraci Soho.

Alexandre Di Cintio: Restaurant Manager Le Terroir Restaurant a Terroir´s Café/Bras­serie/Cocktail Bar

Narozený v Le Terroir de Champagne, v jejím centru, tedy ve městě Remeši. Svou kariéru začal mimo Francii, když pracoval jako sommeliér v hotelu Vista Palace v Monaku. Poté se vrátil do Francie, v Paříži v Le Bistrot du Sommelier pracoval po boku nejlepšího sommeliéra světa roku 1992 Phillipe Faure-Braca. A poté sbíral zkušenosti v L´Auberge de L´éridan pod 3hvězdičkovým michalinským šéfkuchařem Marcem Veyratem.

Ve 23 letech odešel do Anglie, kde pracoval jako asistent hlavního sommeliéra v Relais Chateaux hotelu Hambletown Hall (1 michelinská hvězda) a ve Vineyard at Stockcross (2 michelinské hvězdy). Poté se přesunul na sever do Skotska, kde pracoval jako Restaurant Manager pro Abstract Restaurant v Edinburghu a Inverness. V roce 2010 se rozhodl přestěhovat do České republiky. Tady pracoval jako manažer restaurace v hotelu Diplomat a v restauraci Pot au Feu.

Nicolas Eustache: Chef Sommelier Le Terroir Restaurant

Nicolas se narodil v Le Terroir de Lorraine, ve městě Metz. Získal magisterský titul v oboru vinného obchodu. Pracoval pro některá vyhlášená vinařství v údolí Rhony. Poté se přestěhoval do Prahy, kde pracoval v mnoha vinných barech, společnostech dovážejících víno a také v restauracích jako MaSa by Hervé Rodriguez.

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.