Momoichi bistro vás osvěží díky svému letnímu menu Hedvábné stezky

Hlavní stránka » Aktuality » Momoichi bistro vás osvěží díky svému letnímu menu Hedvábné stezky

Pokud jste si za dobu fungování vinohradského Momoichi bistra zvykli na jejich skvělou a (na Prahu) originální kuchyni, letní menu pro vás bude požitkem.

Nové sezónní menu Momoichi bistra je vlastně průsečíkem, kde se setkává sezónní selekce pokrmů, které mají v létě osvěžit a navodit pocit lehkosti, a zároveň – jak je to v Momoichi při tvorbě menu běžné – jistým způsobem kopírují námořní trasu Hedvábné stezky. Od populární omelety Okonomiyaki po Chicken kimchi slider; od Hummusu s masovými kuličkami až po Ramen.

A právě Ramen je ve verzi Hyashi cold ramen, jak název napovídá, jedním z osvěžujících prvků nového menu bistra. „Krevety, losos a spousta dalších skvělých surovin, které se v tomto případě nezalévají vývarem, ale sezamovo-zázvorovým dresingem – to si prostě musíte dát,“ doporučuje Jirka Ondráček, majitel Momoichi bistra, a zároveň zmiňuje i další změny. „U hummusu jsme vyměnili několik ingrediencí a v této chvíli si naši hosté pochutnávají na verzi s vejcem namísto sýra. Dále jsme, jako každý půlrok, vyměnili curry (aktuálně thajské Massaman) a třeba u Okonomiyaki jsme udělali menší porci, aby si k ní hosté mohli bez obav z přesycení objednat i předkrmm a ochutnat tak více z Hedvábné stezky.“

V části předkrmů zůstal oblíbený Soft shell crab slider, ale teď mu zdárně konkuruje skvělý kuřecí Chicken kimchi slider, kde je kuře smažené v panko strouhance a svěžest je podpořena domácím kimchi. To si ostatně můžete dát i samostatně či jako přílohu. Stejně tak i salát mořských řas Wakame – v předkrmech jej naleznete jako samostatnou položku, u hlavních pokrmů ale figuruje jako složka Miso lososa (ryba je glazovaná miso pastou) s rýží.

Ale zpátky k předkrmům. Nezáleží na tom, jak moc jste či nejste milovníkem masa, Bůček s vodním melounem si prostě dejte. Dlouho tažené maso, hoisin omáčka pěti vůní a k tomu kousky vodního melounu, máta a koriandr, vše vkusně servírováno – absolutní požitek. A lahůdek i novinek je v menu ještě více!

Také s víny to v Momoichi myslí více než dobře. Navíc skvělá vína obměňují, takže není nejmenší problém nechat se překvapit při vaší následující návštěvě. Aktuálně je možné po skleničce vyzvednout například Sauvignon 2017 od tajuplného Jakuba Nováka nebo Veltlínské zelené od Rakušana Matthiase Hagera, které se k asijské kuchyni tohoto typu skvěle hodí. Pokud půjdete na skleničku červeného, ochutnejte slovenskou odrůdu Dunaj ze Strekova pod názvem Viola 1075. Rozhodně stojí za to. A radost hostům (nejen) asijské gastronomie jistě udělají i vína na objednávku po lahvi, kam v nabídce Momoichi spadá třeba oranžáda Jaroslava Osičky, rakouský Kalkspitz od Christopha Hocha nebo burgundské bílé Sextant, což je chardonnka od Juliena Altbera. Ani v létě prostě v Momoichi neprohloupíte.

Ján Chovanec
Foto: Archiv Momoichi bistro

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.