Nota Bene bez menu

Hlavní stránka » Aktuality » Nota Bene bez menu

Restaurace Nota Bene vyniká na první pohled. Čistá, moderní, svěží restaurace s běhající zeleninou na stěnách, na pražské křižovatce I.P.Pavlova je místem plným čerstvosti. Větší už v Praze snad není. Nově a zpětně od října opět bez menu.

Restaurace Nota Bene se nachází na jednom z nejrušnějších míst v Praze. Pokud ale člověk vkročí do restaurace Nota Bene, ocitne se v klidné, moderní a čisté restauraci, která má neobvyklý směr, který je zřejmý na první pohled a hlavně na první ochutnání. Všechny stěny zdobí běhající zelenina s farmářem v čele. Šéfkuchař, filozof a majitel v jedné osobě Lukáš Nevyjel pracuje jen s aktuální nabídkou, kterou český trh nabízí. Činí tak již od začátku svého podnikání. Pod tlakem okolí se uchýlil ke stálému menu a po pár měsících, od října počínaje, se vrací k „ne“ menu. Podzim je tedy ve znamení změny, která je plná překvapení.

Konečně restaurace, kde je každý den jiná polední i večerní nabídka. Vše se řídí dle momentálně dostupných surovin a nálady šéfkuchaře Lukáše Nevyjela. Co je nejdůležitější, je opravdová možnost, která ubírá pozlátku a hlásí se k prosté kvalitě. Žádné zásoby na dně mrazáku či super výprodejová nabídka. Přesně tak se přece stravovali naši předci. Žili z toho, co bylo. „Chci svým hostům nabídnout nejkvalitnější kuchyni, kterou lze v našich končinách vůbec okusit,“ dodává Lukáš Nevyjel.

Lukáš Nevyjel jde opravdu v krocích vědomostmi znalých a logiky věci samé. Lokálnost a bio není trend, ale fakt, který je nutný k zachování dědictví a zdraví. Žádné hry, jen aktuální nabídka, kterou doveze farmář přímo do restaurace. Okamžité vnuknutí na place. To je restaurace Nota Bene bez menu.

Hosté se mohou těšit například na tyto pokrmy

Vepřový hřebínek, zelí, hořčice, brambory, mrkev
Jehněčí, špenát, rozmarýn, pálfyho knedlíčky, jehněčí jus
Filet steak, lesní houby, brambory dauphinoise, smetana
Candát, fazole, rajčata, pečené papriky, nakládaná cuketa
Srnka, švestky, červené víno, červená řepa
Klasický lemon tart, ale z broskve

Tasting menu stojí 750 CZK a hosté během večerního servisu ochutnají neuvěřitelné 5-chodové menu, které nemá obdoby. S chutí a ideou. To je Nota Bene bez ubrusů a bílých rukaviček, za to s opravdu čerstvými surovinami, osobním přístupem a neuvěřitelnou tuzemskou kreativitou.

https://www.notabeneprague.cz/cz/

Zdroj: TZ

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.