Nové menu Bugsy’s baru osloví každého hosta

Hlavní stránka » Aktuality » Nové menu Bugsy’s baru osloví každého hosta

Po pěti letech a pak zase po roce a půl. Bugsy’s bar mění své signature menu v tak trochu nezvyklých intervalech. Ale mění. Bugsy’s je legendou a tyto rozestupy si může dovolit. Nové menu slavného baru v Pařížské ulici je zde!

„Frekvence skutečně nejsou stejné. Nové menu jsme postavili proto, že se částečně změnil tým baru. Je to ale také dáno strukturou samotného menu. Totiž, když se měnilo menu po pěti letech, nabídka obsahovala zhruba 60 drinků a byla vytištěna jako knížka. Jednak jsme tu knížku chtěli skutečně využít naplno, navíc jsme cítili, že těch šest desítek drinků je stále aktuálních a pro hosty atraktivních. Přece jenom je to množství, ze kterého si host dokáže pokaždé pohodlně vybrat,“ říká Jan Braniš, manager Bugsy’s baru. „A pak jsou tu ještě sezónní a soutěžní koktejly, které se nabízejí jenom v omezeném období, což oživí nabídku každého baru.“ Doba je již ale mnohem rychlejší, než tomu bylo před šesti sedmi lety. Každý si svůj drink fotí, postuje na sociální sítě a i díky tomu nabídka mnohem rychleji zestárne.

Zbrusu nové menu obsahuje 12 signature drinků, dále barmani pokračují v kategorii Negroni session, což je pro podzimní a zimní sezónu velmi vhodné pití, přičemž tato kategorie čítá šest různých variací slavného koktejlu. Tato nabídka je dále doplněna o dalších pět twistů na Martini pod titulkem Martini session. Pomyslně ji uzavírá ještě jedna z klasických verzí Martinezu. Právě díky této části mohou hosté ochutnat netradiční pojetí klasického Martini s wasabi nebo s kafírovým listem. „Docela nás bavilo hrát si v tomto případě s exotičtějšími chutěmi, které nejsou pro Martini evropského střihu typické,“ vysvětluje Jan Braniš a navíc prozrazuje, že s týmem přemýšleli i nad sekcí Old Fashioned twistů, což možná zrealizují v příštím menu.

Tištěná nabídka u každého signature drinku uvádí jméno jeho autora-barmana. V různém počtu se o hlavní část takto podělili Ondřej Císař, Jan Hajdl, Ondřej Stuchlík, Erik Rosemberg a Jakub Vinš. Obsaženy jsou téměř všechny báze, které by mohl host očekávat – cognac, vodka, mezcal, gin, rum, whisky, objevíte dokonce i pisco. Samozřejmě nebylo možné zapomenout použít do signature menu i vlastní DNA gin, který už čtvrtým rokem vzniká ve spolupráci baru a lihovarníka Martina Žufánka. Právě na ginové bázi bar nabízí také jedno stařené Negroni, které jistě stojí za ichutnání, stejně jako Negroni na již zmíněném mezcalu.

Barmani tentokrát naopak nevyužili tequillu, resp. vypustili drink na její bázi kvůli rozsahu nového menu – skládačky. „Tequillových drinků z minulých menu nebo klasických, slavných mícháme a můžeme namíchat v Bugsy’s mnoho, takže host nebude ochuzen. I nepravidelný návštěvník nás má správně zařazené jako bar, který se striktně nedrží jenom daného menu,“ vysvětluje Braniš, jehož koktejl se tentokrát do menu nevešel. Majitel baru Václav Vojíř inicioval tvorbu již zmíněné ostřejší asijské verze Martini, Wasabi-tini.

Díky chuťově vyvážené nabídce, kterou nové Bugsy’s menu v rámci drinků obsahuje, si opět vybere každý podle své preference. Jsou zde zastoupeny jemnější, sladší koktejly, například s levandulí a vaječným bílkem. Typické, ostřejší barové pití může reprezentovat třeba právě Martini nebo drink Champs-Élysées. Barmani neopomněli ani Tiki drink či long drink. Publikum, které Bugsy’s navštěvuje, je tradičně pestré, menu jej tedy jistým způsobem kopíruje.
Jinak je tomu ale u servisu. Ten je pro Bugsy’s typicky čistý, čitelný a hosta zbytečně vizuálně neruší ničím zbytečným navíc. „I v době, kdy se kladl v barech důraz na větší kreativitu servisu, bohatost všeho kolem a servírování do různých gastronádob, někdy i prapodivných nádob, jsme zůstávali v servisu střídmí. Upřímně, jinak by to do Bugsy’s ani moc nepasovalo. A tak to také zůstalo,“ souhlasí manager baru s touto tradičně skromnou prezentací koktejlu před hosta. Pro představu je v tištěné verzi také ikonou nastíněno, v jakém tvaru nádoby může host svůj drink očekávat.

Příští rok slaví Bugsy’s bar 25. výročí svého otevření. „Možná připravíme něco většího. Menu, jež by mapovalo postupný vývoj Bugsy’s baru a koktejlů, které byly v daném období oblíbené. Máme to v hlavě a pracujeme na tom,“ uzavírá Jan Braniš.

Budeme se těšit. Teď si pojďme užít koktejly, které Bugsy’s bar začal nabízet 1. října.

Ján Chovanec
Foto: Archiv Bugsy’s baru

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.