Období grilování je tu!

Hlavní stránka » Aktuality » Období grilování je tu!

Vyzkoušejte si originální i ověřené recepty a staňte se grilovacím mistrem.

V žádné z okolních zemí není grilování tak populární jako v České republice. Společnost Vitana, jako expert a nejvýznamnější hráč v kategorii koření, se na právě začínající období grilování opět náležitě nachystala.

„V letošním roce jsme se rozhodli pojmout grilovací sezónu trochu jinak. Zatímco doposud jsme stavěli především na novinkách, letos přicházíme s grilovacím tématem Evoluce grilování. Griluje se v podstatě od pravěku, a právě teď přichází doba vrcholu grilovací evoluce. S Vitanou si tak můžete naplno užít Dobu
grilovací. Co se týče novinek, jsou pro letošní rok, v duchu grilovacího tématu, připravena speciální mamutí balení nejoblíbenějších grilovacích směsí,“ říká Alice Feixová z oddělení marketingu.

Na nejnovější trendy v oblasti grilování Vitana zareagovala loňským uvedením grilovacích směsí do citrusové šťávy a řadou Gurmánského koření s obsahem velkých kusů surovin, které si mohou spotřebitelé prohlédnout díky okénku v obalu. Vstříc vychází Vitana také zájemcům o zdravější životní styl. Žádné její kořenicí směsi
neobsahují přidaný glutamát a některé druhy jsou zcela bez soli.

ŠKOLA GRILOVÁNÍ – RECEPTY
Receptury jsou určeny vždy pro 4 osoby

Filet z tmavé tresky na grilované zelenině
720 g treska tmavá filet
2 polévkové lžíce kořenicí směsi Marinovaná ryba Vitana
30 ml šťáva z citronu a pomeranče
150 g lilek
150 g cuketa
150 g paprika mix
150 g cibule červená
2 polévkové lžíce kořenicí směsi Gurmánská zelenina Vitana
30 ml extra panenský olivový olej

Rybu rozdělíme na čtyři porce po 180 g. Šťávu z pomeranče a citronu smícháme s kořenicí směsí Marinovaná ryba Vitana, vložíme do ní rybu a necháme marinovat přibližně 20 minut. Na rozpálený gril položíme hliněný
grilovací tácek, který vyložíme z poloviny pečícím papírem pro snadnější manipulaci s rybou (maso je křehké, abychom jej nepotrhali). Papír potřeme olivovým olejem a rybu grilujeme 3 minuty z každé strany. Současně
grilujeme zeleninu, kterou potom smícháme s olivovým olejem a kořenicí směsí Gurmánská zelenina.

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou
300 g červená řepa předvařená, loupaná
2 kávové lžičky kořenicí směsi Gurmánské italské koření Vitana
180 g čerstvý kozí sýr
1 ks jablka (ideálně Granny Smith)
30 g rukola
20 ml extra panenský olivový olej
25 ml balzamikový ocet
kvalitní čerstvě mletý pepř a sůl (Vitana mlýnek)

Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu
nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2 hodiny uležet. Řepu potom grilujeme ze všech stran, osolíme,
opepříme, přidáme kořenicí směs a naaranžujeme na talíř spolu s kozím sýrem, jablky nakrájenými na tenké
nudličky a rukolou. Na závěr pokapeme olivovým olejem.

Jednoduchý salát ke grilu
400 g míchaný listový salát
200 g cherry rajčata
60 ml steaková omáčka Med a hořčice Vitana
80 ml extra panenský olivový olej
10 ml balzamikový ocet světlý
Saláty opereme, osušíme, přidáme nakrájená rajčata. Ze zbylých ingrediencí připravíme smícháním dresink,
který nalijeme na salát až těsně před podáváním.

Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem
4 ks hamburgerové housky
600 g mletý hovězí krk
3 polévkové lžíce kořenicí směsi Gurmánský steak Vitana Vitana
180 g sýr Brie
100 ml Steak omáčka brusinková Vitana
rukola
ledový salát
Z okořeněného masa vytvarujeme burgery, potřeme trochou oleje, grilujeme 3 minuty z jedné strany,
obrátíme, přiložíme sýr a grilujeme z druhé strany. Těsně před dokončením opečeme na grilu housky, obě
strany pomažeme steakovou omáčkou. Na spodek dáme ledový salát, potom burger s Brie, rukolu a přiklopíme
horní polovinou housky.

Grilovaná kachní prsa s bramborovými plackami a švestkovou omáčkou
4 kachní prsa s kůží
2 polévkové lžíce kořenicí směsi Gurmánské kuře Vitana
12 ks bramborové placky z Bramborového těsta Vitana dle návodu – potřít olejem
Švestková omáčka Vitana
Kůži na kachních prsou nařízneme na mřížku, položíme na gril, nejprve kůží nahoru – cca 4 minuty, otočíme,
okořeníme a grilujeme spolu s bramborovými plackami další 4 minuty – prsa budou medium. Podáváme se
švestkovou omáčkou.

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.