Originální kávový drink na podzim

Hlavní stránka » Aktuality » Originální kávový drink na podzim

Voláme všechny milovníky kávy a kávových drinků! Pojďte se zahřát, pochutnat si a třeba se i inspirovat. Kávové drinky pro nás namíchali Adéla Syrovátková (Kafe Mělník), Jan Chudíček (pražírna Brick City Coffee, Zlín) a Martin Hudák (Maybe Sammy, Sydney).

Zahřát se, pochutnat si a třeba se i inspirovat. Že od sebe barmani a baristé mnohokrát nemají daleko, se můžete přesvědčit na následujících stránkách. Tři z nich pro Beverage & Gastronomy namíchali ten svůj podzimní kávový drink. Chcete twist na tradiční drink nebo zcela nový, neotřelý kávový koktej se sofistikovanými ingrediencemi? Kouzlo podzimu v jedné skleničce naleznete právě zde!

IRISH COFFEE

Adéla Syrovátková, Kafe Mělník

Suroviny:

4 cl Bushmills Black Bush
2,5 cl skořicového sirupu
10 cl aeropressu
6,5 cl smetany

Pro mě jako baristu a zároveň i kavárenského povaleče ve volném čase je podzim krásné období. Miluji podzimní atmosféru, kdy se lidé přijdou zahřát a ukrýt před nepříznivým počasím. V ten okamžik se pro mě kavárna stává takovým menším útočištěm, kde si může každý dopřát svou chvilku klidu. Poznáváte se v tom i vy? Tak pokud mohu, ráda bych vám právě tuhle chvilku zpříjemnila královnou všech kávových koktejlů, Irskou kávou. V mém případě jsem pro kávový základ vybrala El Salvador od brněnské pražírny Rebelbean a volila irskou whisky Bushmills Black Bush, která tvoří se skořicí lahodné spojení.

IRISH ALMOD TWIST

Jan Chudíček, pražírna Brick City Coffee, Zlín

Suroviny:

filtrovaná káva
smetana
Mandlovice z Hustopeč
opečené plátky mandlí

Irskou whyskey jsme se rohodli nahradit českou pálenkou, které se právě v období podzimu u nás produkuje spousta. Připomíná postávání v pálenici a prohřívání podzimních sychravých dnů něčím příjemně teplým, povzbuzujícím a zároveň zlepšuje náladu konzumentů v nepříjemném počasí. Opečené plátky mandlí svou vůní lehce spáleného připomínají pálení dřeva v kotlích.

COFFEE TODDY

Martin Hudák

Spolutvůrce barového konceptu Maybe Sammy, Sydney. Zakladatel Spiritual Coffee .

Suroviny:

100 ml Costa Rica Vulcan Azul Natural roasted od Spiritual Coffee
30 ml blended Whisky
30 ml kořeněného medu*
20 g marakujového másla**
40 ml cideru

Metoda: prohřát vše dohromady
Nádoba: hliněný hrníček
Garnish: sušené ovoce

*
100 g Dark forest honey
100 dcl vody
5 g masala koření
smíchat dohromady.
infusovat 30 min.
scedit do lahve

**
50 g nesoleného másla
50g marakuji pyré
prohřát dohromady
nalít do misek s 20 g ledových kostek
vychladit

Red.
Foto: Archiv baristů

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.