Pečený kamzík a brambory v popelu. Podzimní menu restaurace Triton.

Hlavní stránka » Aktuality » Pečený kamzík a brambory v popelu. Podzimní menu restaurace Triton.

Podzim je pro milovníky jídla nejkrásnějším obdobím. Dozrávají dýně i kaštany, k dispozici jsou čerstvé houby, přichází první zvěřina.

A právě tyto tradiční chutě zařadil na své nové menu také šéfkuchař restaurace Triton Tomáš Horák, jehož vybroušené speciality nabízejí opulentní vizuální i chuťové zážitky.

Na co se můžeme těšit? Jedním z velkých hitů podzimního menu bude pomalu pečený hřbet z kamzíka s prachem ze hřibů a omáčkou z lišek. Své příznivce si ovšem jistě získají také brambory pečené v popelu a servírované s Lardo špekem, cibulovou marmeládou a uzenou šlehačkou, které jsou vzdálenou připomínkou starých českých zvyků.

Ale zpátky k novému menu. Mezi předkrmy zazáří delikátní maso uzeného úhoře podávané s kaviárem a šafránem, stejně jako svěží sashimi z kranase japonského, který patří k nejoblíbenějším rybám v Japonsku. Tomáš Horák ji připravil v zajímavém chuťovém aranžmá s ananasem a wasabi. A jistě zaujme také netradiční prezentace makrely s omáčkou z krvavých pomerančů a červenou řepou.

Mezi hlavními chody bude společně s pečeným kamzíkem kralovat fermentovaný holub z Anjou s lanýžovou pěnou a také Rib eye steak z japonského wagyu podávaný s dýní a omáčkou ze smržů. A pokud hostům zůstaneme místo na dezert, čeká na ně dort z bílé čokolády s malinami a makadamovými ořechy či pistáciový dort s omáčkou z černého rybízu.

Zdroj: TZ

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.