Pelmeně a vareniky v Babiččině zahradě

Hlavní stránka » Aktuality » Pelmeně a vareniky v Babiččině zahradě

Hlasy hostů byly vyslyšeny. Návštěvníci oblíbené průhonické restaurace Babiččina zahrada se mnohokrát tázali, proč kuchaři nepřipravují také ukrajinské speciality, když majitelé podniku z této země pocházejí.

Vždyť třeba slavné vareniky patří ke klenotům evropské kuchyně a každý, kdo je někdy ochutnal, si jejich lahodnou chuť zamiloval.

O víkendu 22. až 24. listopadu se proto v Babiččině zahradě koná malá přehlídka ukrajinské kuchyně, kterou připraví pražské bistro Váleček, vyhlášené výtečnou domácí ukrajinskou kuchyní. Podle znalců právě tento komorní podnik dělá nejlepší pelmeně a vareniky v Praze.

Malé těstovinové taštičky budou plněné brambory s cibulí, batáty či zelím, ale objeví se také ve sladké podobě s višňovou náplní. Vedle vareniků čekají na hosty lososové a masové pelmeně. Zatímco vareniky je možné popsat jako větší ravioli plněné zeleninou, pelmeně mají náplň masitou a jejich původním domovem je Rusko. Kouzlo obou slavných pochoutek se ovšem jen velmi těžce popisuje, nejlepší je pelmeně i vareniky ochutnat. Tak hurá k Babičce!

https://babiccinazahrada.cz/cs/uvod/

http://bistrovalecek.cz

Zdro: TZ

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.