Připravte si doma delikatesy z mléčných výrobků přímo od farmáře

Hlavní stránka » Aktuality » Připravte si doma delikatesy z mléčných výrobků přímo od farmáře

Výrobky z kozího mléka jsou nejen chutné, ale i zdravé. Pozvěte přírodu k sobě do kuchyně a inspirujte se trojicí skvělých bio receptů s kozím sýrem, tvarohovým krémem a jogurtem, které najdete v obchodech Tesco. Dobře si pochutnáte a koza zůstane celá!

V Tescu věříme, že zdravé stravování má být i chutné. Proto zákazníkům nabízíme bio mléčné výrobky z české kozí farmy Zahrádka, které neobsahují žádná barviva, aromatické či konzervační látky a ani žádná dochucovadla. Kvůli tomu tak vynikne jejich přirozená lahodná chuť.

Společně s Ondřejem Panošem, šéfkuchařem pražské restaurace Etnosvět, jsme připravili trojici receptů pro vaši kulinářskou inspiraci v prvních horkých dnech roku. Všechny potřebné suroviny najdete v obchodech Tesco nebo si je můžete nechat doručit až domů při nákupu online na iTesco.cz.

Mousse z kozího sýra, hummus z hrášku a fava fazolí

Suroviny na 4 porce:
300 g čerstvého nebo mraženého hrášku
300 g vyloupaných fava fazolí
4 lžíce extra virgin olivového oleje
2 stroužky česneku
2 lžíce tahini pasty
1 lžíce mletého římského kmínu
Kůra z jednoho citronu
Šťáva z jednoho citronu
200 g kozího sýra
100 g tvarohový krém z kozího mléka
50 ml smetany
Ředkvičky na ozdobu

Příprava:

Oloupané fava fazole a hrášek vložte do vroucí vody a vařte 3 minuty. Zchlaďte ve studené vodě, a pak sceďte. Vložte do mixéru a přidejte česnek, tahini, kmín, citrón, oliv olej, sůl a rozmixujte. Zvlášť dáme kozí sýr, krém a smetanu a našleháme se špetkou soli.

Falafel s tzatziki a pita chlebem

Na falafel:
2 malé cibule
300 g suché cizrny (namočíme přes noc)
4 stroužky česneku
3 lžíce římského kmínu
1 lžíce mletého koriandru
1 červená chilli paprička
50 g cizrnová mouka
Čerstvý koriandr
Hladkolistá petržel
Kůra z jednoho citrónu
Olej na smažení
Pita chleba

Na tzatziki:
1 salátová okurka
1 stroužek česneku
2 lžíce extra virgin olivového oleje
200 g farmářský bílý jogurt
Máta
Kopr

Připrava:

Přes noc namočte cizrnu. Propláchněte a osušte. Do mixéru se sekacími noži nejprve vložte cibuli, chilli, česnek a čerstvé bylinky, rozmixujte najemno. Potom vložte zbytek ingrediencí a cizrnu. Opět rozmixujte. Hmota by měla držet pohromadě, pokud ne přidejte cizrnovou mouku. Vytvarujte malé kuličky a usmažte v rozpáleném oleji.
Na tzatziki zbavte okurku semínek, nastrouhejte a nasolte. Z okurky vyždímejte vodu a smíchejte s jogurtem. Přidejte olivový olej, nasekaný česnek, kopr a mátu.

Panna cotta z kozího jogurtu, rebarbora (jogurt z kozího mléka)

Panna cotta:
300 g kozího jogurtu
6 lžic cukru
250 ml smetany 31% tuku
2 lžíce agaru
Vanilkový lusk

Na ozdobu:
Rebarbora
5 lžic cukru
1 lžíce agaru
Pistácie
Jahody

Příprava:

Do hrnce nalijte smetanu, přidejte cukr a vanilku. Zahřejte, ale nevařte. Vedle smíchejte agar a vodu a provařte 1 min. Smíchejte s horkou smetanou a přidejte kozí jogurt. Naplňte do připravených sklenic. Nechte v lednici 2–3 hodiny ztuhnout.

Rebarboru pokrájíme a vaříme s cukrem do měkka. Šťávu scedíme a opět přidáme lžíci agaru. Povaříme a nalijeme na ztuhlou panna cottu. Dozdobíme jahodami rebarborou a pistáciemi.

Zdroj: TZ

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.