Proč pít japonský čaj Matcha?

Hlavní stránka » Aktuality » Proč pít japonský čaj Matcha?

Čím dál více dbáme na to, jak nakupované potraviny i spotřební zboží ovlivňuje nejen nás, ale i přírodu. I u japonského čaje MatchaTea můžeme najít označení BIO, které vyžaduje splnění přísných podmínek.

Nejen ve světě, ale i v České republice je jemně mletý japonský čaj velkým trendem. Je pro naše tělo zdrojem antioxidantů, katechinů, aminokyselin, vlákniny, stopových prvků i vitaminů. Dodává nám energii, pomáhá v boji s cukrovkou, rakovinou, nadváhou, zvýšenou hladinou cukru a cholesterolu v krvi. Pro 35 % konzumentů je pití čaje Matcha způsobem detoxikace organismu. Pro téměř stejně velkou skupinu (33%) je zdrojem energie. Přibližně 12 % lidí pak čaj Matcha vyhledává pro pozitivní vliv při hubnutí, ale i zlepšení paměti.

V jednom šálku kvalitního mletého japonského čaje najdeme až desetkrát více živin a zdraví prospěšných látek než ve stejném množství sypaného zeleného čaje. Je to díky jeho tradičnímu zpracování: mladé lístky čajovníku se napaří, zbaví stopek, usuší a rozemelou na jemný prášek. Matcha tak obsahuje vše dobré, co nám zelený čaj může nabídnout. Čaj se mele tradičním způsobem v žulových mlýnech, což zajišťuje zachování prospěšných látek, ale i barvy a chuti. Obsah se proto skládá pouze z čaje, nepřidávají se žádné další látky.

Kromě zdraví a energie nás ale láká i jeho neobvyklá chuť. A snad i právě proto dnes potkáme nápoje i pokrmy s obsahem tohoto jasně zeleného prášku nejen ve specializovaných čajovnách, ale i kavárnách a dokonce i některých gastronomických řetězcích. „Jsem sice rád, že se čaji Matcha dostává stále více pozornosti, ale zároveň chci upozornit na kvalitu některých nabízených produktů. Ty správné účinky i lahodnou chuť má jen opravdu kvalitní Matcha přímo z Japonska,“ vysvětluje Petr Patočka z MatchTea.cz

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.