Sky Bar & Restaurant představuje nové menu

Hlavní stránka » Aktuality » Sky Bar & Restaurant představuje nové menu

Nedávno proběhla první Slovak Bar Show, která potvrdila vysokou úroveň vybraných slovenských barů a barmanů. Ti jsou mnohokrát roztroušeni po celém světě. Této banskobystrické akci přecházelo hostování zvučných barmanských jmen v několika z předních bratislavských barů. A v tomto výčtu nesměl chybět ani Sky Bar & Restaurant, sídlící přímo na střeše budovy Hviezdoslavova náměstí. Úžasný výhled ani zdaleka není jediným argumentem, proč tento bar navštívit. Od léta zde totiž hostům představují zbrusu nové menu.

I díky spolupráci bar managera Antona „Tonyho“ Velicha se společností Diageo (Tony je prvním vítězem slovenského finále Diageo World Class) je Sky Bar známý také svým akcentem na prémiovou vodku. V menu baru naleznete až 70 různých druhů tohoto destilátu. Host může ochutnat vodky také díky speciálnímu vodka tasting menu, rozdělenému do šesti skupin (Polish, Russian, World, Slovak, Fruity, Super premium). Ty jsou pak servírovány s čerstvým domácím chlebem. Jak sám název podniku naznačuje, chléb nebude jediným pokrmem, který zde nabízí.

„Naša kuchyňa sa zameriava na mediterranean fusion a authentic thai cousine. Veľmi obľubujem prepojenie týchto dvoch svetov. V kuchyni sa dá nájsť veľmi veľa inšpirácie a som rád, že s našou kuchyňou máme spoločný cieľ – spokojný hosť, ktorý odchádza so zážitkom“ konstatuje Tony.

Koktejlové menu 7.7.

Ty sedmičky nejsou v mezititulku náhodou. Naopak, klidně by jich mohlo být i o jednu více, protože 7. července Sky Bar & Restaurant oslavil své sedmé výročí existence. V ten den bar také odstartoval nové koktejlové menu. Dle Tonyho je filozofií menu pozitivní emoce a unikátní zážitek. Jde o to, servírovat nejenom skvělý drink, ale také o jakousi přidanou hodnotu ve formě příběhů, jež stojí za každým z koktejlů.

„Sústreďujeme sa tak isto na vizuálnu stránku cocktailov, ich look. Kladieme dôraz na servis a glass-wear, ktorý ovplyvňuje zmysly človeka. To znamená, že hosť už pri servírovaní svojho drinku môže očakávať niečo výnimočné. Ďalej preferujeme focus na arómu a chuť, ktorá dotvára celkový zážitok. Všetko doladí profesionálny personál. Ten odkryje príbeh a pridá pomyselnú čerešničku na záver“ vysvětluje bar manager předního bratislavského podniku.
Sky Bar & Restaurant je ve slovenské metropoli jedním z nejnavštěvo­vanějších vůbec. Hosté zde dokážou ocenit právě tuto výjimečnost, zmíněnou přidanou hodnotu.

„Náš cieľ je ponúknuť našim hosťom, aby sa cítili výnimočne, nakoľko si myslíme, že ľudia milujú tento pocit. Sme radi, že pri našom servise im takýto zážitok vieme dopriať. Ak sa cítite skvele, určite sa vrátite opäť“ míní personál baru.

Příběhy za koktejly

„Jedna myšlienka, jeden cieľ a spoločná vízia vás vie dostať ďalej, ako si myslíte“ je krédem Sky Bar & Restaurantu. Nové menu čítající devět položek je společným dílem barmanů a také ho tak prezentují. Stačí si vybrat.

LOCAL MULE

Slovenské jablka a domácí med v kombinaci s nejznámějším slovenským spiritem – borovičkou. Drink Local Mule je zosobněním lokálních a zdravých surovin, které jsou typické právě pro tento region. Koktejl se dolévá řemeslným slovenským pivem. Local Mule působí svěže a evokuje některé tradiční chutě Slovenska.

„Nikdy by som nepovedal, že borovička a pivo môže chutiť tak dobre.“ (neznámy autor)

LOCAL MULE ingredience:

Borovička Žufánek
Apple Shrubb
Honey Water
Craft Local Beer

GOLD MORNING JULEP

Julep – dle barmanů Sky Baru – se dal ve Spojených státech chápat jako ekvivalent kávy. Posilnil místní hospodáře před těžkou, celodenní prací na poli. Bratislavští barmani na jejich počest propojili to, co tito dělníci milovali – kvalitní burbon, kávu a mátu. Je to kombinace, která hosta postaví na nohy. A to bez diskuze!

GOLD MORNING JULEP ingredience:

Coffee infused Bulleit bourbon
Mint
Sky Syrup

KENTUCKY OLD FASHIONED

Kentucky Old Fashioned je místní skvělý twist na klasický koktejl, servírovaný na velké kostce ledu. Je kombinací vynikajícího burbonu Bulleit a surovin, které jsou typické pro Kentucky, tedy máslo a popcorn. Také servis může evokovat právě tuto oblast. Kentucky Old Fashioned dostanete v placatce, obalené v šustí z kukuřice. To po zapálení krásně provoní okolí a pohraje si se smysly.

KENTUCKY OLD FASHIONED ingredience:

Bulleit Bourbon
Panela Sugar Syrup
Angostura Bitters
Peychaud’s Bitters
Pop-Corn Bitters – Home Made

MARE NOSTRUM

Koktejl inspirovaný knihou Moc přítomného okamžiku, a z ní vzešlou otázkou – jak si co nejlépe vychutnat svůj drink? Jednoduše TADY & TEĎ. Ve středomoří pro tento okamih existuje formulka Mare Nostrum – jak říkají barmani –, tedy vychutnat si v daný moment radost ze života v podobě jídla a pití. Mare Nostrum bratislavského Sky Baru se servíruje tam, kde je největší tma, tedy pod lampou. Koktejl podávají ve speciální sklenici ve tvaru lampy, vyrobené na míru pro bar. Host drink dostane na ledové kře, spolu s jedlými květy, rozmarýnem a sušeným grepem.

MARE NOSTRUM ingredience:

Gin Mare
Mogo Mogo Tea
Grand Marnier
Lemon
Prosecco

WILD HUNTER

Les, jeho moc a krása, to je Wild Hunter koktejl. „Les nás donedávna živil a potravu sme hľadali práve v jeho útrobách. Potrava pre skutočných lovcov, nakoľko lesné plody slúžili kedysi ako pokrm pred samotným lovom. Túto kombináciu sme doplnili o bylinky v podobe Jägermeister a tymianu. Focus na zmysly človeka v podobe servisu na jedlom machu zaručuje unikátny zážitok, vôňu lesa vyčarí zapálená lesná šiška“ píší barmani z bratislavské­ho baru.

WILD HUNTER ingredience:

Jägermeister
Lemon
Strawberries
Berry Shrubb
Thym

BUENOS DIAS LORENA

…aneb dobré ráno, Loreno. Koktejl je vytvořený jako pocta matce rumu Zacapa, Loreně Vasqueze. I z toho důvodu jsou zde propojené dva elementy, které tato dáma miluje – káva a její rum Zacapa. Velký kus ledu má v servisu evokovat guatemalské pohoří, ponořené do oblaku z vanilky.

BUENOS DIAS LORENA ingredience:

Zacapa Centenario 23
Cold Brew
Franky’s Syrup
Vanilla Aroma

KETEL & PICKLES MARTINI

Skvělý vodka bar, jakým Sky Bar jistě je, potřebuje i své výborné Vodka Martini! Barmani se při tvorbě inspirovali tím nejlepším, co Slovensko nabízí. „Pracovať lokálne a myslieť globálne“ říkají ve Sky Baru. Bentianna, zajímavý slovenský aperitiv a Noilly Prat Dry tvoří originální wine blend, ten se pak dále míchá se sterilizovanou okurkou, tedy tzv. pickles a ultra premium vodkou Ketel One. Právě díky ní nese drink název Ketel & Pickles Martini. Koktejl je to k nakousnutí. A to doslova!

KETEL & PICKLES MARTINI ingredience:

Ketel One
Sky Wine Blend
Pickles
Lemon Oil

NEGRONI „TAKE A WAY“

Hodně klasické Negroni pocházející z italské Florencie. Když se namíchalo poprvé, psal se rok 1919 a gróf Camillo Negroni si chtěl dát své oblíbené Americano, míchané z vermutu, campari a sody. Tentokrát ale trochu jinak – chtěl, ať ho drink více „nakopne“ a tak si nechal namísto sody do drinku vmíchat gin. Tím vznikla slavná koktejlová klasika. Ve Sky Bar & Restaurantu se Negroni podává v lahvičce a tu si můžete vzít i sebou… anebo si drink vychutnat přímo v baru, kde se servíruje na velké kostce ledu s pomerančovou­ kůrou.

NEGRONI ingredience:

Tanqueray London Dry
Martini Rosso
Campari

MANGO TI COCO

Bláznivý název – bláznivý drink. Jako ve Springfieldu u Simpsnových, s chutí sladkých donuts, jak je miluje Homer. Mango Ti Coco je frozen koktejl inspirovaný právě touto legendou sitcomu a nese si v sobě chutě typické pro zmíněné koblihy donuts – mango, kokos a lesní směs. Hmmmmm… koblihááááá 

MANGO TI COCO ingredience:

Smirnoff Citrus
Berries
Coconut
Mango Juice
Lime Cordial

Rozmanitost, originalita a zážitek nabízí bratislavští barmani prostřednictvím tohoto koktejlového menu 7.7. Pod vedením Tonyho Velicha se tak postupně ve Sky Bar & Restaurantu vyprofiloval jeden z nejzajímavějších a nejlepších slovenských barových týmů, kterého ochutnání drinků se zdá být nutností.

„Som nesmierne rád že vďaka skvelému teamu sa nám darí robiť našu prácu najlepšie, ako vieme. Teším sa z toho, že som mal tú možnosť spojiť pod jednu strechu tím mladých ľudí, ktorí svojou vášňou a profesionalitou búrajú hranice všednosti a sú dôkazom, že pohostinnosť je to najlepšie čo vieme ponúknuť“ uzavírá Tony k novému koktejlovému menu bratislavského Sky Bar & Resturantu. Podzimní barová sezona začala, je tedy nevhodnější čas si toto menu vychutnat.

Ján Chovanec
Foto: Archiv Sky Bar & Restaurantu

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.