Sodexo poděkovalo svým obchodním partnerům kuchařským workshopem

Hlavní stránka » Aktuality » Sodexo poděkovalo svým obchodním partnerům kuchařským workshopem

Společnost Sodexo Benefity si v září pro své obchodní partnery připravila jako poděkování za vzájemnou spolupráci kuchařský workshop. Zúčastnit se ho mohli kuchaři ze spolupracujících restaurací.

Atmosféra workshopu se nesla v duchu motta: „Podzim na talíři.“ K této příležitosti šéfkuchař Juraj Dohňanský vytvořil menu plné surovin typických pro podzimní recepty. Nechyběly tak pokrmy obsahující dýně či kachní maso. Kuchaři se také naučili zpracovávat známé suroviny netradičním způsobem. Na programu byla příprava pečených kachních prsou na teplém čočkovém salátu s kroupami, dýňový krém, dýňový pohár s mascarpone, ale i česká klasika pečená kachna s domácím knedlíkem a zelím.

Kuchaři na akci zavítali do karlínského kuchyňského studia Unilever Food Solutions, kde se pod vedením zkušeného šéfkuchaře Juraje Dohňanského pustili do přípravy české kuchyně v moderním pojetí. Workshop ale nebyl určený jen pro zájemce z metropole, mohli se ho zúčastnit kuchaři z celé republiky. Do Prahy tak na akci přijely i kuchařky až ze slezské Ostravy, aby načerpaly nápady, které využijí ve své restauraci.

„Společnost Sodexo si velmi váží svých partnerských restaurací a uvědomuje si, jak je náročné stát se dobrým kuchařem, který se stále snaží zdokonalovat a držet krok s trendy. Proto také zorganizovalo pro své partnery tento workshop, ten pod dohledem zkušeného šéfkuchaře naučí vařit nové speciality, ale také propojí kolegy z oboru, aby se mohli inspirovat navzájem,“ upřesnil záměr workshopu Štěpán Tůma, marketingový ředitel.

Všichni zúčastnění si akci velmi pochvalovali. Ocenili profesionalitu vedoucího kuchaře, příjemnou atmosféru i výběr surovin a sestavení celého menu. „Vše co jsme uvařili, jsme samozřejmě také ochutnali. Musím přiznat, že mě překvapila řada zcela nových chutí,“ popsala svůj zážitek z workshopu jedna z účastnic z ostravské restaurace Ostravar.

Sodexo bude v konceptu kuchařských workshopů i nadále pokračovat a odhalí na nich taje zahraničních kuchyní i inovativní formy vaření.

Zdroj: TZ

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.