Svěží, pikantní i rafinované – hon na ústřice v La Verandě

Hlavní stránka » Aktuality » Svěží, pikantní i rafinované – hon na ústřice v La Verandě

Sezóna ústřic je v plném proudu. Jak ji připravit, tak aby neztratila nic ze své křehkosti, a navíc hosty překvapila jedinečnou chutí?

Přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná vinným octem se šalotkou a zapitá sklenkou šampaňského, pro nejlepší kuchaře z celého světa představuje ústřice lákavou kulinární výzvu.

„Ochutnával jsem ústřice v mnoha koutech světa, od New Yorku přes Londýn a Paříž až po asijské destinace a vyzkoušel jsem desítky nejrůznějších kombinací. Některé byly fantastické, na jiné jsem raději rychle zapomněl, ale inspirace jsem načerpal hodně,“ říká executive chef Radek David, jeden z party lovců chutí, kteří jsou za skvělým jídlem ochotní letět na druhý konec planety.

Právě ústřice ho oslovily natolik, že na polovinu listopadu nachystal do La Verandy unikátní kulinární akci s názvem ústřice čtyřikrát jinak, kdy přestaví lahodného mořského mlže ve čtyřech různých „šatičkách“. A jaká kulinární překvapení na hosty v týdnu od 11. do 17. listopadu čekají?

Při prezentaci první dvou ústřic sází Radek David na svěžest, jednu bude servírovat s limetko sójovou omáčkou a salátovou okurkou, zatímco druhou doprovodí sójový kaviár, ředkvičky a šalotkový vinaigrette. Další dvě budou mít naopak doprovod lehce pikantní, jedna se bude servírovat v chuťové kompozici se sušenými rajčaty, rajčatovou vodou se zázvorem a bazalkovým olejem, zatímco chuť poslední ústřice zvýrazní řepa s granátovým jablkem a čerstvě strouhaný křen.

https://www.laveranda.cz/cs/o-nas/

Zdroj: TZ

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.