Zájem o kvalitní ovocné zmrzliny

Hlavní stránka » Aktuality » Zájem o kvalitní ovocné zmrzliny

Letošní extrémní horka přímo volají po rychlém ochlazení. Stále více lidí však místo tradiční zmrzliny sáhne po produktu se speciálním složením, například bez smetany, s vysokým podílem ovoce či RAW zmrzlině.

Trend zdravého stravování se promítl i do oblasti „sladkých chlazených potěšení“. Údajně až 9 % populace sousedního Německa tvoří vegani. A přestože v Česku bude toto číslo patrně o něco nižší, i u nás jsou rostoucí preference zejména mladší generace v tomto směru patrné. Navíc až 2 % dětí mladších tří let trpí alergií na kravské mléko, což ještě více akceleruje nárůst poptávky po zmrzlinách, které jsou vyrobeny například z mandlového, sójového či rýžového mléka, anebo úplně bez něj.

Rohlik.cz proto aktivně pracuje na rozšiřování zmrzlin, které budou zdravější. „V současné době například do prodeje zařazujeme RAW zmrzlinu značky Rawito, ta v naší nabídce doplní stávající řadu RAW zmrzliny značky Cake Smile,“ říká zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr.

Dlouhodobě vysoký zájem je na Rohlik.cz též o zmrzliny s nízkým nášlehem od výrobců Gelato Madre, Häagen-Dazs či Ben&Jerry‘s, zmrzliny na smetanovém základu, bez přidaných barviv a éček. A také strmě roste zájem o kvalitní ovocné zmrzliny. „V porovnání s předchozími dvěma měsíci byl letos v červenci nárůst poptávky po zmrzlině skutečně raketový, a to o 80 procent. Nejvíc nám narostly prodeje multipacků a vaniček. Zdaleka nejoblíbenějším nanukem na Rohlíku však s velkým předstihem zůstává Míša,” dodává Tomáš Čupr.

Zdroj: TZ

Můj účet

  • Přihlášení
  • Registrace
  • Moje předplatné
  • Zapomenuté heslo

Sledujte nás

Copyright © 2015 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.