ZÁPISKY Z DEGUSTACE: Home by UNIC

Hlavní stránka » Aktuality » ZÁPISKY Z DEGUSTACE: Home by UNIC

Dizajnově zařízená hotelová restaurace Home by UNIC dle menu nabízí především českou kuchyni, rozdělenou do sekcí statek, les a louka, jezero a řeka, zahrada.

Kuchyně se pod vedením šéfkuchaře Petra Šmrhu prostřednictvím otištěného menu velmi dobře odkazuje na Magdalenu Dobromilu Rettigovou a její kuchařské dědictví. Samozřejmě, je zde jasná snaha posunout receptury směrem k 21. století. Servis ochotný, velmi příjemný; mít o jednoho člověka více by ale nevadilo.

Degustační menu bylo poskládané z chodů:

– Paštika ze zajíce, sušené borůvky, perník

(párování s Grand Cuvée, Moravíno Valtice, Frankovka-Cabernet Sauvignon, pozdní sběr 2015)

Paštiku jemné chuti víno svojí vůní i tóny po lesním ovoci, včetně kořeněných tónů krásně chuťově vytáhlo nahoru a doplnilo.

– Fermentovaná pšenice, cuketa

(párování s Chardonnay, Cuvée Prestige 2015, Domaine de la Ragotiére)

Zřejmě nejzajímavější chod večera. Těžší, zemitější tóny víno hezky doladilo. Pokrm odlehčí také kousky cukety. Závěr sousta překvapí příjemnou nakyslou chutí po fermentaci.

– Jelení hřbet, kaštany, brusinky, jalovec

(párování s Bourgogne Pinot Noir, Domaine des Terres de Velle, 2016)

V chuti příjemné, solí a kořením doladěné maso, sladkost kaštanového pyré se s jelením masem i vínem snoubí s jistotou. Milovník červených mas a těžších vín zde rozhodně neprohloupí.

– Dezert: čokoládový dortík, bílá čokoláda, zmrzlina, třešňové variace, mák

Stylová tečka, bohužel bez vína. K letnímu večeru, třeba i na zahrádce hotelové restaurace, velmi příjemné zakončení celého degustačního menu. Pak už si jenom někam zajít třeba na dobrý koktejl.

Ján Chovanec

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.