ZÁPISKY Z DEGUSTACE: Poledne ve Fieldu

Hlavní stránka » Aktuality » ZÁPISKY Z DEGUSTACE: Poledne ve Fieldu

Field není jediná pražská restaurace, která nabízí speciální obědové degustační menu. Je ale jednou z nejlepších. Pokud si chcete užít poledne běžného pracovního dne v gastronomické top kvalitě a nacházíte se poblíž anebo přímo v centru města, Field je sázkou na jistotu. Navíc je to skvělá příležitost užít si nealkoholické párování.

Amuse bouche

  • Zmrzlina z fermentované rýže, podávaná s fava fazolkou a chřestem, k tomu nealkoholické párování z červené řepy a soli.
  • Tempurovaná kopřiva, majonéza z fermentované čočky, marinovaná mušle střenka, bottarga a prach z mořských řas.
  • Kachní rillettes, s hořčičnými semínky, obalené želé z červeného vína a višně.

První chod

  • Pstruh servírovaný s králičím hřbetem, tapioka marinovaná v bazalkovém oleji, šalotkové pyré, želé z pečených rajčat a na závěr omáčka z rajčatové šťávy a kurkumy To celé zakápnuté několika kapkami rajčatového oleje.

Druhý chod

  • Pečený tuřín servírovaný s espumou z kozího tvarohu, kořeněné máslo, crumble z páleného tuřínu. Na závěr omáčka z pečené kedlubny a tuřínové vody.

Hlavní chod

  • Přímo ve Fieldu 45 dní stařené hovězí, konkrétně nízký roštěnec, variace květáku (pyré s páleným chipsem), gel z arónie, kroketa z telecí hlavy a emulze z hnědého másla. Zalito silnou hovězí šťávou.

Pre-dessert aneb Malá interakce s hostem

  • Krémový sýr, šťáva ze slézu maurského, granita z jeřabiny a mandle (na talířku). Uprostřed misky ostružinové marshmallows, nahoře prach z bonpari, vedle pusinky s fenyklovým a mandlovým crumble. K tomu nealkoholické párování z černého rybízu, máty a pampelišky.

Dessert

  • Variace rebarbory – rebarborový sorbet, konfitovaná rebarbora, rebarborová marmeláda, rebarborový prach, karamelový krém a espuma z jogurtu.

Perfektní plaiting, snoubení chutí, dokonalá obsluha, naprosto úžasné zpracování jednotlivých surovin, kde je obsažena celá paleta různých způsobů – michelinský oběd s hvězdičkou od Radka Kašpárka a jeho teamu.
Ve večerních hodinách hosté v restauracích pochopitelně preferují vinnou volbu, ať už v podobě vinného párování anebo si objednají jednu, či více konkrétních láhví. Restaurace totiž často nabízejí zajímavá vína, ke kterým by se spotřebitel jinak nedostal. Polední menu je skvělou příležitostí vychutnat si snoubení pokrmů s nealkoholickými nápoji. Není o nic horší, nebo méně zajímavé. Naopak se díky různým fermentovaným a jinak připraveným nápojům otevírají zcela nové kombinace chutí. Hosta polechtají jiným způsobem a některé kombinace možná i překvapí. Balanc je samozřejmostí.
No, a kdyby to nestačilo, tak sklenička champagne vína na závěr přece nemůže nikomu uškodit ;-)

Ján Chovanec

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.