Zimní novinky hotelu Alcron

Hlavní stránka » Aktuality » Zimní novinky hotelu Alcron

Hotel Alcron si před Vánoci nadělil hned dva dárky. Prvním z nich je skvělé zimní menu v prvotřídní Art Deco restauraci La Rotonde. Pokrmy v nabídce zahřejí na těle i na duši, čemuž se v předvánočním období dá jen stěží odolat. Druhým dárkem je pak nová posila v restauraci Alcron, kterou je Růžena Rosie Smolenová.

Tým pod vedením Romana Pauluse svým hostům nyní nabízí zimní menu. Pochutnat si můžete na pokrmech, které vychází ze surovin pozdně podzimních až zimních. Kvalitní maso a ryby zde již tradičně hrají hlavní roli a v tomto období jsou doprovázené kořenovou zeleninou a podzimním ovocem v netradiční úpravě. Za zmínku jistě stojí celer, který sezónně krášlí stálice v menu restaurace La Rotonde. Roman Paulus si se svým týmem sám celer udí a jeho chuť je opravdu opojná, zvláště s oblíbenými dušenými hovězími líčky. Kombinace, která značí jednoduchost a již vyspělý chuťový nadhled, kterým celý hotel Alcron disponuje. V zimní nabídce tedy hosté naleznou například:

Candát smažený na pánvi s červenou řepou, gnocchi

Játrové paté s jablečno-celerovým salátem

Dušená hovězí líčka s omáčkou z červeného vína, uzený celer hlíznatý

Zcela průlomovou novinkou je obsazení v restauraci Alcron Růženou Rosie Smolenovou. Rosie, jak si Růžena nechává říkat, je rodačka z Janova u Litomyšle. Nejprve sice studovala fotografii, láska k vaření ji však stejně dohnala. První krůčky v gastronomii udělala v Anglii, kde původně myla jen nádobí. Po návratu do Čech našla domov v Praze, kde získávala další kulinářské zkušenosti. Vařila zde v nejrůznějších restauracích a své schopnosti a dovednosti dále navíc prohlubovala na stážích ve Vietnamu či ve Španělsku. Ať už vařila pokrmy v jakékoliv zemi, vždy dbala a stále dbá na čerstvost a kvalitu surovin. Při přípravě jednotlivých pokrmů bere v potaz přání každého hosta jednotlivě a je schopna dotyčnému naservírovat pokrm na míru.

V současnosti působí Rosie pod vedením Romana Pauluse a Jakuba Černého a její doménou jsou předkrmy a teplá kuchyně. Dámská ruka v tomto ikonickém gastronomickém zařízení je chuťově čitelná pro každého návštěvníka. Talíře v podání Romana, Jakuba a Rosie v restauraci Alcron doslova rozkvétají. Spojení těchto osobností zaručuje gastronomický zážitek.

https://www.alcronhotel.com/cs/
https://www.alcron.cz
https://www.larotonde.cz

Zdroj: TZ

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.