ZROZENO V EU: Recepty z Porke

Hlavní stránka » Aktuality » ZROZENO V EU: Recepty z Porke

Recepty na originální zpracování vepřového podle šéfkuchaře Filipa Říhy z pražské restaurace Porke. Připravte si doma Dlouze tažený a následně grilovaný vepřový bůček či Iberico Slider z kvalitního masa a dalších ingrediencí.

Dlouze tažený a následně grilovaný vepřový bůček

Bůček, co se rozpadá a je dozlatova upečen. Pár základních surovin a správný postup vykouzlí jedinečné jídlo z každého vepřového boku.

Vepřový bůček
Sůl
Cukr

• Očištěný vepřový bok bez kosti, ale ponechaný v celku osolíme a ocukrujeme. To v poměru 1:1, aby bylo maso celé pokryté.
• Maso uložíme do nádoby v lednici a zatížíme.
• Takto zatížené ho necháme 3–4 dny marinovat.
• Poté maso opláchneme a osušíme do sucha.
• Následně vložíme bůček do vepřového sádla a pečeme na 140 stupňů cca 3 hodiny do měkka.
• Maso vyjmeme, slijeme sádlo a nakrájíme bůček na jednotlivé porce. Před dalším zpracováním necháme maso vychladnout.
• Vychladlé maso opečeme do křupava na pánvi.

Maso servírujeme dle osobních preferencí. Skvěle ho doplní například čerstvé pečivo, hořčice, vejmrda (nastrouhaný křen s jablkem, lžičkou octa a dvěma lžícemi vývaru). Tip šéfkuchaře restaurace Porke je podávat maso na kroupovém rizotu s kořenovou zeleninou a silnou vepřovou omáčkou.

Iberico Slider

Minihamburgery s mletým masem z Iberijského vepřového masa. Šťavnaté maso s výjimečným chuťovým profilem.

Mleté maso z Iberijského vepře
Sůl
Pepř
Chorizo
Majonéza
Česnek
Salát
Pečené papriky

• Připravíme si mleté maso z Iberijského vepře, nejlépe z mezižeberních svalů. Z umletého masa uplácáme karbanátky a dochutíme je solí a pepřem. Následně opékáme na pánvičce do zlatova a necháme je v teple odpočinout a dojít.
• Nyní si připravíme majonézu z pečeného česneku. Celé palice česneku zabalíme do alobalu s trochou soli a olivového oleje a upečeme v troubě alespoň půl hodiny na 200 °C.
• Opečený česnek krásně změkne. Jednotlivé stroužky pečeného česneku jednoduše vymáčkneme do mísy a rozmixujeme na kaši. Tu pak vmícháme do domácí majonézy. V případě potřeby dochutíme solí, pepřem a citronem.
• Takto připravenou majonézu z pečeného česneku naneseme na obě strany rozpůlené domácí briošky, kterou nejprve zprudka na sucho opečeme, aby majonéze zůstala hezky na povrchu a pečivo nerozmočila.
• Na majonézu položíme plátek opečeného salámu Chorizo, hrst polníčku nebo podobného salátu, grilované maso, grilované, oloupané a pokrájené červené papriky a zakončíme horní částí briošky.

Více informací na: www.zrozeno.eu

Zdroj: TZ

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.