Články

Hlavní stránka » Články

  • Sváteční menu šéfkuchařů
    Z vybraných kuchyní předních šéfkuchařů přímo na váš stůl. Tedy, pokud si ho u nich včas zarezervujete. Pavel Býček, Petr Kunc a Roman Rataj o svém vánočním menu pro Beverage & Gastronomy.
  • Symposium Culinary Prague 2018
    Pátý ročník nejprestižnější české gastronomické akce již 26. listopadu v pražském Divadle Hybernia. Které světové kuchařské hvězdy letos potvrdili účast?
  • AKTUALIZOVÁNO: Gin Fest 2018
    6. septembra 2018 Loď Rivers Bratislava - pre priateľov dobrého ginu alebo najviac ginových značiek na jednom mieste na Slovensku! Beverage & Gastronomy je mediálním partnerem této akce.
  • Jak na letní koktejl
    Renomovaní barmani Miloš Danihelka, Adrián Michalčík a Jaroslav Modlík v anketě pro Beverage & Gastronomy. Co a z jakých ingrediencí se v létě nabízí právě v jejich baru?
  • Slovak Bar Show podruhé
    11. a 12. září se v Banské Bystrici uskuteční druhý ročník nejprestižnější slovenské barmanské akce Slovak Bar Show. A Beverage & Gastronomy bude opět u toho jakožto mediální partner. Vyzpovídali jsme proto jednoho z hlavních organizátorů akce Martina Hudáka, který momentálně působí v Austrálii. To mu ale nebrání v tom, komunikovat s lidmi po celém světě a vytvořit Slovak Bar Show „dvojku“ možná ještě atraktivněji než první ročník.
  • Zmrzlina ze stroje do ruky - revoluční GX výrobníky
    Vitríny s výrobníkem zmrzliny GX představují revoluční novinku v oblasti výroby a servírování zmrzliny. Popularita konceptu GX strmě roste, nachází si oblibu nejen u zmrzlinářů, ale hlavně u samotných zákazníků.
  • Změna místa konání kubánského street festivalu Vibes Of Havana!
    První kubánský street festival, který je naplánován na 16.6. 2018 v Praze, mění místo konání. Návštěvníci si akci plnou latinskoamerické atmosféry budou moci užít namísto v Pragovce v areálu na ostrově Štvanice.
  • Degustace champagne z vinařství La Parcelle
    Malá privátní degustace champagne vín z vinařství La Parcelle proběhla před několika dny v L´Fleur baru a vedl jí samozřejmě Miloš Danihelka, spolumajitel společnosti terroirchampagne.cz, která k nám tato vína dováží. Jedná se o nejmladší a snad i nejmenší vinařství v oblasti. Svojí rozlohou 0,7ha vinice (původní 0.4ha v Barzy sur Marne, od 2015 pak 0.3ha v Connigis) a ještě nedávnou roční produkcí 1000 láhví je to víno, které si koupíte „za odměnu“. A ono se vám opravdu odmění.
  • Již popáté se bude v Praze oslavovat rum
    Rumfest by Barlife je zábavně vzdělávací oslava pravého třtinového rumu určená především široké veřejnosti. Letos se akce koná již popáté a stejně jako minulý ročník se odehraje v areálu Žlutých lázní. Návštěvníci se opět mohou těšit na širokou nabídku rumů a koktejlů, jež bude možné ochutnat za speciální festivalové ceny.
  • DAVID ANDRLE: Jaro mě baví nejvíce
    Šéfbarman Cash Only Baru v rozhovoru pro Beverage & Gastronomy o novém jarním menu baru, změnách a hostech, kteří nehledají jenom klasické drinky.
  • Přemek Fortejt: Co mě baví
    Za dva roky své existence se olomoucká restaurace Entrée stala jedním z nejvýraznějších počinů české gastronomické scény. Bez nadsázky se dá říci, že si tam zajdou lidi ze všech koutů Čech a mnohokrát i Slovenska. Je barvitá, pro někoho chaotická, ale v konečném důsledku dává smysl, jak říká šéfkuchař Entrée Restaurantu Přemek Forejt v rozhovoru pro Beverage & Gastronomy.
  • Historicky první Whiskyfest je za dveřmi
    Rumfest či nedávno uskutečněný Ginfest zvládli pořadatelé velmi dobře. Za uplynulé ročníky prošlo festivalovými branami na deset tisíc návštěvníků. Z toho důvodu se organizátoři rozhodli uspořádat novou akci a doplnit své festivaly věnované oslavě těch nejlepších destilátů o whisky.
  • Schumman, Lorincz, Kratěna – prvé narodeniny Antique american baru
    Bratislavský Antique american bar oslávil v marci rok od svojho otvorenia vo veľkom štýle, s barom plným hostí, so svetovými legendami, s príchuťou kaviáru, či starej dobrej klasiky spolu s tónmi jazzovej hudby (ako inak), ktorá dodávala celému výročiu tú správnu atmosféru.
  • Přihlaste se do nového globálního Jägermeister stipendijního programu
    Jménem mezinárodní barmanské sítě „Hubertus Circle,” nabízí Jägermeister třem ambiciózním barmanům příležitost žít, pracovat a rozvíjet se v pulsující metropoli, jakou je Berlín. Barmani ze 17 členských zemí se mohou přihlásit do 31. března.
  • RUMOVÝ SERIÁL: Zrání rumu
    Proces zrání rumu se dá bez nadsázky označit přesně za ten důvod, díky kterému je tento destilát tak populární. Jeho barva, vůně a konečně i chuť záleží právě na této proceduře.
  • Již tuto sobotu – Ginfest
    V prostoru Vinohradského Pavilonu (Vinohradská 50, Praha 2) se již tuto sobotu odehraje jedinečný ginový dýchánek, Ginfest by Barlife. Návštěvníci se mohou těšit na největší výběr ginů a toniků z celého světa na jednom místě.
  • Veřejná dražba movitých věcí dne 22. 9. 2017
    Veřejná dražba movitých věcí označená č. 10958863 na Centrální adrese - vybavení Gurmánského paláce Julius Meinl Praha (restaurace, kavárna, cukrárna, řeznictví, rybárna) dne 22.9.2017 v 10:00 hod. Místo konání dražby : Potraviny Můstek s.r.o., 28. října 377/13, 110 00 Praha 1.
  • Nepomucké pivní slavnosti 2017
    V polovině července se uskuteční jubilejní 25. ročník populárních Nepomuckých pivních slavnosti. Zúčastní se jich téměř čtyřicet, zejména malých, pivovarů. Chybět nebude ani široká nabídka občerstvení a velmi pestrý hudební program. Vstup je zcela zdarma.
  • Slavnost cideru 2017
    Druhý ročník Slavnosti cideru proběhne 16. - 18. června 2017 na Smíchovské náplavce.
  • Garden Food Festival 2017
    Stovka vystavovatelů a k tomu šéf Pohlreich, michelinský kuchař Kašpárek nebo foodblogerka Kamu
  • Veletrh vína a destilátů Vinitaly po padesáté první
    Čtyři dny nabité událostmi, výstavami, degustacemi a workshopy. To je vinařský veletrh Vinitaly, který se letos bude konat od 9. do 12. dubna v italské Veroně.
  • Týden polské medoviny v Praze
    1. ročník speciální degustační akce Týden polské medoviny, proběhne od 8. do 11. února 2017 v prostorách degustační prodejny Muzea medoviny v Praze.
  • Náchodské speciály sedmkrát na bedně
    Pivovar PRIMÁTOR se svými speciálními pivy slaví úspěchy na nejedné degustační soutěži.
  • Festival Pravá chuť Dolve Vita
    Přední pražské restaurace připraví speciální sýrové menu 10. - 22. října
  • Šetření je cool
    Konečně se můžete nastěhovat do nového bytu! Obývák i ložnice už jsou zařízené, máte vybranou moderní kuchyni – chybí už jen lednice. V obchodě s elektrospotřebiči se rychle rozhodnete pro lednici energetické třídy A+++. Jistě, člověk chce přece chránit životní prostředí a snaží se šetřit náklady na energie, jak jen to jde. Ale ve firmě?
  • Tajemství portugalské gastronomie
    Chcete znát ještě neodhalená tajemství portugalské kuchyně? Místní gastronomie totiž dokáže uspokojit i nejnáročnější chuťové buňky.
  • 16. ročník B2B veletrhu IWSP
    Dne 28. dubna 2016 se v pražském hotelu Hilton uskuteční 16. ročník mezinárodního veletrhu International Wine Show Prague.
  • Côtes du Roussillon: Fenouillèdes a Rivesaltes – stále velká neznámá
    Před patnácti či dvaceti lety byl pro našince tento kout světa ještě málo dostupný, kromě nekonečně dlouhé cesty autem, kdy alternativou bylo jen poměrně drahé cestování s Air France nebo rychlovlakem TGV přes Paříž. To vše se však brzy mělo změnit díky nízkonákladovým leteckým společnostem, jakou je např. Ryanair, které dnes a denně létají na letiště Montpellier, Perpignan-Rivesaltes, Nîmes, Carcassonne, Toulouse…
  • Aristokratická cesta gastronomie
    S kulturním atašé z Francouzského institutu v Praze Alexandrem Pajonem jsme se setkali přesně měsíc po jeho nástupu na pražské působiště, kam se přesunul po několika služebních letech strávených v Maroku. Nebylo to ale jeho první diplomatické působiště, marockému Tangeru předcházely Atény nebo Düsseldorf, což bylo pro Francouze jeho ražení velmi zajímavé. Čím? Alexander Pajon je totiž znalec gastronomie a gurmán, tedy ten pravý, na koho jsem mohl natrefit.
  • Jak chutná Španělům české pivo?
    Dlouho se soudilo, že pivo se do nejzápadnějších oblastí Evropy dostalo z Mezopotámie oklikou přes severní Afriku. Médii však před časem proběhla informace, že na Iberském čili Pyrenejském poloostrově znali kvašený nápoj z obilí už 6400 let př. n. l. Důkazem má být objev hrobu v jeskyni Can Sadurni nedaleko katalánské metropole, který archeologové barcelonské univerzity uskutečnili roku 1999. Španělé tedy možná mají ve výrobě piva dlouhou tradici, která je ale z velké části zastíněna proslulostí španělských vín.
  • Testovací článek
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quis tristique tortor. Pellentesque arcu odio, interdum in dui at, dapibus ultricies ligula. Maecenas lectus est, dignissim a lobortis nec, tincidunt a nibh.

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.