Články

Hlavní stránka » Články

  • World Slivovitz Cup – Cocktail and Image Competition 2019 začíná
    Do letošního 1. srpna se mohli barmani z celého světa přihlásit do zbrusu nové soutěže, jejímž prostřednictvím pořadatel RUDOLF JELÍNEK, a. s., podporuje popularitu slivovice i daleko za hranicemi České republiky. Vítěz má zajištěný trip na Bar Convent Berlin 2019.
  • Prague Ice Cream Festival 2019 se blíží
    První čtyři ročníky největšího zmrzlinového festivalu ve střední Evropě, Prague Ice Cream Festivalu, jsou úspěšně za námi. Náš tým ovšem už nyní chystá ročník PÁTÝ - jubilejní! Minulý rok navštívilo festival cca 10 000 návštěvníků!
  • Praha opět v květnu ožije festivalem Praha pije víno
    Návštěvníci budou moci během pátku 24. května (13:00 až 20:00) a soboty 25. května (11:00 až 18:00) v krásných prostorách Novoměstské radnice na Karlově náměstí oslavit významné výročí - 8 000 let vína!
  • The Filter: Festival kávy
    Přípravy na letošní The Filter: Festival kávy jsou v plném proudu a my bychom vás rádi na tuto oslavu výběrové kávy srdečně pozvali. Letošní 3. ročník kávového festivalu opět provoní prostory rektorátu VUT v samotném srdci Brna. Brány festivalu budou pro návštěvníky otevřené celou sobotu 27.4. 2019 od 9:00 do 18:00.
  • Garden Food Festival oživí Slezskoostravský hrad
    Na Garden Food Festivalu na Slezskoostravském hradě, který se koná 27. a 28. dubna, návštěvníci zažijí chutě a vůně nejen z celého Česka, ale i Evropy a světa.
  • La Bouteille de Champagne – druhý ročník je minulostí
    V Nostickém paláci v Praze se v sobotu 23. února uskutečnil druhý ročník festivalu rukodělných šampaňských vín, La Bouteille de Champagne. TOP vinařům z Champagne, jejichž vína naleznete v nejprestižnějších světových restauracích, sekundovala karlínská restaurace Eska, Tamarind Tree, Caviar-Club a Respekt Coffee.
  • Festival La Bouteille de Champagne 2019
    Festival nabídne jedinečná šampaňská vína i jejich příběhy na jednom místě. Druhý ročník festivalu zaměřeného na exkluzivní rukodělná šampaňská vína La Bouteille de Champagne se uskuteční 23. února v Nosticově paláci na Maltézském náměstí v Praze.
  • Sváteční menu šéfkuchařů
    Z vybraných kuchyní předních šéfkuchařů přímo na váš stůl. Tedy, pokud si ho u nich včas zarezervujete. Pavel Býček, Petr Kunc a Roman Rataj o svém vánočním menu pro Beverage & Gastronomy.
  • Symposium Culinary Prague 2018
    Pátý ročník nejprestižnější české gastronomické akce již 26. listopadu v pražském Divadle Hybernia. Které světové kuchařské hvězdy letos potvrdili účast?
  • AKTUALIZOVÁNO: Gin Fest 2018
    6. septembra 2018 Loď Rivers Bratislava - pre priateľov dobrého ginu alebo najviac ginových značiek na jednom mieste na Slovensku! Beverage & Gastronomy je mediálním partnerem této akce.
  • Jak na letní koktejl
    Renomovaní barmani Miloš Danihelka, Adrián Michalčík a Jaroslav Modlík v anketě pro Beverage & Gastronomy. Co a z jakých ingrediencí se v létě nabízí právě v jejich baru?
  • Slovak Bar Show podruhé
    11. a 12. září se v Banské Bystrici uskuteční druhý ročník nejprestižnější slovenské barmanské akce Slovak Bar Show. A Beverage & Gastronomy bude opět u toho jakožto mediální partner. Vyzpovídali jsme proto jednoho z hlavních organizátorů akce Martina Hudáka, který momentálně působí v Austrálii. To mu ale nebrání v tom, komunikovat s lidmi po celém světě a vytvořit Slovak Bar Show „dvojku“ možná ještě atraktivněji než první ročník.
  • Zmrzlina ze stroje do ruky - revoluční GX výrobníky
    Vitríny s výrobníkem zmrzliny GX představují revoluční novinku v oblasti výroby a servírování zmrzliny. Popularita konceptu GX strmě roste, nachází si oblibu nejen u zmrzlinářů, ale hlavně u samotných zákazníků.
  • Změna místa konání kubánského street festivalu Vibes Of Havana!
    První kubánský street festival, který je naplánován na 16.6. 2018 v Praze, mění místo konání. Návštěvníci si akci plnou latinskoamerické atmosféry budou moci užít namísto v Pragovce v areálu na ostrově Štvanice.
  • Degustace champagne z vinařství La Parcelle
    Malá privátní degustace champagne vín z vinařství La Parcelle proběhla před několika dny v L´Fleur baru a vedl jí samozřejmě Miloš Danihelka, spolumajitel společnosti terroirchampagne.cz, která k nám tato vína dováží. Jedná se o nejmladší a snad i nejmenší vinařství v oblasti. Svojí rozlohou 0,7ha vinice (původní 0.4ha v Barzy sur Marne, od 2015 pak 0.3ha v Connigis) a ještě nedávnou roční produkcí 1000 láhví je to víno, které si koupíte „za odměnu“. A ono se vám opravdu odmění.
  • Již popáté se bude v Praze oslavovat rum
    Rumfest by Barlife je zábavně vzdělávací oslava pravého třtinového rumu určená především široké veřejnosti. Letos se akce koná již popáté a stejně jako minulý ročník se odehraje v areálu Žlutých lázní. Návštěvníci se opět mohou těšit na širokou nabídku rumů a koktejlů, jež bude možné ochutnat za speciální festivalové ceny.
  • Přemek Fortejt: Co mě baví
    Za dva roky své existence se olomoucká restaurace Entrée stala jedním z nejvýraznějších počinů české gastronomické scény. Bez nadsázky se dá říci, že si tam zajdou lidi ze všech koutů Čech a mnohokrát i Slovenska. Je barvitá, pro někoho chaotická, ale v konečném důsledku dává smysl, jak říká šéfkuchař Entrée Restaurantu Přemek Forejt v rozhovoru pro Beverage & Gastronomy.
  • Historicky první Whiskyfest je za dveřmi
    Rumfest či nedávno uskutečněný Ginfest zvládli pořadatelé velmi dobře. Za uplynulé ročníky prošlo festivalovými branami na deset tisíc návštěvníků. Z toho důvodu se organizátoři rozhodli uspořádat novou akci a doplnit své festivaly věnované oslavě těch nejlepších destilátů o whisky.
  • Schumman, Lorincz, Kratěna – prvé narodeniny Antique american baru
    Bratislavský Antique american bar oslávil v marci rok od svojho otvorenia vo veľkom štýle, s barom plným hostí, so svetovými legendami, s príchuťou kaviáru, či starej dobrej klasiky spolu s tónmi jazzovej hudby (ako inak), ktorá dodávala celému výročiu tú správnu atmosféru.
  • Přihlaste se do nového globálního Jägermeister stipendijního programu
    Jménem mezinárodní barmanské sítě „Hubertus Circle,” nabízí Jägermeister třem ambiciózním barmanům příležitost žít, pracovat a rozvíjet se v pulsující metropoli, jakou je Berlín. Barmani ze 17 členských zemí se mohou přihlásit do 31. března.
  • RUMOVÝ SERIÁL: Zrání rumu
    Proces zrání rumu se dá bez nadsázky označit přesně za ten důvod, díky kterému je tento destilát tak populární. Jeho barva, vůně a konečně i chuť záleží právě na této proceduře.
  • Již tuto sobotu – Ginfest
    V prostoru Vinohradského Pavilonu (Vinohradská 50, Praha 2) se již tuto sobotu odehraje jedinečný ginový dýchánek, Ginfest by Barlife. Návštěvníci se mohou těšit na největší výběr ginů a toniků z celého světa na jednom místě.
  • Veřejná dražba movitých věcí dne 22. 9. 2017
    Veřejná dražba movitých věcí označená č. 10958863 na Centrální adrese - vybavení Gurmánského paláce Julius Meinl Praha (restaurace, kavárna, cukrárna, řeznictví, rybárna) dne 22.9.2017 v 10:00 hod. Místo konání dražby : Potraviny Můstek s.r.o., 28. října 377/13, 110 00 Praha 1.
  • Nepomucké pivní slavnosti 2017
    V polovině července se uskuteční jubilejní 25. ročník populárních Nepomuckých pivních slavnosti. Zúčastní se jich téměř čtyřicet, zejména malých, pivovarů. Chybět nebude ani široká nabídka občerstvení a velmi pestrý hudební program. Vstup je zcela zdarma.
  • Slavnost cideru 2017
    Druhý ročník Slavnosti cideru proběhne 16. - 18. června 2017 na Smíchovské náplavce.
  • Garden Food Festival 2017
    Stovka vystavovatelů a k tomu šéf Pohlreich, michelinský kuchař Kašpárek nebo foodblogerka Kamu
  • Veletrh vína a destilátů Vinitaly po padesáté první
    Čtyři dny nabité událostmi, výstavami, degustacemi a workshopy. To je vinařský veletrh Vinitaly, který se letos bude konat od 9. do 12. dubna v italské Veroně.
  • Týden polské medoviny v Praze
    1. ročník speciální degustační akce Týden polské medoviny, proběhne od 8. do 11. února 2017 v prostorách degustační prodejny Muzea medoviny v Praze.
  • Náchodské speciály sedmkrát na bedně
    Pivovar PRIMÁTOR se svými speciálními pivy slaví úspěchy na nejedné degustační soutěži.
  • Festival Pravá chuť Dolve Vita
    Přední pražské restaurace připraví speciální sýrové menu 10. - 22. října
  • Šetření je cool
    Konečně se můžete nastěhovat do nového bytu! Obývák i ložnice už jsou zařízené, máte vybranou moderní kuchyni – chybí už jen lednice. V obchodě s elektrospotřebiči se rychle rozhodnete pro lednici energetické třídy A+++. Jistě, člověk chce přece chránit životní prostředí a snaží se šetřit náklady na energie, jak jen to jde. Ale ve firmě?
  • Tajemství portugalské gastronomie
    Chcete znát ještě neodhalená tajemství portugalské kuchyně? Místní gastronomie totiž dokáže uspokojit i nejnáročnější chuťové buňky.
  • 16. ročník B2B veletrhu IWSP
    Dne 28. dubna 2016 se v pražském hotelu Hilton uskuteční 16. ročník mezinárodního veletrhu International Wine Show Prague.
  • Côtes du Roussillon: Fenouillèdes a Rivesaltes – stále velká neznámá
    Před patnácti či dvaceti lety byl pro našince tento kout světa ještě málo dostupný, kromě nekonečně dlouhé cesty autem, kdy alternativou bylo jen poměrně drahé cestování s Air France nebo rychlovlakem TGV přes Paříž. To vše se však brzy mělo změnit díky nízkonákladovým leteckým společnostem, jakou je např. Ryanair, které dnes a denně létají na letiště Montpellier, Perpignan-Rivesaltes, Nîmes, Carcassonne, Toulouse…
  • Aristokratická cesta gastronomie
    S kulturním atašé z Francouzského institutu v Praze Alexandrem Pajonem jsme se setkali přesně měsíc po jeho nástupu na pražské působiště, kam se přesunul po několika služebních letech strávených v Maroku. Nebylo to ale jeho první diplomatické působiště, marockému Tangeru předcházely Atény nebo Düsseldorf, což bylo pro Francouze jeho ražení velmi zajímavé. Čím? Alexander Pajon je totiž znalec gastronomie a gurmán, tedy ten pravý, na koho jsem mohl natrefit.
  • Jak chutná Španělům české pivo?
    Dlouho se soudilo, že pivo se do nejzápadnějších oblastí Evropy dostalo z Mezopotámie oklikou přes severní Afriku. Médii však před časem proběhla informace, že na Iberském čili Pyrenejském poloostrově znali kvašený nápoj z obilí už 6400 let př. n. l. Důkazem má být objev hrobu v jeskyni Can Sadurni nedaleko katalánské metropole, který archeologové barcelonské univerzity uskutečnili roku 1999. Španělé tedy možná mají ve výrobě piva dlouhou tradici, která je ale z velké části zastíněna proslulostí španělských vín.
  • Testovací článek
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quis tristique tortor. Pellentesque arcu odio, interdum in dui at, dapibus ultricies ligula. Maecenas lectus est, dignissim a lobortis nec, tincidunt a nibh.

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.