Týden polské medoviny v Praze

Hlavní stránka » Články » Týden polské medoviny v Praze

1. ročník speciální degustační akce Týden polské medoviny, proběhne od 8. do 11. února 2017 v prostorách degustační prodejny Muzea medoviny v Praze.

Medovina je nejstarší alkoholický nápoj našich slovanských předků. Její výroba však byla prokázána po celém světě tisíce let před naším letopočtem. Nejznámější kolébkou výroby medoviny byly ve středověku právě České země a celkově střední Evropa.

V současné době najdeme v Polsku desítku výrobců, kteří vyrábí tradiční polskou medovinu a udržují tak více než tisíciletou tradici. Díky tomu si právě polská medovina získala oblibu po celém světě pro svoji dlouhodobě vysokou kvalitu. Nabídka druhů medovin je také o něco širší, než jak ji běžně známe u české či slovenské produkce. Každý, kdo má rád med a medovinu, by si tuto výjimečnou příležitost neměl nechat ujít. Polské medoviny v Česku nejsou běžně k dostání.

“Cílem Týdne polské medoviny je seznámit širokou veřejnost s rozmanitostí světově proslulých polských medovin (v polštině miód pitny) spolu s konkrétní ochutnávkou až 20 nejzajímavějších druhů.” říká o plánované akci Jiří Pouček, zakladatel Muzea medoviny.

Ochutnávka bude doprovázená výkladem o historii a výrobě tradiční medoviny a největších zajímavostech polské medoviny.

Vstupné na akci: 150 / 90 Kč (v ceně ochutnávka základních 4 druhů polských medovin: czwórniak, trójniak, dwójniak a półtorak + ochutnávka druhových medů od polských včelařů).

Oficiální zahájení proběhne: ve středu 8.2. od 17:00 hodin.

V dalších dnech otevřeno: čtvrtek – sobota 14–19 hod.

Více informací o celé akci najdete na webu: Týden polské medoviny.

Muzeum medoviny

Degustační prodejna Muzea medoviny byla otevřena v červenci 2016. Nabízí nejširší sortiment až

100 druhů medovin od několika desítek regionálních výrobců z Česka i Slovenska a je největší

prodejnou medovin v Evropě. Denně je možné ochutnat až 30 druhů medovin. “V roce 2017 budeme

pravidelně pořádat tématické akce zaměřené na sortiment medovin z ostatních zemí Evropy.

Degustačních večerů se často účastní i samotní výrobci, kteří osobně představují návštěvníkům

jedinečný příběh své medoviny.” naznačuje plány Muzea medoviny provozovatel Jiří Pouček.

Sledujte nás

Copyright © 2018 WPremium event, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.